شناسهٔ خبر: 65738926 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عادت‌های غذایی غلط در ماه رمضان عامل افزایش وزن

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: عادت‌های غلط در ماه مبارک رمضان باعث افزایش وزن در افراد می‌شود.

صاحب‌خبر -

عادت‌های غذایی غلط در ماه رمضان، عامل افزایش وزن

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهنوش صاحبدل ماه مبارک رمضان را ماه تقرب به پروردگار دانست و گفت: بدون شک حکمت این ماه این است که علاوه بر برکات معنوی و نزدیک‌تر شدن به خداوند از لحاظ جسمانی نیز سالم‌تر شویم.


وی افزود: یکی از نشانه‌های روزه داری صحیح کاهش چربی‌های غیرقابل دسترس بدن و جایگزینی چربی‌های تازه و سالم به جای آن است که در فرد با وزن طبیعی یا کاهش وزن انتظار تغییرات خاصی در وزن نداریم، ولی در افراد دارای اضافه وزن و چاقی انتظار کاهش وزن داریم.


صاحبدل در پاسخ به این پرسش که چرا چنین اتفاقی نمی‌افتد؟، گفت: با عادات غلط غذایی امروزه ما، نه تنها از وزن روزه داران در ماه مبارک رمضان کاسته نمی‌شود، بلکه افزوده هم می‌شود.  


رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در تشریح عادت‌های غلط تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان می‌گوید: مهمترین عادت غلط غذایی در این ماه، تک وعده‌ای یا حداکثر ۲ وعده‌ای بودن افراد است، بسیاری از افراد در ماه مبارک فقط وعده افطار را مصرف می‌کنند و به قول خودشان افطار به افطار غذا می‌خورند یا اینکه نهایتاً خیلی زحمت می‌کشند و یک وعده آخر شب را به جای سحری مصرف می‌کنند، اما نمی‌دانند که چه ظلمی در حق خودشان و سیستم گوارشی و جسم و روحشان که امانت الهی است می‌کنند.  


وی یکی دیگر از عادات غلط را مصرف بی رویه شیرینی‌ها به ویژه زولبیا و بامیه عنوان و اضافه کرد: در متون علمی و مذهبی توصیه به مصرف شیرینی در زمان افطار می‌شود، ولی نه یک کیلو بامیه و زولبیا و نه هر روز خوردن.


صاحبدل با بیان اینکه نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات همراه غذا، خصوصاً نوشابه‌های گازدار که کالری بسیار بالایی دارند و فقط چاق کننده هستند، از دیگر عادت‌های غذایی اشتباه است، گفت: مصرف زیاد غذا‌های چرب و سرخ کرده عادت غلط دیگری است که در ماه رمضان شاهد آن هستیم و متأسفانه اغلب افراد خصوصاً نسل جوان ما تمایل زیادی به مصرف غذا‌های آماده یا فست فود‌ها دارند و حتی در ماه مبارک هم در مصرف این غذا‌ها افراط می‌کنند، اگر هم بخواهند غذای خانگی تهیه و مصرف کنند، باز بیشتر غذا‌های چرب و سرخ کرده را مورد استفاده قرار می‌دهند.  


برای داشتن عادات صحیح چه بکنیم و چه بخوریم؟


وی افزود: در فاصله افطار تا سحر تعداد وعده‌های غذایی زیاد، ولی با حجم کم داشته باشیم، توصیه به داشتن یک وعده افطار مختصر شامل مایعات گرم و ۲ تا ۳ عدد خرما یا سایر شیرینی‌های طبیعی، به فاصله نیم تا یک ساعت بعد شامی مشابه شام ایام معمولی سال، مصرف آب و مایعات حدود ۸ تا ۱۰ لیوان در فاصله شام تا سحر و نه همراه غذا توصیه می‌شود.

مهنوش صاحبدل ادامه داد: برای تامین مایعات بدن مصرف آب، شربت خانگی کم شیرین تهیه شده از عرقیات گیاهی، دوغ کم نمک بدون گاز و آبمیوه‌های تازه طبیعی و در آخر شب نیز مصرف یک میان وعده شامل میوه‌ها به مقدار مناسب توصیه می‌شود.

وی تاکید کرد: در زمان سحر نیز وعده سحری بهتر است مشابه ناهار ایام معمولی سال و یا در صورتی که دوست داریم ساده باشد، مشابه صبحانه کامل باشد.


صاحبدل می‌گوید: نکته اینکه سعی کنیم غذا‌ها را به صورت بخارپز، آبپز، پخته شده در فر یا کبابی تهیه کرده و از افزودن روغن اضافی به غذا و وارد کردن کالری اضافی به بدن پرهیز کنیم.


وی در پایان با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، گفت: در صورتیکه تا به حال پیرو عادات غلط غذایی بوده اید، برای حفظ سلامتی خود اکنون اقدام و عادات صحیح را جایگزین عادات غلط کنیم.