شناسهٔ خبر: 65674059 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

توصیه های تغذیه ای ماه مبارک رمضان؛

وعده افطار و شام جدا مصرف شود/ تاکید بر مصرف غذای سبک در وعده افطار و شام

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه های تغذیه ای ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا ، دکتر احمد اسماعیل زاده به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، درخصوص رعایت الگوی صحیح تغذیه در این ایام، بیان کرد: توجه به مواد غذایی مصرفی به هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان می‌تواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند .


وی با تاکید بر مصرف غذای سبک در وعده افطاری، افزود: روزه داران می توانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروه های اصلی غذایی (۵ گروه نان و غلات، سبزی ها، میوه‌ ها، لبنیات، گوشت ها و ) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود.


تاکید بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر


دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، خاطرنشان کرد: متاسفانه دیده می ‌شود که برخی از افراد بدون سحری روزه می‌گیرند که این برخلاف اصول تغذیه ای بوده و توصیه می‌ شود که وعده سحری به مقدار کافی و مناسب میل شود.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: توصیه می ‌شود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوس ‌دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نان های سبوس دار، دو عدد گردو، یک عدد تخم مرغ و دو عدد میوه فصل، استفاده شود.


وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.


دکتر اسماعیل زاده همچنین گفت: استفاده از خوراک های حبوبات (مثل عدسی) به همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخاب های غذایی مناسب به هنگام سحر است، چراکه حبوبات دارای کربوهیدرات های کمپلکس و فیبر زیاد به همراه املاح و ویتامین ها هستند و قند خون را به تدریج افزایش داده و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمی‌گذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه می‌دارند؛ جهت پیشگیری از نفخ و یا احتمالاً ناراحتی های گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف حبوبات را در آب خیس کرده و آب آنها را دور ریخته و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.


وی با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین به هنگام سحری، افزود: در وعده افطار بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، سبزی خوردن تازه، پنیر، نان سبوس‌دار، مربا، یا شعله زرد، بیسکویت سبوس دار، چای کم رنگ ، سبزی خوردن و یا خیار و گوجه مصرف شود.


دکتر اسماعیل زاده تصریح کرد: در فاصله بین وعده افطار و سحری، دو تا سه واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن رسیده و از ایجاد یبوست پیشگیری شود.


وی ادامه داد: در وعده شام می‌توان از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران نظیر چلو مرغ، چلوکباب، انواع خورشت ‌ها، خوراک ها، آش و سوپ استفاده کرد؛ در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات که در قالب غذاها مصرف می ‌شود. مصرف ماست نیز به هنگام شام توصیه می‌شود.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود، چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می آورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه می ‌شود.


دکتر اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: چه در هنگام سحری و چه افطار، بهتر است اولین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد. به منظور پیشگیری از بروز ناراحتی ‌های گوارشی، ترش کردن و سوزش سرمعده از مصرف غذاهای سرخ کرده و پرچرب نیز پرهیز شود.