شناسهٔ خبر: 65550776 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان:

کاشت درخت نقش مؤثری در ذخیره‌سازی آب دارد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه ‌کشت یک میلیارد درخت در کشور طی چهار سال اقدام بزرگی در حوزه ذخیره‌سازی آب است، گفت: درختکاری و درخت‌داری ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش خاک را به دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

رضا بهراملو سه‌شنبه ۱۵ اسفند در همایش روز درختکاری در همدان، با اشاره به اینکه توجه به منابع طبیعی به علت اثربخشی در تولید و محیط زیست از ضروریات است، اظهار کرد: امنیت غذایی با حفظ دو رکن اساسی تولید یعنی آب و خاک محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید در عرصه‌های زراعی و منابع طبیعی انجام می‌پذیرد، افزود: با توجه به تدوین نقشه راه کشاورزی استان میزان تولیدات کشاورزی‌ استان در افق ۱۴۰۴ به ۵.۵ تا شش میلیون تن می‌رسد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۲۹ درصد از خاک‌های کشور حاصلخیز است، تصریح کرد: تنها شش درصد از اراضی کشور، خاک حاصلخیز کلاس یک و ۲۳ درصد خاک حاصلخیز کلاس دو است، از همین رو حفظ خاک حاصلخیز به منظور حفظ امنیت غذایی و افزایش تولید باید در دستور کار باشد اگرچه تغییر کاربری مجاز نیز در برنامه وجود دارد.

بهراملو در ادامه مساحت استان را یک میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار دانست و خاطرنشان کرد: یک میلیون هکتار از این میزان، اراضی زراعی و باغی است که ۲۶۰ هزار هکتار آن آبی و ۴۴۰ هزار هکتار اراضی دیم است.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه ‌کشت یک میلیارد درخت در کشور طی چهار سال اقدام بزرگی در حوزه ذخیره‌سازی آب است، گفت: درختکاری هدررفت آب نیست بلکه ذخیره آب محسوب می‌شود و جلوگیری از فرسایش خاک را به دنبال دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه نهضت مردمی کاشت درخت از اقدامات مؤثر حفظ خاک به شمار می‌رود که سهم استان همدان کاشت ۱۲ میلیون اصله درخت است، یادآور شد: طرح «هر روستا، یک دامداری» یکی از راهکارهای تقویت روستاهای تولیدمحور است و هدف این طرح ایجاد روستاهای مولد خواهد بود.

بهراملو در ادامه با بیان اینکه در حوزه جوجه‌ریزی نیز با هم‌افزایی و تعامل سازنده نسبت به سال پیش میزان قابل توجهی رشد داشتیم به طوریکه در تولید مرغ به خودکفایی رسیدم، مطرح کرد: امیدواریم در حوزه گوشت قرمز نیز به خودکفایی برسیم.

وی در پایان به اتمام رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا پایان سال اشاره کرد و گفت: طی سال‌جاری سه برابر هفت سال ابتدای طرح، رفع تداخل انجام شده و هم‌اکنون این رقم ۹۸۲ پلاک در استان است.

انتهای پیام