شناسهٔ خبر: 65287778 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

سرکوب مهاجران و بیگانه‌هراسی در تنور انتخاباتی ترامپ

مهر

تشدید قوانین مهاجرتی در آمریکا از جمله گسترش سیستم بازداشت مهاجران و تقویت گشت‌ها و نیروهای مرزی از جمله مهمترین وعده‌های نامزدهای انتخاباتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، دونالد ترامپ که در آمریکا به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ شناخته شده، لفاظی‌های جسورانه ضد مهاجرتی خود را در کمپین‌های انتخاباتی دوچندان کرده و متعهد شده از نیروهای خارجی در مرزهای این کشور استفاده می‌کند تا از بسته بودن کامل مرزهای این کشور اطمینان حاصل کند

نظرات جنجالی او درباره این موضوع یکی از اصلی‌ترین محورهای کمپین انتخاباتی ترامپ درفضاسازی در ایالت‌های مختلف این کشور بوده است. نیویورک تایمز در این زمینه گزارش داده است که ترامپ قصد دارد تا بازداشتگاه‌های اداره مهاجرت و گمرک (ICE) را گسترش دهد تا افرادی را در انتظار رسیدگی و حضور در دادگاه نگه دارد. ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود نیز از افزایش هزینه‌ها برای حفاظت از مرزها حمایت می کرد. اما در این دور از رقابت‌های انتخاباتی حملات خود علیه مهاجران را در تبلیغاتش شدت بخشیده است.

وی همچنین هشدار داده که از اخراج مهاجرانی که در دوره ریاست جمهوری بایدن وارد کشور شده اند، از جمله از طریق برنامه های قانونی، حمایت می کند. در ادامه برخی از سرفصل‌های رویکردها و سیاست‌هایی که ترامپ وعده داده در صورت ورود دوم خود به کاخ سفید آن‌ها را مورد پیگیری و اجرا خواهد گذاشت ارائه می‌شود:

فراتر از تبعیض؛ مهاجران خون آمریکا را مسموم می کنند

دونالد ترامپ در یکی از کمپین‌های انتخاباتی خود در شهر رنوReno ایالت نوادا دیدگاه آنارشیستی و تبعیض آمیز و غیرانسانی را با الهام از آدلف هیتلر مطرح کرد؛ «مهاجران خون کشور ما را مسموم می‌کنند.»

وی در این سخنرانی خواستار «پاکسازی» در آمریکا شد و بدون ذکر جزئیات، قول داد «بخش بزرگی» از مجریان کنونی قانون رسیدگی به مهاجران در مرز در آمریکا، با استفاده ازفراخوانی سربازان آمریکایی خارج از این کشور عوض خواهند شد.

دیوارها بلند می‌شوند

ترامپ گفته است که برنامه سال ۲۰۱۹ خود برای وادار کردن مهاجران مکزیکی به عدم ورود به این کشور در برنامه «ماندن در مکزیک» مورد پیگیری قرار خواهد داد که براساس آن دیوارها و سازه‌های موانع در مرز آمریکا و مکزیک تقویت و با شدت بیشتری ساخته می‌شود.

ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود اقدام به دیوارسازی میان آمریکا و مکزیک کرد که در دوره بایدن، دموکرات خاتمه یافت. بایدن در سال ۲۰۲۰ ترامپ را شکست داد و متعهد شد که سیاست های مهاجرتی انسانی‌تر و منظم‌تر داشته باشد، اما ترامپ مدعی شده که در دوره بایدن هزاران مهاجر غیرقانونی وارد این کشور شده اند و دولت آتی وی به دنبال بازداشت همه مهاجرانی است که به‌طور غیرقانونی از مرز این کشور گذشته اند یا سایر قوانین مهاجرتی این کشور را نقض می‌کنند. وی قرار است به آنچه که او «گرفتن و رها کردن مهاجران» می‌خواند، پایان خواهد داد.

ترامپ که در اولین دوره ریاست جمهوری خود بر ساخت دیوار در مرز مکزیک تمرکز کرده بود ،متعهد شده در صورت انتخاب مجدد، حتی شکاف‌های موجود در دیوار مرزی را که بعد از دوران وی ایجاد شده، به طور کامل مسدود خواهد کرد.در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، ۴۵۰ مایل (۷۲۵ کیلومتر) موانع و دیوار، در سراسر مرز ۱۹۵۴ مایلی (۳۱۴۵ کیلومتری) با مکزیک ساخته شد.

ممنوعیت سفر

ترامپ تهدید کرده است که ممنوعیت سفر را برای افرادی از کشورهای خاص یا با ایدئولوژی‌های خاص را به موقع اجرا خواهد گذاشت و سیاستی را که در سال ۲۰۱۸ توسط دیوان عالی آمریکا تایید شد، گسترش می دهد.

ترامپ در سخنرانی اواسط اکتبر۲۰۲۳ برخی از کشورها و نقاط جهان را که ممکن است مجدداً در معرض ممنوعیت سفر قرار گیرند، پیش‌بینی کرد و متعهد شد که اتباع از نوار غزه، لیبی، سومالی، سوریه، یمن و «هرجای دیگری که امنیت آمریکا را تهدید کنند » برای ورود به آمریکا، ممنوع السفر می‌شوند.

ترامپ در این سخنرانی درحمایت از کشتار فلسطینی‌ها توسط اسرائیل در درگیری اخیر غزه تاکید کرد و گفت که مهاجرانی را که از حماس حمایت می کنند، دیگر قادر به ورود به امریکا نخواهند بود . وی در ماه ژوئن سال گذشته نیز گفت که او همچنین به دنبال جلوگیری از ورود مسلمانان، کمونیست‌ها، مارکسیست‌ها و سوسیالیست‌ها به ایالات متحده است.

اخراج دسته جمعی

ترامپ مدعی و متعهد شده است که بزرگترین تلاش برای اخراج در تاریخ ایالات متحده را کلید خواهد زد. ترامپ دریکی از سخنرانی‌هایش در سال ۲۰۱۶ گفته بود که بیش از ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا زندگی می‌کنند.

نیویورک تایمز در ماه نوامبر گزارش داد که او قصد دارد سالانه میلیون‌ها نفر را که به طور غیرقانونی در کشور زندگی می‌کنند، با استفاده از جمع‌آوری‌های گسترده و ایجاد کمپ‌هایی برای نگهداری آنها در برنامه دسته‌جمعی ، از آمریکا بیرون بریزد.

روزنامه تایمز گزارش داد رئیس جمهوری سابق، وعده داده که بخشی از بودجه نظامی را برای پرداخت هزینه اخراج مجدد هدایت خواهد کرد. موضوعی که منتقدان وی گفته‌اند چنین اقدامی تقریباً به طور قطع در دادگاه به چالش کشیده می شود و کنگره می تواند به طور بالقوه استفاده از این بودجه را محدود کند.

به گفته وی با استفاده از قانون کمتر شناخته شده دشمنان بیگانه ۱۷۸۹، گام‌های تهاجمی جدید برای اخراج دسته جمعی مهاجران از جمله مهاجران دارای سوابق جنایی و مظنون به اعضای باند برمی‌دارد و معاون گارد ملی و مجریان قانون محلی باید اخراج سریع افرادی را که توسط وی جنایتکارنامیده شده‌اند، در ایالت‌های مختلف تسهیل کنند.

تابعیت خودکار کودکان مهاجران لغو

ترامپ در ماه مه سال گذشته از برنامه جدید دیگر خود برای سرکوب مهاجران خبر داد و گفت: به دنبال پایان دادن به تابعیت خودکار برای کودکان متولد شده در ایالات متحده به مهاجرانی که به طور غیرقانونی در این کشور زندگی می کنند، خواهد بود.

مخالفان ترامپ می‌گویند: چنین اقدامی در تضاد با تفسیر طولانی مدت اصلاحیه قانون اساسی ایالات متحده است و احتمالاً چالش‌های قانونی را به همراه خواهد داشت.

ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تعداد پناهجویانی که از خارج به ایالات متحده اجازه ورود داشتند را کاهش داد و از تصمیم بایدن برای افزایش پذیرش این گونه افراد انتقاد کرد و گفت که به همین دلیل در صورت انتخاب مجدد، دوباره برنامه اسکان مجدد مهاجران را به حالت تعلیق در می آورد.

وی مکانیسم برنامه خودش در این زمینه را اینگونه تعریف کرده است: یک سیستم مهاجرتی مبتنی بر شایستگی که از نیروی کار آمریکایی محافظت کرده و ارزش های آمریکایی را ترویج کند را پیاده سازی خواهد کرد و بر همه مقامات این کشور در این زمینه فشار خواهد آورد.

وی در دوره اول ریاست جمهوری خود، اقداماتی را برای سخت‌تر کردن دسترسی به برخی از برنامه‌های ارائه ویزا به مهاجران، انجام داد؛ از جمله تعلیق بسیاری از ویزاهای کاری در طول همه گیری کووید ۱۹.

تهدید به اخراج اتباع افغانستان و اوکراین

ترامپ همچنین متعهد شده است که به برنامه های «آزادی مشروط» بایدن که به صدها هزار مهاجر با حامیان مالی ایالات متحده اجازه ورود و دریافت مجوز کار از جمله اوکراینی ها و افغان ها را داده است، پایان خواهد داد.

جمع بندی

دیدگاههای افراطی و تنش‌زای ترامپ علیه مهاجرت و مهاجران در آمریکا در شرایطی، تنور انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را به ویژه توسط ترامپ گرم کرده که بسیاری نتایج نظرسنجی‌ها نشان می دهد که مردم آمریکا با مدیریت «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی این کشور در حوزه مهاجران مخالف هستند و فضای تقویت شده انتخاباتی علیه مهاجران احتمال دارد حتی فرصت پیشی گرفتن ترامپ از بایدن را در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی فراهم سازد.

اما مخالفان ترامپ با توجه به اقدامات وی در دور اول ریاست جمهوری اظهار می‌کنند که وی در همان بدو ورود به کاخ سفید، سه فرمان اجرایی را امضا کرد که حرمت و حیثیت انسان‌ها را مورد توهین قرار داد و حقوق مهاجران و پناهندگان را نه تنها در آمریکا بلکه در سطح جهان مورد تهدید قرار داد.

فرامین سه گانه شامل بخش‌های متعددی بود که اجرای امنیت مرزها، تعلیق صدور ویزا برای مهاجران کشورهایی که آن ها را دشمن آمریکا خواند، ساخت دیوار مرزی و افزایش نیروی نظامی مرزبانی، افزایش ساخت و ساز بازداشتگاه ها و بازداشت مهاجران، محدود کردن دسترسی به پناهندگی، افزایش ایمنی عمومی در داخل ایالات، تعلیق ویزا برای برخی کشورها و بررسی شدید و تعلیق برنامه پناهندگان آمریکا و ممنوعیت پناهندگی برای اتباع بسیاری از کشورها از جمله آن‌ها بودند.

ترامپ در دوره خود با افزودن ۵ هزار مامور جدیدمرزبانی، نیروها در این بخش را به ۲۵ هزار نفرافزایش داد که بیش از سه برابر تعداد ماموران در سال ۲۰۰۰ میلادی بود.

وی حالا در دور دیگری از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (۲۰۲۴) باوجود چالش‌ها و موانع بزرگ سیاسی و قضایی پیش رویش، کمپین‌های داغ انتخاباتی را به راه انداخته که بیگانه هراسی و هراس افکنی در دل مردم این کشور از غیرآمریکایی‌ها را به عناوین مختلف در نقطه کانونی برنامه‌ها و اقداماتش قرار داده است.

به همین دلیل کمپین‌های انتخاباتی او چه در سال ۲۰۱۶ و چه اکنون با حمله بیگانه هراسانه او و طرفدارانش به خانواده‌ها و جوامع و اقتصاد مرتبط با مهاجران شکل گرفته است.

نکته دیگر این که موضوع مهاجران برای هواداران هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در نظرسنجی‌ها اهمیت داشته اما رتبه بندی آن‌ متفاوت بوده است.
نتایج نظرسنجی جدیدی که شبکه خبری ان پی آر در ماه فوریه ۲۰۲۴ با دو مرکز دیگر انجام داده حاکی است NPR/PBS NewsHour/Marist نشان می‌دهد که حفظ دموکراسی در صدر فهرست مسائل رای‌دهندگان در این سال انتخابات قرار دارد، اما نه برای جمهوری‌خواهان زیرا آن‌ها بیشتر نگران مهاجرت و مهاجران خارجی‌ها به این کشور هستند.

طبق این بررسی، برای دموکرات‌ها، حفظ دموکراسی به دلیل شورش و حمله هواداران ترامپ به کنگره در دوران ریاست جمهوری وی و سپس تورم، دو مساله اساسی در انتخابات ماه نوامبر است. برای مستقل‌ها هم حفظ دموکراسی، مهاجرت و تورم سه مساله اساسی بوده است. اما برای جمهوری خواهان پس از مهاجرت، تورم در رتبه دوم قرار داشت.

مخالفان ترامپ می گویند وی با موج سواری بر فضای داخلی این کشور سعی دارد با لطفاظی‌های پرخشونت و ضد مهاجرتی و وعده‌های بیشتر برای سرکوب مهاجران، بیگانه هراسی را به مساله نخست این کشور تبدیل کند. این درحالی است که دیدگاه ضد انسانی و مخرب ترامپ علیه جوامع و کشورهای غیرآمریکایی در دور گذشته تلفات و خسارات زیادی در این کشور به جا گذاشته است.

آن‌ها می گویند میلیون‌ها مهاجری که در آمریکا زندگی و کار می‌کنند، به جامعه این کشور برای توسعه اقتصادی کمک کرده و در گردش چرخ صنایع و آبادی مزارع کاملا سهیم هستند. در این رویکرد تاکید شده است : وعده‌های خشونت بار ترامپ در این زمینه یک انحراف آشکار از سیاست هایی بوده که آمریکا را در فهرست کشورهای مهاجرپذیر قرار داده است و بسیاری از وعده های مهاجرتی ترامپ در صورت ورود دوم وی به کاخ سفید، این کشور را با چالش های حقوقی و عملیاتی هولناکی مواجه خواهد کرد.

«آنجلا کلی» یکی از مقامات ارشد سابق اداره مهاجرت آمریکا، وعده های ترامپ را پیشنهادهای «بسیارافراطی» خوانده که مهاجران را «ترور»می کند. کلی، مشاور ارشد انجمن وکلای مهاجرت آمریکا، می‌گوید: ایده‌های به شدت رادیکالی ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش از جمله ممنوعیت ورود مسلمانان به این کشور پس از خروج وی از کاخ سفید لغو شد اما چنانچه او دوباره به کاخ سفید بازگردد قوانین سخت تری را به موقع اجرا خواهد گذاشت که دوباره روابط آمریکا با بسیاری از کشورها درجهان را با چالشی عظیم روبه رو خواهد کرد.

نظر شما