شناسهٔ خبر: 64921457 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

ایلان ماسک از کاشت اولین تراشه مغزی در انسان خبر داد

ایلان ماسک بنیانگذار میلیاردر شرکت «نورالینک» اعلام کرد که برای اولین بار ایمپلنت تراشه مغزی این شرکت در مغز یک انسان کاشته شده و فرد دریافت‌کننده به خوبی در حال بهبود است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا به نقل از گروه علم و آموزش ایرنا از گاردین، اداره غذا و داروی آمریکا سال گذشته به این شرکت استارتاپ تراشه مغزی مجوز داده بود تا اولین آزمایش این ایمپلنت را روی انسان انجام دهد.

حال ایلان ماسک با اعلام این خبر گفته است: نتایج اولیه درباره شناسایی اسپایک عصبی امیدوارکننده است. اسپایک به فعالیت‌ سلول های عصبی یا نورون‌ها گفته می شود و موسسه ملی سلامتی در آمریکا آن را به عنوان استفاده سلول ها از سیگنال های الکتریکی و شیمیایی برای ارسال اطلاعات به مغز و بدن توصیف می کند.
مطالعه اصلی این شرکت استارتاپ در واقع آزمایش خط اتصال (اینترفیس) مغز-رایانه این شرکت به منظور ارزیابی ایمنی این ایمپلنت و ربات جراحی است. در این مطالعه میزان عملیاتی یا کاربردی بودن این خط اتصال (اینترفیس) ارزیابی می شود که قرار است افراد فلج چهار دست و پا را قادر سازد که بتوانند با فکر خود وسایلی را کنترل کنند.
نورالینک تاکنون به درخواست ها برای ارائه جزئیات بیشتر پاسخی نداده است.
ایلان ماسک از کاشت اولین تراشه مغزی در انسان خبر داد
پیشتر در ماه جاری خبرگزاری رویترز گزارش داده بود شرکت نورالینک به علت نقض مقررات وزارت حمل و نقل آمریکا در زمینه انتقال مواد خطرناک جریمه شده است. سوابق در دسترس این خبرگزاری نشان می دهد که در جریان بازرسی از تاسیسات این شرکت در کالیفرنیا در فوریه ۲۰۲۳، بازرسان وزارت حمل و نقل آمریکا کشف کردند این شرکت خودش را به عنوان حمل کننده مواد خطرناک ثبت نکرده است.
این بازرسان همچنین متوجه بسته‌بندی نادرست و نامناسب ضایعات خطرناک از جمله مایع قابل اشتعال «زیلین» شدند.
نورالینک سال گذشته مجوز و چراغ سبز اداره غذا و داروی آمریکا را برای اولین آزمایش ایمپلنت این شرکت روی انسان دریافت کرد که یک نقطه عطف مهم برای این استارتاپ به شمار می رود. رویترز در ماه ژوئن (خرداد) گزارش داد که ارزش این شرکت حدود پنج میلیارد دلار ارزیابی شده است.
نورالینک در ماه سپتامبر (شهریور) این آزمایش ایمپلنت را اعلام و خاطرنشان کرد که در جریان این مطالعه یک ربات ساخته شده توسط این شرکت اقدام به قراردادن رشته‌های ظریف ایمپلنت خواهد کرد که به انتقال سیگنال ها در مغز مشارکت کنندگان کمک می‌کند.

نظر شما