مسعود اصغری در گفتوگو با خبرنگار بسیج در زاهدان، بیان کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافتهای آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا به تب کریمه کنگو (cchf) راههای انتقال بیماری به انسان است.
وی اظهار کرد: بواسطه تب کریمه کنگو در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده خونریزیهای وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و مدفوع رخ میدهد و در اثر نارساییهای کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است که این بیماری در ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.
به گفته وی؛ تب کریمه کنگو در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد میکند؛ بنابراین براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.
اصغری افزود: اداره دامپزشکی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶ میلیون و ۱۳ هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از ۴۸۷ هزار راس دام را علیه کنه به صورت رایگان سمپاشی کرده؛ اما لازم است دامداران به صوت مستمر و دورهای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام کنند.
وی اظهار کرد: رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه مردم نیز باید برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده، به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.
وی اظهار کرد: شهروندان باید تمامی توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند و افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند نیز دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه تا تحت معالجه قرار گیرند.
نظر شما