مجید محبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: هم اینک تمام مسیرهای اصلی سیستان و بلوچستان باز است و تنها در برخی مناطق جنوبی استان مسیرها فرعی و روستایی بسته است که تلاش راهداران برای بازگشایی این مسیرها ادامه داد.
وی بیان کرد: با اقدامات نیروهای امدادی نظیر هلال احمر چند نفر گرفتار سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان نجات یافتند و همچنان در منطقه زرآباد به دلیل شدت بارش چند نفر از اهای منطقه منتظر فروکش کردن سیلاب در مزارع هستند تا امدادرسانی شوند.
مدیرکل ستاد بحران سیستان وبلوچستان افزود: برآورد دقیق خسارت های در مدت یاد شده بارندگی در استان همچنان ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و موقعیت خاص جغرافیایی همواره با بحران های طبیعی روبروست که سیل، خشکسالی و توفانهای سهمگین ۱۲۰ کیلومتری بطور همزمان از بحرانهای این استان است.
به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ارتفاع بارش در شارک از توابع قصرقند ۲۶۰ میلیمتر رسید.
محسن حیدری اظهار کرد: از ۱۲۹ ایستگاه هواشناسی و باران سنجی سیستان و بلوچستان گزارش باران مخابره شد که در نیکشهر ۱۳۱، زاهدان ۷.۲، سراوان ۴۱، دستگرد از توابع نیکشهر ۱۷۴، بیلری از توابع خاش۷۰، زابل ۷.۶ میلی متر باران باریده است.
وی بیان کرد: روز گذشته در سطح سیستان و بلوچستان افزایش ابر، بارش باران، برخی نقاط رگبار و رعدوبرق با احتمال تگرگ، تندباد لحظهای، کاهش موقتی و محسوس دما و ارتفاعات نیمه شمالی بارش برف و پدیده مه را شاهد بودیم همچنین در شمال استان از سمت شمال وزش باد نسبتاً شدید تا شدید همراه با گرد و خاک را داشتیم.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: روی دریا تا امروز وزش باد نسبتاً شدید و تاپایان هفته بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق و دریا مواج پیش بینی میشود.
وی عنوان کرد: برای امروز در جنوب و جنوب شرق و فردا تا پایان هفته در سطح سیستان و بلوچستان شرایط برای بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق و تندباد موقتی فراهم است.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوهها، پستی دشتها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهرهای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.
شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هماینک پس از گذر سالها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک طوفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلابهای ویران کنندهای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان میکند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو میکند.
از عمده فجایع این سیلابها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراههاست.
نظر شما