شناسهٔ خبر: 65973452 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس سازمان مدیریت یزد:

لازمه جهش تولید در یزد توسعه سرمایه‌گذاری است 

یزد- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد گفت: لازمه اصلی جهش تولید در استان در توسعه، سرمایه‌گذاری و جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردمی است که نقش بسیار اثرگذار در اقتصاد پیشرفته دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش عصر روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد، "مجید دهقانی زاده "در نخستین نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" به تبیین لازمه‌های تحقق این دو بعد پرداخت و گفت: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب برای آنکه در استان بتوانیم تولید را تقویت کنیم نیازمند جدی مشارکت مردمی هستیم.

وی بر همین اساس لازمه اصلی جهش تولید در استان را توسعه سرمایه‌گذاری دانست و گفت: یکی از مولفه‌های جدی تحقق این مهم می‌تواند از طریق جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردمی باشد که نقش یسیار کلیدی و اثرگذار نیز در اقتصاد پیشرفته دارد.

این مسئول با ابراز امیدواری از اینکه در سال جدید شاهد شکوفایی بیش از پیش مشارکت مردمی از این طریق باشیم بیان داشت: در همین راستا از شرکت تعاونی پیشگامان کویر یزد خواسته شد تا در این نشست به ارایه مدل‌های جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه سرمایه‌گذاری در ایجاد جهش تولید بپردازد.

دهقانی زاده، بررسی عوامل و شاخص‌های موثر بر تحقق شعار سال مهم ارزیابی کرد و از مدیران حاضر در نشست خواست تا تمام توان و قوای خود را در راستای مردمی کردن اقتصاد به کار گرفته و همچون سال گذشته در راستای تحقق شعار سال کوشا باشند.

وی در ادامه به وضعیت سیمای اشتغال استان اشاره کرد و تورم و بیکاری را دو شاخص مهم اقتصادی معرفی کرد و گفت: در کشور و به تبع آن در استان توفیقات خوبی را در هر دو شاخص در سال ۱۴۰۲ داشته‌ایم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد در خصوص مدیریت مهار تورم و بهبود شاخص‌های اشتغال و کنترل بیکاری در استان یزد گفت: در حوزه بیکاری تا سال ۱۴۰۱، این نرخ در استان همیشه بالاتر از متوسط کشوری بوده که بعد از هفت سال با اقدامات برنامه‌ریزی شده در دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۲ مجدد نرخ بیکاری استان از متوسط کشور کمتر شده است.

دهقانی زاده با بیان اینکه نرخ بیکاری مردان استان ، نرخ بیکاری طبیعی را سیر می‌کند و پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور است افزود: در حوزه نرخ بیکاری زنان از نرخ ۳۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۰درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده‌ایم که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی و اقدامات انجام گرفته موثر و کارگشا بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد تعداد بیکاران استان در سال ۱۴۰۰ را در حدود ۵۰ هزار نفر اعلام کرد که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به حدود ۳۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

دهقانی‌زاده این کاهش‌ها را معنادار و قابل توجه دانست و افزود: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲ هزار زن بیکار در استان داشته‌ایم که در سال ۱۴۰۲ این تعداد به حدود ۱۹ هزار نفر رسیده است.

وی گفت: هرچند در کاهش آن نیز موفق بوده‌ایم به گونه‌ای که از ۳۰هزار نفر بیکار دارای تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۷ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده‌ایم ولی هنوز نیاز به برنامه‌ریزی در راستای ایجاد اشتغال برای افراد بیکار دارای تحصیلات عالی هستیم.

این مسئول همچنین در خصوص تعداد بیمه‌شدگان غیربومی اجباری در استان گفت: از ۸۳ هزار نفر بیمه‌شدگان غیربومی اجباری (حدود ۳۵ درصد بیمه‌شدگان) در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰۵ هزار نفر (حدود ۴۱ درصد بیمه شدگان) در سال ۱۴۰۲ رسیده‌ایم که بر همین اساس بارها بر ایجاد اشتغال بومی با تاکید بر دانش‌آموختگان دانشگاهی تاکید شده است.

دهقانی زاده با اشاره به پروژه‌های نیمه‌تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در استان بیان داشت: تکمیل این پروژه‌ها بیش از ۳۰ هزار فرصت شغلی جدید در استان ایجاد خواهد کرد که باید آن را به گونه‌ای سمت اشغال بومی و دانش‌آموختگان دانشگاهی هدایت کنیم تا در آینده دچارمشکلاتی از جمله تشدید مهاجرت داخلی در استان نشویم.

بررسی عملکرد ۱۲ ماهه روند اشتغال‌زایی دستگاه‌های اجرایی استان در سال ۱۴۰۲ در سامانه رصد اشتغال و نظارت، پیش بینی تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی استان در سال ۱۴۰۳ در سامانه رصد اشتغال و تبیین شیوه‌نامه اجرایی نظارت بر عملکرد طرح‌های برخوردار از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور از دیگر دستورکارهای این نشست بود که به آن پرداخته شد.

نظر شما