شناسهٔ خبر: 65042313 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

در حوزه تولیدات بخش کشاورزی باید روی پای خودمان بایستیم

زهره گودرزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما باید در حوزه تولید ذرت و خوراک طیور بتوانیم روی پای خودمان بایستیم، زیرا غذا در بخش کشاورزی راهبردی‌ترین مسئله است.

صاحب‌خبر -

مجتبی خیام نکویی شامگاه ۱۶ بهمن‌ماه در افتتاح طرح توسعه کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان کشت و صنعت ماددانه بروجرد با اشاره به اینکه از زمان تکمیل این مجموعه یعنی ۱۶ سال پیش تولید در آن از ۲۴ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: در واقع سالی ۶ هزار تن به ظرفیت واحد اضافه شده که رقم قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه دان طیور به عنوان اساسی‌ترین نقاط وارداتی محسوب می‌شود، افزود: سالانه ۱۰ تا ۱۶ میلیارد دلار واردات در بخش کشاورزی داریم این در حالی بوده که صادرات این بخش ۶ میلیارد دلار است و این یعنی تراز ما منفی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کل تولید مرغ کشور ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است، گفت: در واقع میزان تولید مرغ در کشور ۲ درصد کل تولیدات در بخش کشاورزی است.

خیام نکویی با اشاره به اینکه مرغ به عنوان اصلی‌ترین مواد پروتئینی در سفره مردم محسوب می‌شود، بیان کرد: در هیچ جای دنیا مرغ بالای  یک کیلو و دویست گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم مصرف نمی‌کنند، این در حالی بوده که در کشور ما ذائقه مردم بین دو کیلو و نیم تا ۳ کیلوگرم است.

وی ادامه داد: تغییر ذائقه مردم باعث شده که ما ناچار به واردات جوجه یک‌روزه از انگلیس باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: ما باید در حوزه تولید ذرت و خوراک بتوانیم روی پای خودمان بایستیم، زیرا غذا در بخش کشاورزی راهبردی‌ترین مسئله است.

خیام نکویی با اشاره به اینکه ما کشوری هستیم که ۹۲ درصد روغن ما وارداتی است یعنی تنها ۸ درصد تولید روغن در داخل تولید می‌شود، گفت: میانگین مصرف روغن در کشور ما بین ۲۲ کیلوگرم تا ۲۴ کیلوگرم است، درحالی‌که میانگین مصرف در اروپا ۱۱ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه میانگین مصرف گندم در کشور بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم است، افزود: میانگین برنج در کشور هم ۳۴ تا ۳۶ کیلوگرم است، سالانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور وارد می‌شود که یک‌میلیون تن آن وارد می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هر ایرانی روزانه یک‌دانه برنج اسراف می‌کند، اظهار کرد: یعنی ۸۷ میلیون  دانه برنج که غذای ۲۳ میلیون نفر است، نکته مورد توجه این است که ما نمی‌توانیم تولید بی‌نهایت داشته باشیم و اسراف کنیم.

خیام نکویی با بیان اینکه کیفیت نان قابل لرستان اصلاً خوب نیست، تصریح کرد: چرا باید ۳۰ تا ۴۰ درصد نان استان تبدیل به ضایعات شود، ما باید از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنیم تا کیفیت نان افزایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۱۲۰ همت سوبسید نان بوده است، ما مسئول هستیم تا به تغییر سبک زندگی مردم ورود کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سالانه ۲۳ میلیون تن انواع میوه و مرکبات در کشور تولید می‌شود، افزود: همچنین ۱۹۰ میلیون تن ‌محصولات زراعی، یازده میلیون تن شیر، ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن،   یک‌میلیون  و سیصد هزار تن محصولات شیلات و ۱۱۴ هزار تن عسل در کشور تولید می‌شود.

انتهای پیام

نظر شما