به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از اجراهای جذاب در سومین شبِ سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای گروه موزیک «ترنم فتح» نیروی زمینی ارتش (رزمنوازان نزاجا) با سرپرستی و رهبری سرهنگ دوم احسان ربیعی و با خوانندگی حامد کیارستمی، علی کرمی و غلامرضا سراوانی اختصاص داشت. این اجرا چهارشنبه 25 بهمن 1402 از ساعت 18 و 30 دقیقه در تالار وحدت به صحنه رفت.
در سالهای گذشته هم شاهد حضور ارکسترهای نظامی در جشنواره بودهایم؛ سال گذشته ارکستری از نیروی انتظامی به روی صحنه رفت که اجرایشان بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
آغاز این اجرا با نواختنِ سرود ملی ایران با همراهی ارکستر «ترنم فتح رزمنوازان» همراه بود.
قطعه «ایرانم» با شعری از محمدعلی بهمنی و آهنگسازی ابوالفضل صادقینژآد با تنظیم جواد ابراهیمیراد، قطعه فولکلور روسی «قایقرانان» با تنظیم برای ارکستر نظامی توسط سعید نیازی، قطعه «فروغ جاوید» با آهنگسازی علی بکان و شعری از محمود شاهرخی و با تنظیم جواد ابراهیمی برای ارکستر نظامی، قطعه فولکلور «ایتالیانو»، قطعه ایتالیایی با تنظیم روحالله رمضانی، تصنیف «دگر چه خواهی» با آهنگسازی حبیبالله بدیعی و با تنظیم جواد ابراهیمیراد؛ برخی آهنگهای اجرا شده از سوی این ارکستر را تشکیل میدادند.
از میان آثاری که شب گذشته ارکستر رزم نوازان نواخت، آهنگ «فروغ جاوید» را پیشتر با صدای زندهیاد اسفندیار قره باغی شنیده بودیم.
بین قطعات شعرهایی ملی حماسی توسط یکی از خوانندگان دکلمه میشد که به همراه اجراهای زیبای موسیقی در کنار هم شبی سرگرم کننده برای مخاطبان را رقم زدند.
اصولاً در سراسر دنیا و در کشورهای زیادی ارتش در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت میکند؛ برای مثال ارتش امریکا چندین گروه کر مجرب در سبکهای مختلف دارد که هر سال در مناسبتهای متفاوتی به اجرای برنامه میپردازند. در ایران هم ارکستر رزم نوازان توانستهاند وجهه فرهنگ دوست و هنری را از ارتش ایران به نمایش بگذارند.
اجرای این گروه پتانسیل بالایی برای جذب مخاطب داشت اما سالن آنطور که انتظار میرفت پر نشده بود که اگر تبلیغات خوب و شایستهای برای این کنسرت انجام میشد شاید حضور پرشورتری از مخاطبان را شاهد بودیم.
در رابطه با کیفیت فنی اجرا باید گفت که نسبت به بسیاری از آنساملهای بادی فعال در کشور کیفیت بهتری را ارائه دادند. شاید تنها ضعف این ارکستر در اجرای نوانسها بود و میشد داینامیک بهتری را در اجرای قطعات بشنویم.
به هر روی، ارکستر رزمنوازان در مجموع شبی مفرح، گوش نواز و چشم نواز را برای حاضران در تالار وحدت رقم زد. امید که با برنامهریزیهای بهتر و معرفی دقیقتر و بهترِ این گروه در میان علاقهمندان به موسیقی، فضایی فراهم شود تا علاقهمندان بیشتری از هنرِ مرزبانان سرزمینمان لذت ببرند.
همچنین قطعه «ارتش دلاور» با شعری از اسماعیل فرزانه و با آهنگسازی بهزاد عبدی و تنظیم جواد ابراهیمیراد برای ارکستر نظامی، «شکوه سادگی» با شعری از مصطفی محدثی خراسانی و آهنگسازی و تنظیم سعید نیازی، «ایران ایران» با شعری از تورج نگهبان و با تنظیم سعید نیازی برای ارکستر نظامی و در آخر تصنیف مشهور «ای ایران» اثر ماندگار زنده یاد روحالله خالقی با شعری از حسین گل گلاب با تنظیم جواد ابراهیمیراد برای ارکستر نظامی، دیگر آهنگهای اجرا شده در این کنسرت بودند.
مصطفی رحمتی(ابوا)، علی اصغر شمسآبادی (کلارینت)، علی فرهودیکیا (ترومپت)، علی حکیمی مقدم (کلارینت)،رسول نوین (ترومپت)، حامد نادعلیان (کلارینت)، محمد علی غفاری (طبل)، حمید مقدمی (ترومبون)، جواد ویسی(هورن)، هادی بابایی (فلوت)، مهدی شوریابی(باس)، مهدی ایلخانی (کلارینت)، جعفر زارع(کلارینت)، محمد بهرامپور(ساکسیفون)، رضا حسینی فاراب(طبل)، مجتبی محمودی (ترومپت)، امیرحسین حسینی چاری(باریتون)، علیرضا گیوکی(کلارینت)، محمدامین کریمی(کلارینت)، علی کرمی(خواننده باریتون)، محمد براملو(باریتون)، جواد احمدوند (ساکسیفون)، ماهان محمدی (ترومپت)، علی اکبر عابدینی(تیمپانی)، سهیل روشن پور، علی پیرزاده، مهدی سنایی(ترومبون)، حسین اصفری(ترومپت)، پیمان مرادی (ترومپت)، مهدی مصلح آبادی(کلارینت)، یاسر جلیلی (کلارینت)، علی جاهدی (هورن)، محمد نیکرفتار(ترومپت)، محمدرضا مهرزاده(هورن)، سعید نیازی(ساکسیفون)، جواد ابراهیمیراد(باس)، مصطفی کریمی(فلوت)، مرتضی بهروزیان(ترومپت)، روحالله رمضانی(هورن)، امیرحسین یکتامنش(ساکسیفون) و حسین دهقانی (باریتون) از نوازندگان این ارکستر بودند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما