شناسهٔ خبر: 65647294 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت در ماه مبارک رمضان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه‌های تغذیه‌ای ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -
 
 
 
به گزارش وبدا، احمد اسماعیل‌زاده به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، درخصوص رعایت الگوی صحیح تغذیه در این ایام، گفت: توجه به مواد غذایی مصرفی به هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان می‌تواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.
اسماعیل‌زاده با تاکید بر مصرف غذای سبک در وعده افطاری، افزود: روزه‌داران می‌توانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند. یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروه‌های اصلی غذایی (پنج گروه نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌‌ها، لبنیات، گوشت‌ها و...) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود.
تاکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر
وی با تاکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، خاطرنشان کرد: متاسفانه دیده می‌‌شود که برخی از افراد بدون سحری روزه می‌گیرند که این برخلاف اصول تغذیه‌ای بوده و توصیه می‌شود که وعده سحری به مقدار کافی و مناسب میل شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان داشت: توصیه می‌‌شود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوس‌دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نان‌های سبوس‌دار، دو عدد گردو، یک عدد تخم 
‌مرغ و دو عدد میوه فصل، استفاده شود. استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.
اسماعیل‌زاده همچنین گفت: استفاده از خوراک‌های حبوبات (مثل عدسی) به همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخاب‌های غذایی مناسب به هنگام سحر است، چراکه حبوبات دارای کربوهیدرات‌های کمپلکس و فیبر زیاد به همراه املاح و ویتامین‌ها هستند و قند خون را به تدریج افزایش داده و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمی‌گذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه می‌دارند؛ برای پیشگیری از نفخ و یا احتمالاً ناراحتی‌های گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف، حبوبات را در آب خیس کرده و آب آنها را دور ریخته و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.
پرهیز از مصرف غذاهای حجیم و خیلی چرب
وی با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین به هنگام سحری، افزود: در وعده افطار بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، سبزی خوردن تازه، پنیر، نان سبوس‌دار، مربا، یا شله‌زرد، بیسکویت سبوس‌دار، چای کم‌رنگ، سبزی خوردن و یا خیار و گوجه مصرف شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در فاصله بین وعده افطار و سحری، دو تا سه واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن رسیده و از ایجاد یبوست پیشگیری شود. در وعده شام می‌توان از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران نظیر چلو مرغ، چلوکباب، انواع خورشت‌ها، خوراک‌ها، آش و سوپ استفاده کرد؛ در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین‌های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات که در قالب غذاها مصرف می‌‌شود. مصرف ماست نیز به هنگام شام توصیه می‌شود.
وعده شام و افطاری یکی نشود
اسماعیل‌زاده اظهار داشت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود، چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می‌آورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه می‌‌شود. چه در هنگام سحری و چه افطار، بهتر است اولین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد. به منظور پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن و سوزش سرمعده از مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب نیز پرهیز شود.