به گزارش خبرنگار مهر، ارکستر رزم نوازان در قالب گروه موسیقی «ترنم فتح» مشتمل بر یگان موزیک نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامگاه روز چهارشنبه بیست و پنجم بهمن ماه در سومین روز از برگزاری جشنواره موسیقی فجر شب متفاوتی را به میزبانی تالار وحدت تهران برای علاقه مندان موسیقی ارکسترال رقم زدند.
گروه موسیقی «ترنم فتح» پیش از این در جشنوارههای داخلی متعددی شرکت داشته و به عنوان یکی از مهمترین یگانهای موسیقی ارتش جمهوری اسلامی ایران کنسرتهای مختلفی را پیش روی مخاطبان قرار داده است. مسیری که در روز سوم برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی فجر به عنوان یکی از متفاوتترین کنسرتهای جشنواره تا روز سوم لقب گرفت و توانست حال و هوای متفاوتی از یک ارکستر نظامی را به مخاطبان معرفی کند.
به گفته دست اندرکاران این ارکستر موسیقی نظامی از ابتدا در دورههای مختلف حضور فعالی داشته است اما متأسفانه مردم کمتر با آن آشنایی دارند و شاید تنها آشنایی آنها در مراسم رژه باشد. اما ۲ سالی است که این اتفاق در جشنواره موسیقی فجر دیده شده تا مردم با موسیقی مارشی و حماسی و حتی دیگر فعالیتهای موسیقایی یگانهای نظامی آشنا شوند. موضوعی که میتواند به ارتقای سطح کیفی یگانهای موزیک نیروهای مسلح کمک کند تا به دنبال رقابت بیشتری در حوزه ارتقای کیفیت باشند.
به هر ترتیب ارکستر «ترنم فتح» به رهبری سرهنگ دوم احسات ربیعی که تمامی نوازندگان آن با لباس فرم روی صحنه حاضر شدند، در بخش ابتدایی پس از اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قطعه «ایرانم» فضای کنسرت را در چارچوبی قرار داد که علاوه بر اجرای قطعات ملی میهنی، مخاطبان شنونده برخی از قطعات پرطرفدار جهان موسیقی نیز باشند.
قطعه «قایقران ولگا» و «فروغ جاوید» آثاری بودند که در بخشهای بعدی کنسرت پیش روی مخاطبان قرار گرفتند. این در حالی است که بعد از اجرای این ۲ قطعه ارکستر، قطعه معروف ایتالیایی «لیتالیانو» با تک نوازی ساکسیفون نیز برای تماشاگران اجرا و تبدیل به یکی از قطعات پرطرفدار کنسرت شد. فرآیندی که به دلیل حال و هوای حاکم رایج بر ارکسترهای نظامی که عمدتاً بر آهنگسازی و اجرای قطعات ملی - میهنی استوار است، در کمتر ارکستر نظامی دیده میشود و این ارکستر با اجرای این تک آهنگ بی کلام حال و هوای متفاوت و آرام بخشی را برای تماشاگران رقم زد.
نحوه اجرای این قطعه متفاوت توسط یک ارکستر نظامی نشان داد که اگر این گروههای موسیقایی بتوانند، خارج از فعالیتهای اداری و نظامی خود در حوزه برگزاری چنین کنسرتهایی در معابر عمومی و خیابانها به مناسبتهای ملی و مذهبی برنامههایی را اجرا کنند، میتوانند جریان جدید و مؤثری را در حوزه توجه مردم به موسیقی ایجاد کنند.
در ادامه این کنسرت قطعات «دگرچه می خواهی» به آهنگسازی حبیب الله بدیعی، «ارتش دلاور» به آهنگسازی بهزاد عبدی، «مجموعه مینیاتورهای ایرانی»، «شکوه سادگی» به آهنگسازی سعید نیازی، «ایران ایران» به آهنگسازی تورج نگهبان و «ای ایران» به آهنگسازی روح الله خالقی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
نظر شما