به گزارش آسیانیوز؛ علی حسینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در گذشته تولیدکننده بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا بودیم، گفت: «در حال حاضر اما این درصد کمتر شده و حتی کمتر نیز خواهد شد، زیرا تولید زعفران به دلیل عدم آموزشهای درست در کاشت، داشت و برداشت کاهش یافته و قیمت آن نسبت به ۵ ماه گذشته حدود ۴ برابر بیشتر شده است. درست است که افزایش قیمت ممکن است تا جایی به نفع تولیدکننده باشد، اما در یک نقطهای بازارها و مشتریان خود را از دست میدهیم.»
عضو شورای ملی زعفران ایران اضافه کرد: «تصور میکنیم تولیدکننده اول زعفران در دنیا هستیم؛ ولی هند، یونان، مراکش، اسپانیا هم وارد عرصه شده و تولیدکنندگان قدری هستند. افغانستان نیز از دیگر تولیدکنندههای زعفران به شمار میرود.» وی در ادامه با اشاره به اینکه زعفران ایران از کشور خارج میشود و سپس با اسم کشورها دیگر مجددا صادر میشود، گفت: «افغانستان کمتر از ۲۰ تن زعفران تولید میکند، ولی حدود ۷۰ تن صادرات دارد. این یعنی زعفران ما به آنجا میرود و سپس بستهبندی شده و از آنجا صادر میشود.»
به گفته وی عمدهترین واردکننده زعفران ایران، افغانستان و سپس امارات، اسپانیا و چین است. این یعنی بازاری که سالها پیش با زحمت آماده کرده بودیم دو دستی تقدیم افغانستان شد و آنها نیز به هند، عربستان و آمریکا صادر میکنند. حسینی عنوان کرد: «هند تعرفه سنگینی برای واردات زعفران از ایران دارد، به همین دلیل زعفران ایران وارد افغانستان شده و سپس به هند میرود.»
این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه نگاهمان به تجارت با زعفران تنها از مسیر خامفروشی است، گفت: «علاوه بر مشکلاتی که در بخش آموزش و مدیریت تولید و بستهبندی زعفران وجود دارد، صادرات نیز با موانعی همراه است و دولت باید این موانع صادراتی را بردارد. وقتی موانع موجود باشد امکان صادرات نیست. معافیت تعهد ارزی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی باید اولویت اول دولت باشد.»
نظر شما