پیمان صالحی در گفتوگو با ایسنا، گفت: همایش ایران پتروکم در کیش با حضور پتروشیمیهای کشور با ویژه پتروشیمیهای هلدینگ خلیج فارس در حال برگزاری و فرصت مناسبی است تا بخش دانشگاهی و بخشهای فناوری کشور بتوانند از طریق نظام مسائل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: در طی دو روز برگزاری همایش، ظرفیتهایی که قوانینی چون قانون جهش تولید دانشبنیان برای همکاری دانشگاهها و پژوهشگاهها با صنایع ایجاد کرده است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
صالحی با بیان اینکه آیین نامههای این قوانین نیز در این همایش مورد بررسی قرار گرفت، یادآور شد: در این همایش مقرر شد بندهایی از توافق نامهای که از سوی زلفی گل، وزیر علوم و علی اصغری، رییس هلدینگ خلیج فارس به امضا رسید بود، اجرایی شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به مفاد این تفاهم نامه مشترک توضیح داد: در نمایشگاه پتروشیمی سال گذشته این تفاهم نامه میان وزارت علوم و هلدینگ خلیج فارس منعقد شد و مفاد این تفاهم نامه در زمینههای همکاریهای دانشی میان دانشگاهها و پژوهشگاهها با پتروشیمیها است.
وی اضافه کرد: تاکید این تفاهم نامه استفاده کردن از ظرفیت دانشگاهها و پژوهشگاهها و بهره برداری از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان برای همکاریهای علمی و فناوری با پتروشیمیها از طریق دانشگاهها و پژوهشگاهها و همچنین شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری است.
صالحی تاکید کرد: ما آمادگی داریم کلیه این ظرفیت را به میدان بیاوریم تا نظام مسائل در حوزه پتروشیمی مرتفع شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: نظام ایده ها و نیازها مامنی برای هم رسانی نیازها و فناوران است و در بخش دیگری از این تفاهم نامه ذکر شده است که پتروشیمیها میتوانند نیازهای خود را در نظام ایدهها و نیازها (سامانه نان وزارت علوم) ثبت کنند تا وزارت علوم از طریق مشوقهایی که برای اعضای هیات علمی ایجاد کرده است، بتواند نظام ایدهها و نیازهای پترشیمیها را شکل دهد.
وی تشریح ماده ۱۳ قانون جهش دانش بنیان را از دیگر مسائل مطرح در این همایش دانست و خاطرنشان کرد: موضوعی که در این همایش مطرح شد، ظرفیتی است که ذیل مصوبه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دوره پسادکتری ایجاد کرده است. طبق ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان، با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهمنامه همکاری منعقد کنند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهمنامهها، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده (۱۱) این قانون نیز میشوند. همچنین تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی موظفند کارگروه ارتباط با صنعت و معدن را با حضور نمایندگان صنعت و یا واحدهای تولیدی، با اولویت استان محل استقرار آن دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی، تشکیل دهند.
به گفته وی طبق این مصوبه کلیه افرادی که در دورههای پسا دکتری وارد میشوند، میتوانند این دوره را در صنعت و شرکتهای دانش بنیان سپری کنند.
صالحی تاکید کرد: با اذن مقام معظم رهبری، سالانه ۵۰۰ سهمیه سربازی برای پژوهشگران پسا دکتری اختصاص داده شده که یک ظرفیت مناسب برای حمایت از پژوهشگران به شمار میرود.
وی شبکه شاعا را از دیگر موضوعات مطرح در این همایش نام برد و اظهار کرد: وزارت علوم در این شبکه شاعا ۱۱ هزار آزمایشگاه دارد که تمام این توان علمی و تجهیزات میتواند در اختیار پتروشیمیها قرار گیرد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر قراردادهای تحقیق و توسعه با پتروشیمیها داریم، ابراز امیدواری کرد که این زیرساختها، جهش زیادی را در اثر بخشی ارتباط میان دانشگاه و صنعت ایجاد کند.
به گزارش ایسنا، نخستین همایش و نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم (Iran PETROCHEM ۲۰۲۴) با شعار حمایت از تولید دانشبنیان در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش با هدف معرفی آخرین دستاوردهای صنعت پتروشیمی از سهشنبه ۲۴ بهمن در مرکز نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش آغاز به کار کرد و در این رویداد که تا امروز، ۲۶ بهمن ادامه دارد، پاویون شرکتهای دانشبنیان به همت صندوق نوآوری و شکوفایی برپا شده است و در آن ۱۶ شرکت دانشبنیان به معرفی محصولات و توانمندیهای خود در صنعت پتروشیمی میپردازند.
انتهای پیام