به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، همایش ملی گرامیداشت روز جهانی تالابها در هتل پارسیان رامسر برگزار شد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این همایش کنوانسیون رامسر را نخستین میثاق محیط زیستی دنیا به همه دغدغهمندان حوزه محیط زیست تبریک گفت و ادامه داد: سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از پهنه سرزمینی کشور را تالاب تشکیل میدهد، به این معنی که در چینش منظم خداوند این میزان منبع آبی خدادادی وجود دارد.
علی سلاجقه شرایط اقلیمی را به عنوان ابر چالش پیش روی حیات تالابها معرفی کرد و با انتقاد از عملکرد دستگاههای بینالمللی محیط زیستی افزود: جمهوری اسلامی عضو ۱۵ کنوانسیون و ۵۴ پروتکل بینالمللی است. این عضویتها یعنی جامعه جهانی متعهد است که به وظایف و تعهدات خود نسبت به مسائل محیط زیستی عمل کند، درحالی که این نهادها ذیل تحریمهای استکبار جهانی از تعهدات خود شانه خالی میکنند.
او با تاکید بر ضرورت جدی گرفتن مسائل محیط زیستی افزود: هر کجا تالابی خشک شود این پهنه به کیفیت سابق بازنخواهد گشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به بیطرفی نهادهای بینالمللی در تحقق اهداف محیط زیستی ایران گفت: دریاچه و تالاب بینالمللی هامون در منطقه سیستان و در استان سیستان و بلوچستان یک پیکره عظیم آبی محسوب میشود که حقآبه آن از سوی کشور همسایه متوقف شده است و نهادهای متولی بینالمللی در این زمینه سکوت کردند.
سلاجقه افزود: جمهوری اسلامی برای احیای این تالاب قراردادی را در راستای توانمندسازی جامعه محلی، معیشت پایدار، آموزشهای محیط زیست با اتحادیه اروپا منعقد کرد، اما چون اتحادیه اروپا غلام حلقه به گوش امریکا است این قرارداد را متوقف کرد.
او با بیان اینکه در آخرین نشست ستاد احیای تالابهای کشور اعتبارهای خوبی برای احیای دریاچه ارومیه تصویب شد، گفت: در بحثهای سختافزاری و نرمافزاری احیای دریاچه اقدامات خوبی انجام شده و محکم ایستادهایم تا دریاچه ارومیه احیا شود.
سلاجقه با اشاره به اینکه مدیریت سختافزاری احیای دریاچه ارومیه با تزریق اعتبارهای دولتی تکمیل شده است، ادامه داد: در بحث مدیریت نرم نیز چنانچه هالههای سبز کفه سفید اطراف درباچه حذف و مدیریت شود، به عنوان مسوول محیط زیست کشور اعلام میکنم وضعیت دریاچه ارومیه بهبود مییابد.
او با اشاره به این که نباید میانگین بارشهای متفاوت در کشورهای همسایه را با ایران مقایسه و تاکید کرد: در زمینه احیای دریاچه ارومیه از وزارت نیرو میخواهیم که به تعهدات خود عمل کند، همچنین کاهش کشتهای آب بر و حفر چاههای غیرمجاز از اقدامات در دست انجام این سازمان برای نجات این دریاچه است.
سلاجقه با اشاره به اینکه تالاب الوان در استان کهگیلویه و بویر احمد در کنوانسیون رامسر «رامسر سایت» به ثبت رسید، گفت: اگر تا به امروز ۲ هزار و ۵۰۳ بار نام کنوانسیون رامسر در تاریخ گیتی به صورت رسمی بیان شد با ثبت تالاب الوان این عدد به ۲ هزار و ۵۰۴ رسیده است.
دبیرخانه کنوانسیون رامسر در مقر اتحادیه حفاظت از طبیعت (IUCN) در شهر گلند سوییس مستقر است و اکنون تعداد اعضای متعاهد ۱۷۲ کشور و تعداد تالابهای با اهمیت بین المللی ثبت شده ۲۵۰۳ مورد و با مجموع مساحتی بیش از ۲۵۷ میلیون هکتار میباشد. تالابهای مشمول این پیمان با نام «تالاب رامسر یا رامسر سایت» شهرت دارند.
حامد گلی گزارش می دهد