شناسهٔ خبر: 66409153 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توجیه سرکوب دانشجویان از سوی کاخ سفید: حضور پلیس بر اساس تصمیم دانشگاهها است

نیویورک- ایرنا- سخنگوی کاخ سفید در پی انتقادها به حضور پلیس آمریکا در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، مدعی شد: تصمیم برای حضور پلیس به عهده خود دانشگاه‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: مدیریت دانشگاهها اختیار تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای قانون را دارند.

او بدون اشاره به بازداشت بیش از هزار دانشجوی حامی فلسطین در دو هفته اخیر مدعی شد: ما همچنان می گوییم که همه آمریکایی ها حق اعتراض مسالمت آمیز را دارند و در همین حال ما با هر لفاظی ضد یهودی مخالفیم. دانشگاه ها و موسسات تصمیم گیری خود را دارند.

پیش از این، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شده بود: ما قطعا به حق اعتراضات مسالمت آمیز احترام می گذاریم. اما "ما زبان یهودستیزی که اخیراً شنیده‌ایم را کاملاً محکوم می‌کنیم و قطعاً تمام سخنان نفرت‌انگیز و تهدیدهای خشونت‌آمیز را محکوم می‌کنیم."

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به این شبکه مدعی شد: ما قطعا به حق اعتراضات مسالمت آمیز احترام می گذاریم.

اما، او افزود، "ما زبان یهودستیزی که اخیراً شنیده‌ایم را کاملاً محکوم می‌کنیم و قطعاً تمام سخنان نفرت‌انگیز و تهدیدهای خشونت‌آمیز را محکوم می‌کنیم."

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «در کشور ما، این یکی از ویژگی‌های بارز دموکراسی است که شهروندان می‌توانند دیدگاه‌ها، نگرانی‌ها و خشم خود را در هر زمانی که بخواهند ابراز کنند و به باور من این تجلی قدرت کشور و قدرت دموکراسی است.»

بلینکن در عین حال از اینکه در این تجمعات، دانشجویان به جنبش حماس اعتراض نکرده اند، به آنان انتقاد کرد و گفت که در این اعتراض ها «آن چنان در مورد حماس سکوت شده است که گویی حتی بخشی از ماجرا نیست.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا پس از سفر سه روزه به چین در پاسخ به سوالی درباره تظاهرات حامی فلسطین که در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا مدعی دفاع از حق اعتراض آمریکایی‌ها شد و گفت که مواردی وجود داشته است که عبارات واضحی از یهودستیزی وجود داشته است، اما «اعتراضات فی نفسه یهودستیزانه نیستند».

بلینکن گفت: «آنچه که ما نیز می‌بینیم، مردم، جوانان، افراد از طبقات مختلف است که بسیار پرشور هستند و احساسات بسیار قوی درباره (درگیری) دارند.»

او همچنین بر اهمیت چنین بیانی در دموکراسی ها تاکید کرد. او گفت: «در کشور، جامعه و دموکراسی ما، اظهار نظر در مورد آن، هم مناسب است و هم محافظت می‌شود».

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره این اعتراض ها و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چطور می توانید متهم به استانداردهای دوگانه نشوید، درحالی که حکومت ایران را به خاطر سرکوب معترضان مسالمت آمیز محکوم می کنید اما به اظهارات متحد نزدیک خود یعنی اسرائیل که خواسته است تظاهرات مسالمت‌آمیز در آمریکا سرکوب شود را محکوم نمی کنید؟ گفت: اینگونه نیست که در آمریکا کسی حق انتقاد از اسرائیل را نداشته باشد. همه بر اساس قانون حق اظهار نظر دارند. اما باید توجه شود که اظهار نظر با زبان توهین آمیز همراه نشود.

پاتل در عین حال برای توجیه سرکوب دانشجویان گفت که فرمانداران در ایالت های مختلف قوانین مخصوص خود را وضع می کنند اما ما در این تجمعات شاهد اظهارات نفرت انگیز علیه یهودیان بوده ایم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «من همچنین باید بگویم که هیچ شباهت اخلاقی میان آنچه ایران انجام می دهد با آنچه یک رهبر خارجی در مورد اتفاقات در یک کشور دیگر می افتد اظهار نظر می کند وجود ندارد. حکومت ایران یکی از بزرگترین سوء استفاده کنندگان و عاملان نقض حقوق بشر در دهه های گذشته است. از همه سخنگویان این دولت که در مورد موضوعات سیاست خارجی صحبت می کنند در مورد موضوعاتی که در سایر نقاط جهان اتفاق می افتد سوال می شود.»

دانشجویان در ۱۷ آوریل پس از شهادت مینوچه نعمت شفیق رئیس دانشگاه کلمبیا در مقابل کنگره، اردوگاهی (چادرهایی) را در محوطه این دانشگاه کلمبیا برپا کردند. رئیس دانشگاه کلمبیا، بیش از همتایانش در هاروارد و پن در طول شهادت‌های مشابه قبلی، با قانون‌گذارانی که از اعتراضات دانشجویی انتقاد می‌کردند، همسو بوده است.

در ۱۸ آوریل، شفیق از اداره پلیس نیویورک خواست تا چادرهای دانشجویان را جمع کند.از آن زمان، چادرهای همبستگی و تحصن‌ها در دانشگاه های سراسر آمریکا برپا شده است. تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفت.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.