شناسهٔ خبر: 65898945 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ناظر استانی طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارهای استان ایلام:

طرح جهش تولید در دیم‌زارها باید الگوی همه طرح‌های تولیدی باشد

ناظر استانی طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارهای استان ایلام گفت: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارها باید الگوی همه طرح‌های تولیدی در کشور شود.

صاحب‌خبر -

«خدابخش داودی‌نصر» با حضور در ایسنا در خصوص این طرح در استان اظهار کرد: در طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان ما از مرحله تهیه زمین و کاشت عبور کرده‌ایم و به مرحله داشت رسیده این که در این مرحله دو کار مهم باید انجام شود اول پایش و رصد مستمر عوامل زیان‌رسان شامل بیماری‌ها، علف‌های هرز و آفات، و دوم کار مهم تغذیه خاک با کود «سرک» است.

وی ادامه داد: در حوزه دیم‌زار، باید در خصوص پایش و رصد عوامل زیان‌رسان، بیشتر کار کنیم و اگر در مرحله کاشت از نظر عوامل مختلف کمبود و کسری داشته‌ایم در مرحله داشت با رصد مدام، آن را جبران کنیم و جلو ضرر را بگیریم.
ناظر استانی طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارهای استان ایلام خاطرنشان کرد: متولی این بخش، مدیریت حفظ نباتات جاده کشاورزی استان است که برای حفظ گیاه، باید به برایش بپردازد و علت آسیب رسانی به مزارع را به موقع تشخیص بدهد و نسخه درمانی مناسب ارائه کند، همکار بخش حفظ نباتات در این راه، بخش مدیریت ترویج است که با فراخوانی بهره‌برداران در موقع مناسب، ساماندهی مناسبی به‌وجود بیاورد.
داودی نصر گفت: اجرای دوره‌های ترویجی علاوه بر حفظ نباتات و توصیه مناسب به کشاورزان یک فاز مهم دیگری تحت عنوان تغذیه دارد که متأسفانه در زمان کاشت، از نظر کودهای شیمیایی ضعیف عمل کرده‌ایم و باید در  مرحله کود سرک آن را جبران کنیم.
وی افزود: متأسفانه طی بازدیدی که اخیراً از زمین‌های دیم‌زار سطح استان داشتیم گزارش‌ها حاکی از این است که خیلی از آسیب‌ها ناشی از کمبود کود است که باید در این مرحله با همراهی حفظ نباتات و ترویج و بهره‌برداران و احساس مسئولیت مدیریت‌های اجرایی به ویژه مدیریت زراعت و مدیران مراکز و شهرستان‌ها و با هدایت کارشناسان پهنه، خلأهای ناشی از کمبود تغذیه را حل کنیم.
داودی نصر محصولات کشت شده در طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارهای استان در پنج گروه دانست و عنوان کرد: این  گروه‌ها عبارتند از گروه غلات که شامل گندم و جو است، دانه‌های روغنی که شامل کلزاو گلرنگ و کاملینا است، گیاهان دارویی که شامل زیره و شاه‌دانه است، نباتات علوفه‌ای که شامل ماسک و دیگر گیاهان علوفه ای است و حبوبات که شامل نخود و عدس است.
وی اضافه کرد: این طرح در سطح استان در ۱۲ شهرستان و ۲۱ مرکز جهاد کشاورزی با ۸۴ کارشناس پهنه انجام می‌شود که از این تعداد ۶۲  کارشناس دولتی و ۲۱ کارشناس بخش خصوصی هستند.
انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما