شناسهٔ خبر: 65178882 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

همزمانی چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در گیلان ؛

اکران همزمانی چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در گیلان به کار خود پایان داد

اکران همزمان فیلم های منتخب چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در گیلان با استقبال بیش از ۲۵۰۰ نفر در حالی به کار خود پایان داد که کودکان " سندرم داون " در شب آخر نیز مهمان ویژه این جشنواره بودند .

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ، همزمان با برگزاری اختتامیه چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در تهران ، اکران همزمان فیلم‌های این جشنواره نیز شامگاه یکشنبه 22 بهمن ماه 1402 در رشت نیز به پایان کار خود رسید و آخرین فیلم‌های پیش بینی شده در جدول اکران‌ها به نمایش گذاشته شد .

 

*مروری بر هفت روز اکران فیلم های جشنواره فجر در رشت

 

بر اساس برنامه ریزی ستاد برگزاری همزمانی چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در استان گیلان ، شش فیلم « شه سوار » به کارگردانی ( حسین نمازی ) ، « باغ کیانوش » به کارگردانی رضا کشاورز ) ، « بهشت تبهکاران » به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی ، « آپاراتچی » به کارگردانی قربانعلی طاهرفر ) ، « قلب رقه » به کارگردانی خیراله تقیانی پور ) ، « آسمان غرب » به کارگردانی محمد عسگری برای علاقه مندان و کسانی که در روزهای گذشته موفق به تماشای این فیلم‌ها نشده بودند به نمایش گذاشته شد .

امسال اکران فیلم‌های جشنواره فجر در استان گیلان در دو مکان سینما ۲۲ بهمن و سپیدرود رشت انجام شد که با بیش از ۲۵۰۰ نفر تماشاگر به کار خود پایان داد .

استان گیلان طی چند سال اخیر همیشه جز استان‌های پیشتاز در برگزاری این جشنواره بود و در طول مدت اکران فیلم‌ها شاهد استقبال پر شور اهالی هنر و علاقه مندان به هنر هفتم در این استان بودیم . امسال نیز گیلان یکی از ۳۰ استان برگزار کننده همزمانی چهل و دومین جشنواره فیلم فجر بود و متولیان امر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و معاونت هنری و سینمایی این اداره کل با وجود شرایط بد و کمبود امکانات تلاش نمودند که میزبان اکران فیلم‌های این جشنواره باشند .

 

بر این اساس برگزاری همزمانی چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در گیلان با اکران 19 فیلم در دو سینمای 22 بهمن و سپیدرود رشت برگزار شد و گیلانی‌های علاقه مند به هنر هفتم امسال شاهد اکران همزمان فیلم‌های " آغوش باز " به کارگردانی ( بهروز شعیبی )  ، " نپتون " به کارگردانی ( محمدابراهیم غفاریان ) ، " مجنون " به کارگردانی ( مهدی شامحمدی ) ، " بهشت تبهکاران " به کارگردانی ( مسعود جعفری جوزانی ) ، " آسمان غرب " به کارگردانی ( محمد عسگری ) ، " میرو " به کارگردانی ( حسین ریگی ) ، " آپاراتچی " به کارگردانی ( قربانعلی طاهرفر ) ، " صبح اعدام " به کارگردانی ( بهروز افخمی ) ، " شور عاشقی " به کارگردانی ( داریوش یاری ) ، " احمد " به کارگردانی ( امیرعباس ربیعی ) ، " دست ناپیدا " به کارگردانی ( انسیه شاه حسینی ) ، " آبی روشن " به کارگردانی ( قاسم لطفی خواجه پاسا ) ، " قلب رقه " به کارگردانی ( خیراله تقیانی پور ) ( این فیلم مناسب سن بالای ۱۲ سال می‌باشد ) ، " ملکه آلیشون " به کارگردانی ( ابراهیم نورآور محمد ) ، " تابستان همان سال " به کارگردانی ( محمود کلاری ) ، " پرویز خان " به کارگردانی ( علی ثقفی ) ، " شه سوار " به کارگردانی ( حسین نمازی ) ، " ببعی قهرمان " به کارگردانی ( حسین صفارزادگان ، میثم حسینی ) ( فیلم کودک ) ، " باغ کیانوش " به کارگردانی ( رضا کشاورز ) و " دروغ‌های زیبا " به کارگردانی ( مرتضی آتش زمزم ) به نمایش گذاشته شد .

 

*شب اول : روشن شدن چراغ جشنواره با اکران ۵ فیلم

 

در نخستین روز اکران‌ها در نخستین روز اکران‌ها در رشت بر اساس جدول برنامه ریزی شده فیلم « آبی روشن » به کارگردانی « قاسم لطفی خواجه پاشا » و تهیه کنندگی « سید محمدحسین میری » ، فیلم « آغوش باز » به کارگردانی « بهروز شعیبی » ، " تابستان همان سال " به کارگردانی « محمود کلاری » ، " میرو " به کارگردانی « حسین ریگی » و فیلم " آپاراتچی " به کارگردانی « قربانعلی طاهرفر » در ۲ سانس در سینما سپیدرود رشت به نمایش گذاشته شد .

در شب نخست اکران‌ها فیلم « تابستان همان سال » به کارگردانی « محمود کلاری » با استقبال عمومی همراه شد هر چند که تماشاگران از محتوای پایین فیلم‌ها در روز نخست گلایه داشتند و خواستار توجه بیشتر مسؤلان و متولیان برگزاری جشنواره به کیفیت و محتوای مناسب آثار شده بودند .

 

 

*شب دوم : استقبال عمومی گیلانی‌ها به فیلم « تابستان همان سال »

 

و اما در دومین شب اکران همزمان فیلم‌های چهل و دومین جشنواره فجر در استان گیلان با نمایش پنج فیلم « صبح اعدام » به کارگردانی « بهروز افخمی » ، « پرویز خان » به کارگردانی « علی ثقفی » ، « آبی روشن » به کارگردانی « قاسم لطفی خواجه پاشا » ، « تابستان همان سال » به کارگردانی « محمود کلاری » و « نپتون » به کارگردانی « محمد ابراهیم غفاریان » به کار خود پایان داد .

امسال فیلم‌های جشنواره فجر در گیلان در دو مکان سینما ۲۲ بهمن و سپیدرود رشت اکران شده و بر اساس برنامه ریزی ها فیلم‌ها در سه سانس ساعت‌های 16 ، ۳۰: ۱۸ و ۲۱ شب اکران شدند .

فیلم‌های « شه سوار » ، « تابستان همان سال » ، « آغوش باز » از جمله فیلم‌هایی بودند که با استقبال عمومی همراه شدند . و حضور کودکان " سندرم داون " بخشی از حواشی اکران‌های امسال بود .

 

 

*شب سوم : اشک‌های تماشاگران گیلانی برای فیلم « احمد »

 

بر اساس سومین روز اکران فیلم‌های جشنواره ، چهار فیلم اکران فیلم‌های چهل و دومین جشنواره فجر در استان گیلان به روز سوم رسید ، در این روز بر اساس جدول برنامه ریزی شش فیلم « مجنون » به کارگردانی « مهدی شامحمدی » ، « شور عاشقی » به کارگردانی « داریوش یاری » ، « پرویز خان » به کارگردانی « علی ثقفی » ، « احمد » به کارگردانی « امیر عباس ربیعی » ، « ملکه آلیشون » به کارگردانی « ابراهیم نورآور محمد » ، « نپتون » به کارگردانی « محمد ابراهیم غفاریان » اکران شد .

امسال به گفته بسیاری از کسانی که فیلم‌های جشنواره را تماشا کرده‌اند شاید کمتر از انگشتان دست بتوان آثار فاخر و قابل دفاع نام برد چیزی که در برخی از استان‌ها عدم استقبال یا استقبال کم مخاطبان بر این نکته صحه می‌گذارد . در استان گیلان که هیچگاه در جذب مخاطب برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری خود مشکلی نداشت امسال در روزهای نخست به دلیل کیفیت پایین آثار و عدم جذابیت داستان فیلم‌ها شاهد سردی سالن سینما ۲۲ بهمن و سپیدرود و حضور اندک تماشاگران بودیم .

 

*شب چهارم : « ببعی قهرمان » ایستاده تشویق شد

 

چهارمین شب چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در گیلان با اکران شش فیلم سینمایی « ببعی قهرمان » ، « شه سوار » ، « مجنون » ، « بهشت بدهکاران » ، « احمد » و « قلب رقه » همراه بود .

و اما نیمه نخست اکران فیلم‌های جشنواره فجر در رشت در حالی در شب چهارم به پایان رسید که گفته می شود از ۱۶ فیلم اکران شده در این مدت دیدن کرده بودند .

 

 

*شب پنجم : تکرار فیلم‌های روزهای نخست جشنواره

 

اکران فیلم‌های چهل و دومین جشنواره فجر گیلان در حالی به چهارمین شب خود رسید که « شه سوار » جزو فیلم‌های پرتماشاگر جشنواره در این استان شد .

پنجمین شب اکران همزمان فیلم‌های چهل و دومین جشنواره فجر در استان گیلان با نمایش پنج فیلم « شور عاشقی » به کارگردانی « داریوش یاری » ، « آغوش باز » به کارگردانی « بهروز شعیبی » ، « آپاراتچی » به کارگردانی « قربانعلی طاهر فر » ، « آسمان غرب » به کارگردانی « محمد عسگری » و « دست ناپیدا » به کارگردانی « انسیه شاه حسینی » به کار خود پایان داد .

 

 

*شب ششم : اکران فیلم « دروغ های زیبا » ساخته مرتضی آتش زمزم

 

در ششمین شب نمایش فیلم‌های چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در یکی از سانس‌های سینما ۲۲ بهمن رشت فیلم « دروغ های زیبا » به نویسندگی ، کارگردانی و تهیه کنندگی « مرتضی آتش زمزم » به نمایش در آمد .

این فیلم در بازتاب همزیستی فرهنگی میان دو خانواده مسلمان و بودایی ، جاذبه خاص خودش را دارد و در روایت آن موفق بوده است . این همزیستی و دوستی و نزدیکی تا جایی است که شاید مدت‌ها متوجه نشویم ، این دو خانواده از دو کیش و آیین متفاوت‌اند .

همچنین در این شب با نمایش شش فیلم « قلب رقه » به کارگردانی « خیراله تقیانی پور » ، « آسمان غرب » به کارگردانی « محمد عسگری » ، « دروغ های زیبا » به کارگردانی « مرتضی آتش زمزم » ، « میرو » به کارگردانی « حسین ریگی » ، « آبی روشن » به کارگردانی « قاسم لطفی خواجه پاشا » ، « شه سوار » به کارگردانی « حسین نمازی » کار خود پایان داد .

« قلب رقه » بیشترین استقبال و مورد توجه تماشاگران قرار گرفته است . " قلب رقه " به عنوان یک فیلم حادثه‌ای با پس زمینه سیاسی ، فیلم سرگرم کننده‌ای است که می‌تواند جذابیت‌هایی برای عامه تماشاگران به همراه داشته باشد.

گفتنی است طی دو روز گذشته بیش از ۲۰۰۰ نفر از فیلم اکران شده رشت دیدن کردند که امشب آخرین شب اکران فیلم‌ها است .

 

 

*شب هفتم : استقبال از فیلم « قلب رقه »

 

جدول اکران روز هفتم جشنواره فیلم فجر در رشت نیز همانند دو روز گذشته تکرار اکران فیلم‌های روزهای نخست بود .

« قلب رقه » یکی از فیلم‌های اکرانی روز هفتم بود که همانند شب ششم با استقبال خوب تماشاگران در سالن سینما سپیدرود قرار گرفت .

در این شب فیلم‌های « شه سوار » ، « باغ کیانوش » ، « بهشت تبهکاران » ، " آپاراتچی " ، و « آسمان غرب » نیز به نمایش گذاشته شد که کمترین استقبال از فیلم « آپاراتچی » صورت گرفت .

 

 

*گیلان تنها استانی است که پردیس سینمایی ندارد

 

در حاشیه آخرین شب « بهنام بروجردی » مسؤل سینما ۲۲ بهمن عنوان نمود : امسال نیز همانند سال‌های گذشته میزبان فیلم‌های جشنواره فجر بوده‌ایم .

وی ادامه داد : از ۱۹ فیلم مورد اکران در این سینما فیلم « مجنون » با موضوع دفاع مقدس و « آسمان باز » و در زمینه اجتماعی فیلم « شه سوار » و با موضوع هنری « تابستان همان سال » مورد استقبال خوب تماشاگران قرار گرفت .

بروجردی با تاکید بر اینکه میزان رضایتمندی تماشاگران از این فیلم‌ها بالای ۵۰ درصد بود ، اضافه نمود : البته با توجه به اینکه ۳ فیلم پرمخاطب جشنواره چهل و دوم در باکس شهرستان‌ها قرار نداشت سبب دلخوری قشر سینما رو قرار گرفت .

وی با اشاره به مشکلات سینما داری تصریح کرد : گیلان تنها استانی است که پردیس سینمایی ندارد و این امر یک ضرورت برای یک سالن شیک و استاندارد است امیدواریم در سال‌های آینده فضایی فراهم شود تماشاگران فیلم‌ها را در سالن‌های مجلل تماشا نمایند .

 

 

*تلاش‌ها برای جلب رضایت دوستداران هنر هفتم

 

فاطمه فروتن سرپرست معاونت امور هنری ، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با قدردانی از همه گیلانی‌ها برای همراهی اعضای ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر در این استان ، اظهار نمود : طی هفت روز گذشته فیلم‌های " شه سوار " ،  " تابستان همان سال " ، " آغوش باز " و " ببعی قهرمان " با استقبال عمومی تماشاگران همراه شد .

سرپرست معاونت امور هنری ، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد : طی این ۷ شب اکران فیلم‌های فجر بیش از ۲۵۰۰ نفر از فیلم‌های جشنواره چهل و دوم استقبال شده است .

فروتن با اشاره به پایان اکران جشنواره فیلم فجر در استان گیلان گفت : جلب رضایت شهروندان گیلانی که هنر به ویژه هنر هفتم را خوب می‌فهمند کاری سخت و دشوار است اما اعضای ستاد همه تلاش خود را کردند تا میزبان خوبی برای آنها در طول ایام برگزاری همزمانی جشنواره فیلم فجر در سینما ۲۲ بهمن و سپیدرود رشت باشند .

وی با تأکید بر ضرورت حمایت مسؤلان و متولیان امر از اهالی هنر ادامه داد : امیدواریم برگزاری جشنواره فجر فتح بابی برای آغاز فعالیت‌های سینمایی و هنری و رونق بیشتر در این صنعت باشد .

سرپرست معاونت امور هنری ، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تصریح نمود : در شب ششم و آخر اکران فیلم‌های جشنواره نیز میزبان تعدادی از کودکان " سندرم داون " بودیم که برای ما افتخاری بزرگ بود .