به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، اشکان جعفرکریمی افزود: این مجوز با پیگیریهای این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاریها برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاههای آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیروهای مسلح، صادر شد که بر اساس آن، به مدت ۲ سال استفاده از تعداد محدودی نیروهای وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه های آتشنشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور امکانپذیر شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد ۹۳۸ پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامهریزی صورت گرفته بهمنظور دسترسی به حداقل استانداردهای لازم برای ارائه خدمات آتشنشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاههای مذکور بهمرور در حال افزایش است.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات این پایگاهها، تأمین نیروی انسانی موردنیازاست که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاریها، استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه میتواند در رفع این مشکل، موثر واقع شود.
کریمی همچنین درباره اثربخشی موضوع گفت: در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیروهای مسلح بالغ بر ۳۵۰ نیروی امریه در پایگاه های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعالسازی این پایگاهها و ارائه خدمات شبانهروزی در بسیاری از آنها شد.
وی افزود: در تعدادی از پایگاهها با برنامهریزی صورت گرفته، نیروهای امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزشهای ایمنی به اهالی روستاها نیز اقدام میکردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی اظهارداشت: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستادکل نیروهای مسلح، به منظور هماهنگی برای بهرهگیری مناسب از این ظرفیت، جلسهای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برگزار شد.
وی گفت: در این جلسه درباره چالشهای مربوط به این موضوع و راهکارهای رفع آنها بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم در این باره گرفته شد.
نظر شما