بین الملل تابناک: نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدیدهای اسرائیل، حمله هوایی مجدد آمریکا و انگلیس به بندر الحدیده، اعزام ناوچه جنگی هلند به دریای سرخ، از کار افتادن تارنماهای دولتی آمریکا و استقبال اروپاییها از پیوستن سوئد به ناتو از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدیدهای اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت درباره آنچه وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به رئیس شورای امنیت به دروغ، مبادرت به انتشار اطلاعات نادرست و ایراد ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران کرده است، پاسخ داد.
امیر سعید ایروانی در این نامه خطاب به رییس دورهای شورای امنیت نوشت: اتهامات وارده در نامه مزبور کاملاً بیاساس بوده و قاطعانه رد میشود. این نامه نشاندهنده تلاش مذبوحانه دیگری از سوی رژیم اسرائیل برای منحرف نمودن توجه جامعه بینالمللی از جنایات فاحش و نسلکشی بیپایان رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه است. نامه صدرالاشاره همچنین تلاشی گمراهکننده با هدف سرپوش نهادن و مشروعیتبخشی به تجاوزات رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بینالملل، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت از طریق طرح اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار شدید نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی یا فعالیتهای مخرب رژیم اسرائیل در منطقه، حق مشروع و ذاتی خود را بر اساس قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم جهت پاسخگویی به هرگونه تهدید یا اقدام از سوی رژیم اسرائیل علیه امنیت و منافع ملی ایران محفوظ میدارد.
در ادامه این نامه آمده است: جمهوری اسلامی ایران همچنین بر حق ذاتی جمهوری عربی سوریه و لبنان ذیل قوانین بینالمللی برای اتخاذ اقدامات لازم در مواجهه با هرگونه تهدید، حمله و یا اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی این کشورها تاکید میکند.
مزید امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر بهعنوان سند شورای امنیت ثبت و در اختیار اعضاء قرار گیرد.
فرصت را مغتنم شمرده، احترامات فائقه را تقدیم مینماید.
حمله هوایی مجدد آمریکا و انگلیس به بندر الحدیده
هواپیماهای آمریکا و انگلیس عصر روز پنجشنبه، بندر الحدیده در غرب یمن را دو بار بمباران کردند.
ائتلاف متجاوز آمریکا و انگلیس، فرودگاه الحدیده و همچنین منطقه الجبانه در غرب شهر الحدیده را بمباران کرد.
چهارشنبه شب نیز، جنگندههای آمریکایی و انگلیسی طی دو حمله فرودگاه بینالمللی الحدیده واقع در غرب یمن را هدف حمله قرار دادند.
این حملات پس از آن صورت می گیرد که در حمله روز چهارشنبه نیروهای یمنی به یک کشتی باری آمریکایی، سه تن از خدمه آن کشته و دست کم چهار نفر دیگر زخمی شدند.
ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در بیانیهای به کشته شدن سه نفر و زخمی شدن دست کم چهار نفر در حمله موشکی به کشتی ترو کانفیدنس اذعان کرد.
سنتکام در این بیانیه اعلام کرد که خسارت شدیدی به این کشتی وارد شده است.
رسانههای آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد دفاعی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کردند که دو ملوان آمریکایی در حمله یمنیها به کشتی باری کشته شدهاند.
این مقام نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت که از کشتی ترو کانفیدنس دود بلند میشود و یک قایق نجات در آب نزدیک کشتی دیده شده است.
اعزام ناوچه جنگی هلند به دریای سرخ
شبکه تلویزیونی NOS هلند پنجشنبه شب گزارش داد که دولت این کشور قصد دارد یک ناوچه جنگی به دریای سرخ اعزام کند.
کابینه هلند روز جمعه رسما در این باره تصمیمگیری میکند و انتظار میرود این کشتی در اواخر ماه مارس به دریای سرخ برسد.
بر اساس این گزارش، هدف از این اقدام کمک به دفاع از کشتیهای تجاری در برابر حملات هوایی است.
ارتش یمن در چند ماه گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی صهیونیستی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داد.
نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
در پی این تحولات، آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بینالمللی به مواضع نیروهای یمنی حمله کردهاند و اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیهای از آغاز ماموریت دریایی این اتحادیه در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» خبر داد و تاکید کرد که هدف از این عملیات فقط دفاعی خواهد بود.
طبق بیانیه اتحادیه اروپا «هدف از این عملیات امنیتی دفاعی دریایی، بازگرداندن و حفظ آزادی دریانوردی در دریای سرخ و خلیج فارس» و حوزه ماموریت آسپیدس در امتداد تنگه باب المندب، تنگه هرمز و همچنین آبهای بینالمللی در دریای سرخ، خلیج عدن، دریای عرب، خلیج فارس و دریای عمان تعریف شده است.
فرمانده عملیات کومودور واسیلیوس گریپاریس و فرماندهی نیروها نیز برعهده دریاسالار استفانو کوستانتینو است. مقر آسپیدس هم در لاریسا در یونان مستقر شده است.
ایتالیا، فرانسه، آلمان، یونان و بلژیک از جمله کشورهایی هستند که تاکنون حضور خود در این ماموریت دریایی را تایید کردهاند.
از کار افتادن تارنماهای دولتی آمریکا
شماری از تارنماهای دولتی آمریکا همزمان با سخنرانی سالانه جو بایدن رئیس جمهوری این کشور در جمع اعضای کنگره از کار افتادند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا جمعه اعلام کرد که مشکل تارنمای این وزارتخانه و دامنههای آن موقتی بوده و اکنون رفع شده است.
یک مقام وزارت امنیت داخلی آمریکا گفت که «هیچ نشانهای درباره اقدام بدخواهانه» در قطع عملکرد تارنمای این وزارتخانه وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، از کار افتادن تارنمای وزارت امنیت داخلی آمریکا حدود نیم ساعت طول کشید.
این در حالی است که برخی دیگر از تارنماهای دولتی آمریکا از جمله تارنمای «اداره مهاجرت و گمرکات»، «آژانس فدرال مدیریت بحران» و «سرویس مخفی» نیز به طور موقت از کار افتادند.
استقبال اروپاییها از پیوستن سوئد به ناتو
شماری از کشورهای اروپایی از عضویت سوئد در ناتو استقبال کرده و آن را موجب تقویت امنیت این پیمان نظامی خواندند.
اولاف کریسترسون نخست وزیر سوئد پنجشنبه در مراسمی در واشنگتن گفت که عضویت کشورش در ناتو «پیروزی آزادی است.»
وی این اقدام را آغاز «یک دوره جدید تاریخساز در سیاست امنیتی سوئد» خواند و افزود: اتحاد و همبستگی چراغ راهنمای سوئد به عنوان عضو ناتو خواهد بود.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز در شبکه اجتماعی ایکس عضویت سوئد در این پیمان نظامی «پس از بیش از ۲۰۰ سال سیاست عدم تعهد» را تاریخساز خواند.
وی افزود: عضویت سوئد، ناتو را قویتر و سوئد را امنتر و تمام این ائتلاف را ایمنتر میکند.»
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس پیوستن سوئد به عنوان سیودومین عضو ناتو را «تاریخی» خواند و گفت: ناتو موفقترین ائتلاف دفاعی تاریخ است.
وزارت خارجه آلمان هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این ائتلاف با سوئد قویتر و مردم ما امنتر میشوند.
هانکه بروینس اسلوت وزیر خارجه هلند در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: هلند از عضویت سوئد در ناتو بسیار استقبال میکند. این عضویت پیمان آتلانتیک شمالی را قوی و امنیت جمعی ما را تقویت میکند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پنجشنبه شب در نطقی شبانه گفت: یک کشور دیگر در اروپا در برابر شر روسیه ایمنتر شد.
وی با اشاره به تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو گفت: روزی فرا خواهد رسید که سوئد هم پیوستن اوکراین به این ائتلاف را تبریک خواهد گفت.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه اسناد الحاق سوئد به پیمان ناتو را در محل وزارت خارجه این کشور در واشنگتن، از اولف کریسترسون نخست وزیر سوئد دریافت کرد و این کشور اروپایی اکنون بطور رسمی سیودومین عضو ناتو است.
بر اساس اساسنامه ناتو، یک کشور پس از ارائه اسناد عضویت خود به دولت آمریکا، به عضویت این ائتلاف در میآید. این اسناد در وزارت خارجه آمریکا نگهداری میشود که به عنوان امانتدار معاهده برای ناتو عمل میکند.
پس از حمله روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو درخواست دادند. فنلاند در آوریل (فروردین/اردیبهشت) گذشته به عضویت این پیمان نظامی درآمد.
نظر شما