به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس حسینی، در حاشیه مراسم اعزام اولین گروه زائران ایرانی به حج عمره، در جمع خبرنگاران، افزود: ۲۴ اردیبهشت پرواز حج آغاز میشود و عدد زائرین ایرانی ۸۷ هزار و ۲۵۰ نفر است و مقدمات سفر زائران در حوزه تغذیه، حمل و نقل و موضوعات پروازی انجام شده است.
وی گفت: مدت حضور زائران عمره ۱۰ روز است که ۵ روز در شهر مدینه و ۵ روز در مکه مشرف خواهند شد. در حج تمتع نیز متوسط حضور زائران حدود ۳۳ روز است.
حسینی افزود: دولت در زمینه تخصیص ارز همکاری خوبی با سازمان حج و زیارت داشته و ارز مورد نیاز حجاج تهیه شده است.
وی در ادامه گفت: اعزام نخستین کاروانهای عمره پس از ۹ سال وقفه بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت از سر گرفته شد. بنا بر اعلام رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار است تا ۱۳ اردیبهشت حدود پنج هزار نفر به عمره اعزام شوند. بازگشت این گروه تا ۲۳ اردیبهشت ادامه دارد و پس از آن، از ۲۴ اردیبهشت اعزام کاروانهای حج تمتع تا ۱۸ خرداد ادامه خواهد داشت.
حسینی با اشاره به اینکه حدود پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در نوبت عمره هستند که در بازه کوتاه دو هفتهای اردیبهشتماه تقریباً یکصدم این افراد به عمره اعزام میشوند، اظهار کرد: سازمان حج و زیارت امکان سفر عمره ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر را فراهم کند، ولی در کنار ما دستگاههای دیگری هم هستند، از حمله ناوگان هوایی که باید بتوانند این خدمت را بدهند و لازم است منابع ارزی این سفر هم تأمین شود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره هزینه سفر عمره که مبلغ آن از ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان بوده است، گفت: اگر مبلغ را با هزینه سفرهای داخلی به طور مثال مشهد با در نظر گرفتن هزینه هواپیما را با هزینه ساعت صندلی که زائر در سفر به مدینه یا جده پرداخت میکند، مقایسه و محاسبه کنیم، میبینید که عمره از سفر داخلی نرخ خوبی دارد. هزینههای عمره تحت نظارت نماینده ولی فقیه در امور حج و بعثه مقام معظم رهبری این هزینهها محاسبه میشود، که عیناً هزینه تمامشده سفر زائران عمره است.
حسینی درباره ادامه روند اعزامهای عمره با توجه به وقفههای سالهای گذشته و قولی که میتواند به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر معطل این سفر بدهد، اظهار کرد: با توجه به روابط دو کشور (ایران و عربستان) که در گسترش است، بتوانیم در سایه تفاهمی که انجام دادند این سفرها را گسترش دهیم.