رحمان ایرانپور از تحقق ۶۴ درصدی کشاورزی قراردادی غلات و دانههای روغنی شهرستان خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۴ هکتار از برنامه ابلاغی همدان زیر پوشش کشت قراردادی قرار گرفته است.
او با بیان اینکه سهمیه شهرستان همدان در کشت قراردادی شامل ۷ هزار و ۵۶۰ هکتار محصولات آبی از جمله گندم، جو و کلزا و ۵۵ هزار و ۴۱۵ هکتار محصولات دیم اعم از گندم، جو و گلرنگ است گفت: سطح ابلاغی برنامه کشت قراردادی شهرستان ۶۲ هزار و ۹۷۵ هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان گفت: کشاورزی قراردادی، قراردادی پیش از آغاز فرآیند تولید، بین کشاورز و خریدار برای مدتی معین است. وی با اشاره به اینکه طی کشت قراردادی، کشاورز متعهد میشود مقادیر توافق شده از یک محصول کشاورزی را با رعایت استانداردهای کیفی و زمان مورد نظر خریدار، تولید و عرضه کند گفت: در مقابل، خریدار ضمن خرید محصول با قیمت توافق شده و تضمینی، بیمه یارانهای و سایر ابزارها، تولیدکننده را حمایت میکند.
ایرانپور گفت: توسعه کشاورزی قراردادی به دلایل مختلف مانند افزایش عملکرد، تولید هدفمند، بهبود فرآیند بازاریابی و فروش و توسعه صادرات حائز اهمیت است.
او با تاکید بر اینکه در اکثر کشورها، کشت قراردادی به عنوان یک راهبرد ملی در توسعه کشاورزی، مدیریت ریسک بازار، ایجاد امنیت و ثبات درآمدی برای کشاورزان مورد توجه است گفت: بهبود کیفیت و استاندارد محصولات نیز در کشاورزی قراردادی مدنظر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه در طرح کشاورزی قراردادی، بانک کشاورزی به عنوان ضامن کشاورزان، بستری را فراهم کرده که مبلغ بیمه تنها پس از برداشت و فروش محصول با ۲۰ درصد تخفیف لحاظ شود گفت: کشاورزان با مشارکت در این طرح میتوانند به ازای هر تن محصول تحویلی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به صورت بلاعوض و در قالب هزینه حمل کالا دریافت کنند.
ایرانپور گفت: با توجه به استقبال کشاورزان در خصوص بهرهمندی از مزایای کشت قراردادی گندم و دانههای روغنی این طرح تا پایان وقت اداری روز شنبه ۲۶ اسفندماه تمدید شده است.
نظر شما