به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، فرآیند اخذ رأی در تمامی شعب سراسر کشور ساعت ۸/۰۰ صبح امروز ۱۱ اسفندماه آغاز شد و به مدت ۱۰ ساعت تا ساعت ۱۸/۰۰ عصر ادامه دارد و در صورت نیاز تمدید خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه و در آستانه این رویداد مهم حضور پرشور و قوی ملت را در انتخابات، تجلی قدرت ملی، تضمینکننده امنیت ملی و مایوسکننده دشمنان چشمدوخته به ایران خواندند و با برشمردن ویژگیهای نامزد اصلح تاکید کردند: انتخابات پرشور، زمینهساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است و هر کسی ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد روز جمعه بهپای صندوق رأی بیاید.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده برای یک دوره چهارساله و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت ساله برگزار میشود.
براساس قانون متولدان ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ۱۴۰۲ هستند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور پیش از این اعلام کرده است ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ زن هستند.
براساس قانون جدید انتخابات رأیدهندگان با ارائه هر یک از مدارک پنجگانه از میان شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت و گذرنامه میتوانند رای بدهند و ضرب مهر در شناسنامه صورت نمیگیرد. احراز هویت با کد ملی خواهد بود و اگر شناسنامه یا مدرک قدیمی باشد که کد ملی در آن درج نشده، باید مدرکی که کد ملی در آن وجود دارد همراه رأیدهنده باشد.
در این دوره از انتخابات در چهار حوزه انتخابیه آبادان، قم، رشت و ملایر به شکل الکترونیکی برگزار میشود و این چهار حوزه، ۱۷۰۰ شعبه دارند که برای هر شعبه پنج صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است. یعنی در مجموع ۱۰ هزار صندوق الکترونیکی وجود خواهد داشت که در این رابطه عوامل شعب با حضور عوامل اجرایی و ناظران آموزشهای لازم را دیده اند.
برای انتخابات امسال ۲۰۸ حوزه وجود دارد که در ۲۰۴ حوزه انتخابات به صورت دستی و در چهار حوزه آبادان، رشت، ملایر و قم انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
۱۵ هزار صندوق سیار و ۴۴ هزار صندوق ثابت برای انتخابات امروز در نظر گرفته شده است. ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است اگر تعرفه رأی خبرگان در صندوق درب قرمز که مختص مجلس شورای اسلامی است، انداخته شود و یا تعرفه رأی مجلس شورای اسلامی به صندوق درب آبی که مختص انتخابات مجلس خبرگان است، انداخته شود اشکالی ندارد و عوامل شعب در زمان شمارش آرا که درب صندوقها باز میشود رأیها را به صندوق صحیح برمیگردانند، اما اگر رأیدهندگان اسامی نامزدان را به اشتباه بنویسند جزو آرای باطله حساب میشود.
براساس ماده ۱۱ قانون انتخابات در این دوره شناسنامهها مهر نمیخورند و در تحویل تعرفه صرفا اثر انگشت رأیدهنده ثبت می شود و سامانه ثبت احوال مشخص میکند که رأیدهندگان رای دادند یا ندادند که این امر از آرای تکراری در شعب جلوگیری میکند.
همچنبن، در این دوره، حدود 15 هزار نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی به رقابت می پردازند و 144 نامزد نمایندگی مجلس خبرگان رهبری نیز با یکدیگر رقابت میکنند.
انتهای پیام
نظر شما