شناسهٔ خبر: 64900480 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

شیخ زکزاکی بیان کرد:

استفاده از تفسیر قرآن برای تبلیغ اسلام در نیجریه

رهبر جنبش اسلامی نیجریه گفت: تبلیغ اسلام و معارف اهل‌بیت(ع) را زمانی در نیجریه آغاز کردم که هیچ شیعه‌ای وجود نداشت و من برای تبلیغ از تفسیر قرآن کریم استفاده و بهره می‌گرفتم.

صاحب‌خبر -

شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه در المصطفی

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه امروز دوشنبه نهم بهمن‌ماه در بازدید از جامعه المصطفی و دیدار با رئیس این نهاد علمی و بین‌المللی اظهار کرد: آشنایی مردم نیجریه با مکتب اهل‌بیت(ع) از ۴۴ سال پیش آغاز شد و پیش از آن، یک شیعه هم در نیجریه وجود نداشت که این از عجایب است.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاهی که در دهه هفتاد میلادی در آن درس می‌خواندم، استادی از کشور آفریقای جنوبی بود که در سال ۱۹۷۹ میلادی به کشورش بازگشت. او زمانی که تصاویر جمعیت گسترده عزاداران عاشورایی را در شهر زاریا دید، به شدت از این حجم از حضور شیعیان در مراسم عزاداری تعجب کرد و گفت که من خیابان‌ها و ساختمان‌های این شهر را می‌شناسم و در دهه هفتاد میلادی حتی یک شیعه هم در زاریا نبود، اما اکنون این حجم گسترده از شیعیان در این شهر حاضر هستند.

شیخ زکزاکی با اشاره به جمعیت شیعیان در کشور نیجریه افزود: ما آمار دقیقی از تعداد شیعیان در این کشور نداریم. اما در تجمع‌های اربعین حسینی در شهر‌ها و روستا‌ها مختلف نیجریه در پیش از حادثه زاریا در هشت سال پیش حداقل پنج میلیون نفر شرکت کردند. جریان‌های صوفی در نیجریه داریم که دوستدار اهل‌بیت(ع) هستند. صوفی‌ها اعتقاد دارند که شیوخشان، این طریقت‌ها را از حضرت امیرالمؤمنین(ع) گرفتند.

وی ادامه داد: من در نخستین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کردم و پس از بازگشت به نیجریه، دعوت مردم به مذهب اهل بیت(ع) را البته به صورت غیرمستقیم شروع کردم و در این راستا از شیوه مناظره هم استفاده نمودم. در نیجریه مناسبت‌هایی همچون هفته وحدت و میلاد حضرت زهرا(س) را گرامی می‌داریم و در مناسبت‌ها از اهل سنت به خصوص فرقه‌های صوفی برای شرکت در مراسم هایمان دعوت می‌کنیم.

شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه

رهبر جنبش اسلامی نیجریه، پرداختن به تفسیر قرآن را از شیوه‌های تبلیغی خود دانست و تصریح کرد: اهل سنت در کشور نیجریه به بحث تفسیر قرآن به خصوص در ماه رمضان می‌پردازند و شاهد پخش برنامه‌های تفسیر قرآن در این ماه از شبکه‌های تلویزیونی نیجریه هستیم. من از ۴۴ سال پیش تفسیر قرآن را شروع کردم و نام آن را مبین گذاشتم. 

وی تأکید کرد: در دور نخست تفسیر قرآن نمی‌گفتم که قرآن را براساس معارف اهل بیت(ع)، تفسیر می‌کنم و حتی اسامی ائمه معصومین(ع) را در تفسیر خودم بدون لقب ذکر می‌کردم. اما اکنون در سومین دور تفسیر قرآن به صراحت می‌گویم که تفسیر قرآن را براساس معارف اهل‌بیت(ع) انجام می‌دهم و روایات ائمه معصومین(ع) را در تفسیر خودم ذکر می‌کنم. درس تفسیرم بر روی علمای اهل‌سنت نیجریه هم تأثیر گذاشته است و آن‌ها صحبت‌های من را بدون ذکر نامم در جلسات تفسیر خود بیان می‌کنند و تنها می‌گویند که این صحبت‌ها را از کسی شنیدیم.

وی افزود: همچنین آموزش نهج‌البلاغه در نیجریه را نیز پایه‌گذاری کردم، پیش از آن، این کتاب در نیجریه معروف نبود و اکنون مردم این کشور، کتاب نهج‌البلاغه را می‌شناسند. صحیفه سجادیه نیز هم اکنون در نیجریه شناخته شده است و مردم این کشور، ادعیه صحیفه سجادیه را دوست دارند، دعا‌های مفاتیح‌الجنان از جمله دعای کمیل بر بسیاری از افراد تأثیر گذاشته است. همچنین براساس وصیت رسول اکرم(ص) اقدام به توزیع خطبه غدیر در نیجریه می‌کنیم که این اقدام تأثیراتی بر دیگران گذاشت.

شیخ زکزاکی با اشاره به مدارس متعلق به جنبش اسلامی نیجریه اظهار کرد: مدارس ابتدایی و متوسطه در کشور نیجریه داریم که نام این مدارس را به نام شیخ «عثمان دن فودیو» از علمای برجسته نیجریه، فودیو گذاشتیم، تعداد مدارس فودیو در این کشور به بیش از ۶۰۰ مدرسه می‌رسد و کمیسیون آموزشی برای اداره این مدارس داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از خدمات ارزشمند دانشی و معرفتی جامعه المصطفی در قاره آفریقا و به‌ویژه نیجریه قدردانی و تشکر کرد.

انتهای پیام

نظر شما