شناسهٔ خبر: 66052349 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استفاده ارتش میانمار از مردم روهینگیا برای مقابله با شورشیان

تهران- ایرنا- تارنمای بی‌بی‌سی انگلیسی گزارش داد: ارتش میانمار تقریبا ۷ سال پس از کشتار هزاران تن از مسلمانان روهینگیا که از جانب سازمان ملل «پاکسازی قومی» عنوان شد، حالا آنها را برای مبارزه با شورشی‌ها به خدمت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، تارنمای بی‌بی‌سی انگلیسی امروز دوشنبه گزارش داد که از مصاحبه با مردم روهینگیای ساکن در ایالت راخین دریافته است که دست‌کم ۱۰۰ نفر از آنها در هفته‌های اخیر به خدمت سربازی در ارتش میانمار رفته‌اند.

دست‌کم ۱۵۰ هزار نفر از مردم روهینگیا که در میانمار آواره شدند در یک دهه گذشته به زندگی در اردوگاه‌های مهاجرت اجباری داخلی مجبور شدند. جزئیات گفت‌وگوی بی‌بی‌سی با برخی از این مسلمانان نشان می‌دهد که آنها به دستور ارتش میانمار باید تمرین‌های نظامی انجام دهند و به خدمت سربازی بروند.

همچنین صحبت‌های مصاحبه شوندگان حاکی از این است که در صورت نپذیرفتن شرکت در تمرین نظامی یا خدمت سربازی، مردم روهینگیا به آزار و اذیت خانواده‌هایشان تهدید می‌شوند.

این در حالی است که مردم روهینگیا در میانمار هنوز شهروندی حق شهروندی ندارند و هدف محدودیت‌های تبعیض آمیز هستند؛ مانند محدودیت مسافرتی برای خروج از جوامع خود.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۲ ده‌ها هزار روهینگیا به بیرون از جوامع در هم آمیخته در ایالت راخین رانده و مجبور به زندگی در اردوگاه‌های محقر شدند. ۵ سال بعد، ارتش میانمار یک عملیات پاکسازی علیه مسلمانان روهینگیا انجام داد و دست به کشتار هزاران نفر از آنها زد که در نهایت در اوت ۲۰۱۷ (مرداد ۱۳۹۶)، ۷۰۰ هزار روهینگیا به کشور همسایه بنگلادش رفتند.

میانمار اکنون به دلیل رفتار خشونت آمیز با مردم روهینگیا، با محاکمه نسل‌کشی در دیوان بین المللی دادگستری در لاهه مواجه است.

ارتش این کشور اکنون به زور آنها را جذب می‌کند که این امر خود نشانه‌ای از شکست ارتش میانمار (تاتماداو) در مقابل یک گروه شورشی به نام ارتش آراکان در بخش‌های عظیمی از قلمرو ایالت راخین است. ده‌ها تن از مردم روهینگیا در راخین بر اثر حملات توپخانه‌ای و هوایی ارتش کشته شده‌اند.

ارتش میانمار همچنین متحمل خسارات قابل توجهی در برابر نیروهای مخالف در سایر نقاط کشور شده است. آنها روز شنبه کنترل «میوادی»، شهری در مرز شرقی با تایلند را از دست دادند. بیشتر تجارت زمینی کشور از این مسیر حیاتی می‌گذرد.

در همین راستا سرتا تاویسین نخست وزیر تایلند اعلام کرد که اکنون زمان خوبی برای آغاز مذاکرات با میانمار است درحالیکه رژیم نظامی حاکم در حال ضعیف شدن است.

فعالیت گروه‌های مخالف بزرگترین چالشی است که حکومت نظامی میانمار از زمان کودتا علیه دولت در سال ۲۰۲۱ با آن مواجه شده است.

نخست وزیر تایلند روز یکشنبه به رویترز گفت: روند افول رژیم کنونی آغاز شده است، اما حتی اگر در حال شکست خوردن باشند، قدرت و سلاح دارند. شاید زمان آن باشد تا به یک توافق دست یابیم.

نظر شما