محمدمهدی رزمجو در نشست خبری با اشاره به اجرای طرح عیدانه سازمان ملی استاندارد ایران که هر ساله از ۱۵ اسفند آغاز میشود و تا ۱۵ فروردین ماه ادامه دارد، گفت: مطابق با ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، موظفیم برخی از کالاها، فرآوردهها و خدمات را کنترل کنیم.
او ادامه داد: در طرح عیدانه، اقدامات نظارتی ما شامل چند مورد است و ترازوهای سبک را در مراکز صنفی از جمله سوپر مارکتها، پزندگیها، میوه و تره بار و …بررسی و رصد میکنیم.
مدیرکل استاندارد فارس به اجرای طرح خالص سازی در شیرینی فروشیها هم اشاره و خاطرنشان کرد: با هدف افزایش سطح کیفی خدمات، شیرینی فروشیها اکنون به صورت خالص سازی، شیرینی را به فروش میرسانند.
رزمجو عنوان کرد: همچنین با هدف افزایش سطح کیفی خدمات، ۱۲ گروه از جمله هتلها، فروشگاههای مواد غذایی، رستورانها، پایانههای فرودگاهی، راه آهن بین شهری، ترمینالهای بین شهری، خانه سالمندان، مجتمعها و واحدهای بین راهی و … مورد ارزیابی قرار میگیرند.
او اعلام کرد: تخلفات مربوط به طرح عیدانه بیشتر مربوط به دقت ترازوها بوده است.
مدیرکل استاندارد فارس در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: به دلیل گستردگی دامنه اقدامات استاندارد، استانداردسازی و فعالیتهای آموزشی و ترویجی، ۲۰ هزار و ۳۳۶ ساعت آموزش لازم متناسب با محصول ارائه شده است.
رزمجو با بیان اینکه ۴۰ برنامه و بسته ترویجی در سطح فارس نیز اجرایی شده که طرح سفیر استاندارد در مدارس آخرین مورد آن بوده است، گفت: در مباحث نظارتی نیز حدود ۳۴۵۰ گواهی تاییدیه آسانسور در سال ۱۴۰۲ صادر کردیم و ۴۷۲۵ بازرسی فنی از واحدهای تولیدی به ثبت رسید.
او از صدور ۱۱۲ پروانه نشان حلال در سالی که گذشت خبر داد و افزود: در بازرسی فنی از صنایع انرژی بر هم ۲۰۶ صنعت بزرگ مورد ارزیابی قرار گرفتند.۴۳۶۹ نمونه گیری برداشت از محصول نیز انجام شد.
مدیرکل استاندارد فارس به انجام ۱۶۳۸۲ مورد بازرسی از مراکز تحت پوشش، ۲۱۶۹ مورد بازرسی از تجهیزات شهر بازی و بازرسی از ۵۰۶ باسکول بزرگ به عنوان بخشی از اقدامات این اداره کل در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.
رزمجو با بیان اینکه در سالی که گذشت به جد در بحث کنترل سوخت مایع یا بنزین ورود کردیم، خاطرنشان کرد: پالایشگاه شیراز مورد ارزیابی قرار گرفت و متعاقب آن پیگیریها برای رفع نقص در برخی آیتمها دنبال شد.
او ادامه داد: یکی از فعالیتهای ما استاندارد سازی مصالح ساختمانی بود که در این رابطه ۲۵۶ پرونده مربوط به تیرچه و بلوک که فاقد علامت استاندارد بودند به دادگاه ارجاع داده شدند. همچنین ۳۷۸ پرونده هم در سال جاری مربوط به واحدهای تولیدی تشکیل و به دادگاه معرفی کردیم.
مدیرکل استاندارد فارس تاکید کرد: نگرانی ما در خصوص فرآوردههایی است که غیرمجاز تولید میشوند و مصرف کنندگان هم به علامت آن دقت نمیکنند، در این راستا آسانترین راه را برای کنترل انتخاب کردیم و کافی است شهروندان کد ۱۰ رقمی محصولات را به ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند.
رزمجو اژ ثبت شکایات مردمی در سامانه مردم دار ۱۵۱۷ نیز خبر داد و تاکید کرد: هرچه مردم به نظام استاندارد نزدیکتر شوند، شاهد افزایش کیفیت و ایمنی خواهیم بود.