سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: یکی از رویکردهای وزارت بهداشت سیاست های ابلاغی است و این سیاست ها در حوزه های آموزش، بهداشت و طب سنتی است.
وی افزود: الویت بهداشت بر درمان، اجرای پویش ملی سلامت، گسترش نظام شبکه و تامین نیروی انسانی همچنین تدوین ۵۷۰ راهنمای بالینی در این دولت به همراه پوشش بیمه رایگان برای تمام اقشار مردم در سطح پایه از جمله اقدامات انجام گرفته شده در قالب سیاست های کلی سلامت است.
وی بیان کرد: در موضوع سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی موفقیت زیادی را نداشته ایم.برخی از خدمات طب ایرانی در این دولت مورد حمایت بیشتری قرار گرفته است؛ جز حرفه های بخش های دولتی و خصوصی یکسان سازی شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پرداخت های صندوق های بیمه گر در بخش بستری به موقع انجام نشده است. اگر بیمه ها کارآمد نباشند بار آن بر دوش پزشکان و مردم خواهد بود.
امامی رضوی دبیر ستاد فرهنگستان علوم پزشکی هم گفت: تولیت نظام سلامت باید متمرکز بر وزارت بهداشت شود و شورای عالی بیمه سلامت و سازمان بیمه سلامت در ذیل وزارت بهداشت درآمده است. تامین منابع پایه دار برای نظام سلامت در نظر گرفته شود که یک درصد ارزش افزوده به نظام سلامت در ابتدا اختصاص داده شده اما ادامه دار نبوده است. بازه اجرای سیاست های کلی سلامت بین ۱۰ تا ۱۵ ساله است و ارزیابی ما این بوده که این برنامه تنها ۳۰ درصد رشد داشته که در این مدت باید ۶۰ درصد رشد پیدا می کرده است.
وی افزود: حوزه سلامت اگر بین سه الویت اول دولت ها باشد باید منابع خوبی برای این حوزه در نظر گرفته شود که این منابع کمتر از کشورهای منطقه بوده است. بخشی از منابع هدفمندی یارانه به حوزه سلامت اختصاص داده شده که الان اختصاص این منابع ضعیف شده است. در سال گذشته ۶۰ درصد منابع طرح دارویار اختصاص داده شده و این موضوع سبب بروز مشکلاتی می شود. هدف اصلی سیاست های کلی سلامت ارتقای این حوزه است و در زمینه ارتقای سلامت باید مشارکت مردم را داشته باشیم.
امامی بیان کرد: بیمه های پایه برای اجرای راهنماهای بالینی از طریق نسخه نویسی الکترونیکی تلاش بیشتری انجام داد. وزارت بهداشت بر تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی باید نظارت داشته باشد.در برخی از شاخص های ابلاغیه سیاست های کلی سلامت مانند شاخص امید به زندگی جهش بالایی داشته ایم و معتقدم که باید با کشورهای هم سطح از نظر منابع و جمعیت سنجیده شویم.
وی افزود: باید توسعه خدمات سلامت بر اساس نظام سطح بندی را داشته باشیم. شبکه بهداشتی باید تقویت بیشتری شود و برای این کار باید منابع مالی کافی در نظر بگیریم و معتقدم که پویش ها باید به شبکه های بهداشتی متصل شوند. ترخیص تجهیزات پزشکی و دارو از گمرک ها سرعت داده شد و تامین ارز برای دارو و ملزومات پزشکی نباید در پیچ و خم مسائل مختلف قرار بگیرد. شبکه بهداشتی کشور در دوران بیماری کرونا اقدامات درخشانی را انجام داده است.
نظر شما