شناسهٔ خبر: 65332438 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

اذعان ناامیدی کمیته بین‌المللی نجات به علت وتو شدن قطعنامه آتش‌بس توسط آمریکا

کمیته بین‌المللی نجات (IRC) در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل به منظور برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا برای سومین بار، با انتقاد از اقدام دولت جو بایدن اعلام کرد که از این اقدام ناامید شده است. کمیته بین‌المللی نجات (IRC) در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل به منظور برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا برای سومین بار، با انتقاد از اقدام دولت جو بایدن اعلام کرد که از این اقدام ناامید شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری برنا،  کمیته بین‌المللی نجات (IRC) در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل به منظور برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا برای سومین بار، با انتقاد از اقدام دولت جو بایدن  اعلام کرد که از این اقدام ناامید شده است.

ایالات متحده آمریکا در نشست روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف‌ها رعایت می‌شد.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد، اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می‌شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

در بیانیه کمیته بین المللی نجات آمده است: در حالی که آمریکا در حال مذاکره بر روی متن قطعنامه جداگانه‌ای است که خواستار آتش بس موقت «در اسرع وقت» است، کمیته بین‌المللی نجات بر لزوم آتش بس فوری و پایدار که از جمعیت غیرنظامی محافظت، دسترسی بدون مانع برای سازمان‌های بشردوستانه را تسهیل و آزادی همه گروگان خا زا تضمین می‌کند، تاکید می‌کند.

در این بیانیه آمده است: تهدید احتمالی حمله زمینی اسرائیل به رفح و کاهش کمک‌های ارسالی از طریق مرز با مصر به این معناست که وضعیت انسانی در غزه روز به روز بدتر می‌شود. مردم غزه حق دارند از کمک‌های بشردوستانه که از زندگی، سلامتی و کرامت محافظت می‌کند، بهره‌مند شوند.»

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز روز سه شنبه به وقت محلی پس از وتوی قطعنامه پیشنهادی الجزایر از سوی کشورش در سازمان ملل در جمع خبرنگاران در توجیه اقدام واشنگتن گفت: آمریکا نتوانست از قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت حمایت کند، زیرا اگر به تصویب می‌رسید «مذاکرات حساس» را به مخاطره می‌انداخت.

سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: ما امروز از قطعنامه‌ای که مذاکرات حساس را به خطر می‌اندازد، حمایت نکردیم. در واقع، برت مک گورک هم اکنون در منطقه است و فردا در قاهره جلساتی خواهد داشت. سپس به اسرائیل خواهد رفت تا ببینیم می‌توانیم به توافق آزادی گروگان‌ها دست یابیم یا خیر. رای دادن به این قطعنامه می‌توانست این مذاکرات را به خطر بیندازد.

ایالات متحده آمریکا پیش نویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که خواستار آتش بس موقت در جنگ اسرائیل و غزه و مخالفت با حمله زمینی رژیم اسرائیل به رفح در جنوب غزه است.

منابع خبری و دیپلماتیک ۱۹ فوریه اعلام کردند: واشنگتن با آتش بس در هر اقدام سازمان ملل در مورد جنگ اسرائیل مخالف بوده است، اما متن پیش نویس ایالات متحده آمریکا، همان لحنی است است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور هفته گذشته در گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از آن استفاده کرده است.

در متن پیش نویس ایالات متحده آمده است که «در شرایط کنونی یک حمله زمینی بزرگ به رفح، منجر به آسیب بیشتر به غیرنظامیان و جابجایی بیشتر آن‌ها از جمله به طور بالقوه به کشور‌های همسایه خواهد شد».

پیش‌نویس قطعنامه ایالات متحده آمریکا همچنین می‌گوید که چنین اقدامی «پیامد‌های جدی برای صلح و امنیت منطقه خواهد داشت و تاکید می‌کند که چنین حمله زمینی بزرگی در شرایط کنونی نباید انجام شود.»

اسرائیل قصد دارد به رفح حمله کند، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی از ۲.۳ میلیون فلسطینی در غزه در آنجا سرپناه گرفته اند و این نگرانی بین‌المللی را برانگیخته است که چنین اقدامی به شدت بحران انسانی در غزه را وخیم‌تر می‌کند.

هنوز مشخص نیست که پیش نویس این قطعنامه چه زمانی در شورای ۱۵ عضوی امنیت به رای گذاشته می‌شود. یک قطعنامه برای تصویب حداقل به ۹ رأی موافق و بدون وتوی ایالات متحده آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد.

انتهای پیام/

نظر شما