شناسهٔ خبر: 65647803 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران اعلام کرد

شرایط و ضوابط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان

صاحب‌خبر -
 
 
 
رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران، شرایط و ضوابط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان را اعلام کرد.
حسن فهمیده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شرایط و ضوابط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان و ایام نوروز، گفت: برخی رستوران‌ها را که در مناطق اسکان مسافران نوروزی، مسیر عبور و مرور آنها یا مکان‌های حساس مانند بیمارستان‌ها بود شناسایی و به اداره اماکن معرفی کردیم تا مجوز فعالیت آنها در این ایام صادر شود.
وی تصریح کرد: فقط رستوران‌های دارای شرایط خاص فعالیت که دارای مجوز از اداره اماکن هستند می‌توانند در طول روز و با حفظ شئونات ماه رمضان فعالیت کنند و مابقی رستوران‌ها بعد از افطار باید فعالیت کنند.
رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران به ضوابط و شرایط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: این ضوابط شامل پوشاندن کامل شیشه‌ها به طوری که فضای سالن از بیرون قابل رؤیت نباشد رعایت حجاب و عفاف، جلوگیری از انتشار بو و عرضه خوراک‌های دودزا، جلوگیری از تجمع مشتریان بیرون از واحد صنفی، جلوگیری از تجمع پیک بیرون از واحد صنفی، عدم انتشار تصویر خوراکی در فضای مجازی، ممنوعیت استعمال و عرضه دخانیات، جلوگیری از استعمال دخانیات توسط پیک بیرون از واحد صنفی، ممنوعیت روزه‌خواری متصدیان و کارکنان واحد و عرضه خوراک بیرون بر 
در کیسه‌های غیرشفاف است.
فهمیده در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا کباب، ‌جوجه‌کباب، چلوخورش و... قیمت‌ مصوب دارند؟ گفـت: امکان تعیین قیمت مصوب در این بخش وجود ندارد زیرا قیمت غذاها در هر رستوران بر اساس منطقه، هزینه سربار و اوزان مواد غذایی متفاوت است.
او ادامه داد: بر اساس یک چارچوب مشخص که با فرمول هزینه سربار به علاوه هزینه مواد اولیه ضرب در ۲۰ درصد سود به دست می‌آید قیمت‌ها بررسی می‌شود و اگر رستوران‌ها این فرمول را رعایت کنند منوی قیمتی آنها تایید می‌شود و نظارت داریم تا خارج از چارچوب تعیین شده نباشد.
رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران افزود: نظارت بر رستوران‌ها از ابتدای ماه رمضان و در ایام عید انجام خواهد شد و تلاش می‌کنیم که شئون ماه رمضان حفظ شود و از مسافران نوروزی هم به درستی پذیرایی شود.
 اجرای طرح‌های نظارتی
نظارت بر واحدهای صنفی مختلف در دستور کار مراجع مربوطه قرار دارد. به عنوان مثال، طرح عیدانه ویژه اداره‌کل استاندارد استان تهران آغاز شده است. لازم به ذکر است شهروندان می‌توانند با مراجعه به سامانه «مردم‌دار» گزارش مربوط به تخلفات در حوزه‌های مختلف از طریق شماره تماس ۱۵۱۷ یا شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ثبت و پیگیری کنند. وزارت جهاد کشاورزی هم از آغاز مانور تشدید نظارت ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ خبرداد.
 تامین مرغ گرم در رمضان و نوروز
دولت تلاش کرده در آستانه شب عید و ماه رمضان، اقلام مورد نیاز مرم را تأمین کند. مسعود امراللهی؛ مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در طی چند سال اخیر این اولین سالی است که اسفندماه بازار مرغ در آرامش است و هیچ مشکلی وجود ندارد. قیمت مرغ هم با توجه به تصمیماتی که از قبل وجود داشته همچنان کیلویی ۷۸ تا ۸۰ هزار تومان است و فروش این کالا، بالاتر از ۸۰ هزار تومان تخلف محسوب می‌شود.
البته خبرگزاری مهر گزارش داد که قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد و فاصله قیمتی گوشت قرمز از ۲۹۹ تا بیش از ۸۰۰ هزار تومان است.
مهدی بختیاری‌زاده؛ سرپرست سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار درباره توزیع محصولات پروتئینی در بازارهای میادین میوه و تره‌بار گفت: با توجه به فعال بودن کشتارگاه‌ها از چهارم فروردین، مشکلی بابت توزیع محصولات پروتئینی از جمله مرغ و گوشت نیست. در روزهای اخیر نیز سازمان میادین میوه و تره‌بار محصولات پروتئینی را در اختیار میادین گذاشته و در توزیع گوشت و مرغ مشکلی وجود ندارد. گوشت منجمد نیز بدون محدودیت در میادین توزیع می‌شود.
مجتبی نوروزی؛ رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم با اشاره به آغاز تشدید نظارت‌های بهداشتی بر فرآورده‌های دامی در استان تهران، گفت: بیش از یک و نیم برابر اقلام پروتئینی و کالاهای اساسی مورد نیاز کشور تامین شده است.
همچنین گوشت سردست منجمد برزیلی هر کیلوگرم 315 هزار و گوشت ران 325 هزار تومان و مرغ منجمد تنظیم بازاری با نرخ 65 هزار و 700 تومان در فروشگاه‌های بهاره عرضه می‌شود.
 عرضه خرمای تنظیم بازاری 
 خرما یکی از اقلام ضروری ماه رمضان است. ایوب فصاحت؛ سرپرست سازمان تعاون روستایی گفت: خرمای تنظیم بازاری کبکاب با قیمت ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان و خرمای مضافتی با قیمت ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین عرضه شده که البته قیمت بر اساس شرایط در هر استان متفاوت است.
مهدی بختیاری‌زاده؛ سرپرست سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار از عرضه خرما در میادین و بازارهای میوه و تره بار با قیمت ۲۵ درصد ارزان‌تر از سطح شهر خبر داد و افزود: هر کیلوگرم خرمای مضافتی ۹۳ هزار تومان و هر کیلوگرم خرمای کبکاب باکیفیت درجه یک و مرغوب با قیمت بسته‌بندی کارتنی ۳۸‌هزار تومان و بسته‌بندی سطلی هر کیلو گرم ۵۴ هزار تومان است.
 وفور میوه در میادین تره بار
او درباره عرضه میوه شب عید گفت: حدود ۲۵۰۰ تن سیب مرغوب و ۱۲۰۰ تن پرتقال مرغوب را ذخیره‌سازی کرده‌ایم. سیب زرد هر کیلوگرم ۳۰ هزار، سیب قرمز ۲۹ هزار و پرتقال مرغوب با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که ۴۵ درصد ارزان‌تر از سطح شهر در میادین و بازارها عرضه می‌شود. ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی یک مدل سیب تنظیم بازاری با قیمت هر کیلوگرم ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان تهیه کرده که به صورت سبدی در سطح میادین عرضه می‌شود. البته اجازه نمی‌دهیم تا قیمت میوه افزایش یابد و در صورت نیاز، سیب و پرتقال تنظیم بازاری وارد میادین خواهد شد.
گفتنی است، بر اساس نرخ‌نامه سازمان مدیریت میادین، در آستانه ماه مبارک رمضان، قیمت زولبیا و بامیه درجه 2 و یک در میادین و بازارهای میوه و تره بار بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان اعلام شد. قیمت شیرینی مخصوص ماه رمضان در قنادی‌ها 140 تا 170 هزار تومان اعلام شده است.
جبرئیل برادری؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم گفت: حدود پنج هزار تن سیب و پرتقال شب عید ذخیره‌سازی شده و از ۲۲ یا ۲۵ اسفند با اعلام تنظیم بازار استان تهران، با قیمت مناسب عرضه می‌شود. ضمن اینکه نزدیک به ۴۲۰۰ تا ۴۳۰۰ تن میوه شب عید برای شهر تهران و مابقی برای شهرستان‌های استان تهران در نظر گرفته شده که در تمام ۳۰۰ غرفه تره بار تهران عرضه می‌شود.

 

برچسب‌ها: