شناسهٔ خبر: 66103130 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

توصیه‌های طب ایرانی برای تغذیه پس از ماه رمضان

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در خصوص تدابیر طب ایرانی برای بعد از ماه رمضان، توصیه‌هایی داشت.

صاحب‌خبر -

مهشید چایچی گفت: کسانی که ماه مبارک رمضان فرصتی مغتنم برای پاکسازی و سم زدایی بدنشان بوده است، می‌دانند که نباید پس از پایان این ماه با سبک زندگی نادرست اثرات خوب روزه داری را از بین ببرند. روزه داری، به همراه اصلاح الگوی تغذیه و سبک زندگی، می‌تواند در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها بسیار مؤثر باشد. به این شرط که پس از ماه رمضان نیز با رعایت برخی تدابیر، به حفظ سلامت خود کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه به پایان رسیدن ماه رمضان امسال همزمان با اوج گرفتن گرمای هوا است و در اثر گرم شدن هوا دستگاه هاضمه نسبتاٌ ضعیف می‌شود، افزود: همچنین در اثر روزه گرفتن سیستم گوارش به کم خوری عادت دارد؛ بنابر این لازم است از پرخوری و درهم خوری به ویژه مصرف بیش از حد غذاهای چرب و سنگین و شیرینی جات پس از ماه رمضان پرهیز شود.

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: در روزهای ابتدایی پس از ماه رمضان، بهتر است از غذاهای ملین و زود هضم مانند سوپ، آش، نان و پنیر، میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنیم و بهتر است غذاها به صورت کم‌ادویه تهیه شده و تند یا شور نباشند تا به سلامتی آسیب نرسانند.

وی افزود: استفاده از سبزیجات و میوه‌های فصل در حد معتدل و همچنین سوپ و نوشیدنی‌ها نیز در رطوبت بخشی به بدن و پیشگیری از یبوست مؤثر است.

چایچی یادآور شد: انجام فعالیت‌های ورزشی منظم، به خصوص پیاده روی، در فضاهای سبز بهاری و گشت و گذار در طبیعت می‌تواند به حفظ سلامت جسمی و روانی و تقویت و عمومی بدن کمک کند. همچنین خواب کافی و به موقع از حدود ساعت ده شب تا کمی پیش از اذان صبح، به ترمیم و بازسازی سلول‌های بدن کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با رعایت این تدابیر ساده می‌توانیم به حفظ سلامت خود پس از ماه رمضان کمک کنیم و از بروز مشکلات گوارشی و دیگر بیماری‌ها پیشگیری کنیم.

نظر شما