ریچارد دالتون روز شنبه در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت: "ایالات متحده مانند بوکسوری است که دست چپ بسیار قوی دارد اما دست راستش بسیار ضعیف است."
وی توضیح داد که حمله آمریکا در سوریه و عراق درحالی صورت گرفت که این کشور در برابر «شواهد فزاینده» جنایات جنگی اسرائیل در غزه و انتقال کمکهای بشردوستانه به این منطقه، ضعیف برخورد کرده و به این ترتیب نمیتواند ژست بشردوستانه بگیرد.
این دیپلمات پیشین انگلیس در عین حال هشدار داد که عملیات نظامی آمریکا، تاثیری بر اقدامات محور مقاومت نخواهد گذاشت و صرفاً کار را برای رسیدن به صلح در منطقه بسیار دشوارتر میکند.
به گزارش ایرنا، ایالات متحد در واکنش به کشته شدن سه سرباز این کشور در پایگاه نظامیان آمریکا در اردن، حملات تازهای را علیه سوریه و عراق آغاز کرده است.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام (CENTCOM) بامداد امروز (شنبه) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: ساعت ۱۶ به وقت شرق آمریکا (EST) دوم فوریه، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده حملات هوایی را در عراق و سوریه علیه نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروه های شبه نظامی وابسته به آن انجام دادند.
این در حالی است که شبکه الجزیره قطر به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: سپاه یا نیروی قدس در مناطقی که آمریکا بمباران کرده هیچ پایگاهی نداشته است.
سنتکام مدعی شد: نیروهای ارتش ایالات متحده بیش از ۸۵ موضع را با هواپیماهای متعدد از جمله بمبافکنهای دوربرد که از ایالات متحده پرواز کردند، هدف قرار دادند.
مقامهای آمریکایی گفتند که هواپیماهای نیروی هوایی این کشور از جمله بمبافکنهای بی-۱بی سه هدف را در عراق و چهار هدف در سوریه با ۱۲۵ موشک هدایتشونده نقطهزن و به مدت بیش از ۳۰ دقیقه موشک باران کردند.
سنتکام همچنین ادعا کرده است که در این حملات هوایی بیش از ۱۲۵ مهمات (بمب) نقطه زن به کار گرفته شد و مراکز فرماندهی و کنترل عملیات ها، مقرها و مراکز اطلاعاتی، راکتی و موشکی، انبارهای ذخیره پهپادها و تاسیسات لجستیکی (زنجیره تامین تدارکات و مهمات) گروههای تحت حمایت ایران هدف قرار گرفتند.
جمهوری اسلامی ایران عملیات نظامی ایالات متحده را صرفاً تامین کننده اهداف رژیم صهیونیستی دانست و نسبت به خطر گسترش ابعاد و جغرافیای جنگ و درگیری در منطقه هشدار داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفت: تداوم اینگونه ماجراجویی ها تهدیدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است و جمهوری اسلامی ایران مجددا بر مسؤلیت جامعه جهانی و نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیشگیری از حملات غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در منطقه و پیشگیری از توسعه دامنههای بحران تاکید مینماید.
دیپلماتهای ارشد کشورهای اروپایی هم که امروز (شنبه) برای شرکت در نشست غیر رسمی شورای وزیران امور خارجه اتحادیه در پایتخت بلژیک گردهم آمدهاند بر لزوم جلوگیری از تنشها در منطقه غرب آسیا، در پی حملات هوایی ایالات متحده در سوریه و عراق تاکید کردند.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه «شرایط کل منطقه بحرانی است» هشدار داد: «هرچه جنگ غزه طول بکشد، بعید است اوضاع بهبود یابد؛ چون این مسائل به هم مرتبط هستند و تاثیر آنها بر یکدیگر مانند دومینو است.»
گفتنی است که رژیم صهیونیستی با حمایت غرب کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته و طبق آخرین گزارشها تاکنون نزدیک به ۲۷ هزار فلسطینی شهید شدهاند.