عبدالرحمن سلیم حقیقی امروز، ۲۱ فروردین در تشریح برخی از فعالیتهای بهزیستی فارس گفت: این سازمان در راستای عمل به تعهد سازمانی و توسعه خدمات اجتماعی با همراهی سخاوتمندانه خیرین و ظرفیتسازی اجتماعی، فعالیتهای متنوعی را انجام داده است.
وی افزود: از جمله این فعالیتها میتوان به برگزاری پویشهای اجتماعی، حمایت از خانوادهها و افراد دارای معلولیت، توانمندسازی والدین، راهاندازی مجموعه ورزشی و استخر شادزیست جهت استفاده رایگان جامعه هدف اشاره کرد.
سلیم حقیقی ادامه داد: همچنین در زمینه اشتغالزایی و آموزشهای حرفهای نیز اقداماتی اعم ازکارگاههای حرفهآموزی و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی و کارفرمایی و برپایی نمایشگاه از توانمندیهای جامعه هدف نیز انجام شده است که این اقدامات نشاندهنده تعهد سازمان بهزیستی به ارتقای کیفیت زندگی افراد تحت پوشش، تکریم ارباب رجوع و دسترسپذیر کردن خدمات برای ایشان است.
سخنگوی ادارهکل بهزیستی فارس با اشاره به تشدید نظارتها بر مراکز دارای مجوز فعالیت از بهزیستی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳، گفت ۲۵ مورد بازدید با حضور مدیرکل و معاونین بهزیستی فارس در این ایام انجام شده و ۲۹ کمیسیون نظارت و ۳۲ کمیسیون ماده ۲۶ ام در سال ۱۴۰۲ تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ۱۱۵۸ مرکز و موسسه تحت نظارت بهزیستی فارس فعالیت میکنند، افزود: ۷۸۴ مرکز و ۳۷۴ مؤسسه تحت نظارت بهزیستی فارس هستند. در سال گذشته ۲۷۰ مجوز فعالیت جهت مراکز تحت نظارت بهزیستی فارس صادر شده است.
سلیم حقیقی همچنین گفت: در راستای پیشگیری از تضییع حقوق مددجویانی که در مراکز شبانهروزی اقامت دارند و همچنین بالا بردن سطح کیفی خدمات این مراکز، برنامه نظارت مستمر بر عملکرد و فعالیتهای مراکز شبانهروزی توانبخشی و اجتماعی که تحت نظر بهزیستی فعالیت میکنند، انجام میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به تعداد زیاد مراکز تحت نظارت و تعدد فعالیتهای تخصصی بهزیستی نظارت بر مراکز در سطوح مختلف انجام میشود، گفت: علاوه بر بازدیدهای عادی که در طول سال توسط کارشناسان حوزههای تخصصی و تیم نظارتی ستاد استان از مراکز انجام میشود، برنامههای نظارتی ویژه نیز در بهزیستی فارس اجرا میشود. در همین راستا نیز با تشکیل ۲۹ کمیسیون نظارت در دفتر مدیر کل بهزیستی فارس و برابر ضوابط قانونی ۵۳ مرکز اخطار اول،۲۰ مرکز اخطار دوم و ۵ مرکز تحت نظارت نیز تعطیل دائم شدند.
سخنگوی بهزیستی فارس تأکید کرد: نظارتها از سطح کارشناسان و رؤسای بهزیستی شهرستانها تا سطح کارشناسان ستادی حوزههای تخصصی، دفاتربازرسی و ارزیابی عملکرد و حراست و در بالاترین سطح توسط مدیرکل انجام میشود.
سلیم حقیقی گفت: برابر دستورالعملهای ابلاغی از سازمان بهزیستی کشور بر استانها پس از انجام نظارت و بازدید توسط شهرستان در صورت وجود تخلف، تذکر به مرکز یا موسسه ابلاغ و در صورت عدم رفع نقص، اخطار اول در سطح کمیسیون نظارت استان همره با بازدید معاونت تخصصی انجام میشود و پس از مهلت ۱۵روزه در صورت مرتفع نشدن نقص، اخطار دوم صادر و در نهایت اقدام به تعطیلی مرکز و ابطال مجوز فعالیت انجام میشود.
وی با تأکید بر نظارت مراکز و عدم اغماض بهزیستی در برخورد با تخلفات در مراکز نگهداری تحت نظارت اظهار کرد: مددجویان خط قرمز ما هستند و ما به حکم شرع، قانون و وظیفه موظف هستیم از افراد دارای معلولیت و جامعه هدف خود حمایت کنیم.
سلیم حقیقی همچنین افزود: انتظار است رؤسای ادارات بهزیستی شهرستانهای استان و کارشناسان مرتبط در بررسی رأیهای صادر شده از سوی دبیرخانه کمیسیون ماده ۲۶ و نظارت بر مراکز بهزیستی و عدم اغماض در برخورد با تخلفات در مراکز نگهداری و مهلتهای قانونی تعیین شده دقت کنند و مطابق با قانون موارد خواسته شده را ارسال کنند.
سحنگوی بهزیستی فارس با با اشاره به الزام مراکز به رعایت تمامی استاندارهای اعلامی از سوی بهزیستی، متذکر شد: در این بازدیدها کلیه امور فنی، ایمنی، رعایت پروتکلهای بهداشتی، موارد تغذیه و بهداشت انبار و آشپزخانه و کیفیت مواد غذایی، دوربینهای مداربسته، حفاظت فیزیکی و تردد، میزان رضایتمندی خانوادهها، رعایت تعرفهها، کیفیت خدمات ارائه شده، رضایتمندی پرسنل و رعایت دستورالعملهای تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و راه هرگونه تخلف در مراکز تحت نظارت مسدود شود.
وی یادآور شد: بهزیستی سازمانی مردمی است و برپایه مشارکت مردم و حمایت مردم از جامعه هدف فعالیت میکند و بیشتر فعالیتهای آن به مردم و بخش خصوصی واگذارشده است و این موضوع موجب شده است سازمان بهزیستی به موضوع نظارتها و همچنین مقوله سیاستگذاری در این باب توجه ویژهای داشته باشد.
انتهای پیام
نظر شما