به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ مهدی ثامنی، مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست، اعلام کرد: مدیریت غیر اصولی پسماندها در کشور سالانه ۸۷ هزار میلیارد تومان به محیط زیست و انفال آسیب وارد میکند.
وی افزود: در کشور روزانه ۵۸ هزار تن و سالانه ۲۰ میلیون تن پسماند شهری و روستایی، ۴۱۰ تن روزانه و ۱۵۹ هزار تن پسماند عفونی و بیمارستانی ، ۳۵۶ هزار تن روزانه و ۱۳۳ میلیون تن سالانه پسماندهای کشاورزی و ۳۰ هزار تن روزانه پسماند صنعتی و خطرناک در کشور تولید می شود. همچنین سالانه ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن پسماند صنعتی ویژه تولید میشود که سوءمدیریت آن باعث وارد شدن آسیب به آب، خاک و هوای کشور میشود.
او ادامه داد: تبدیل پسماند به کود و انرژی، استفاده از دستگاههای استاندارد زبالهسوز، استفاده از روشهای نوین مانند هاضم و پیولیز در جهان برای مدیریت پسماند استفاده میشود اما در کشور این روشها وجود ندارد و از بیش از ۶۰۰ مرکز دفن کشور فقط ۴ تا ۵ مرکز دفن مهندسی داریم و بقیه حدود ۹۶ درصد این مراکز به روش دفن تلنباری است.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پسماند سالانه ۸۷ هزار میلیارد تومان به محیط زیست آسیب وارد میکند، گفت: روشهایی که ما استفاده میکنیم قدیمی است و ۸۰ درصد این پسماندها که میتوان از آنها به طرق مختلف استفاده کرد، دفع میشوند.
ثامنی گفت: بر اساس گزارش بانک جهانی ، آلودگی منابع در سال ۲۰۰۴ خسارتی حدود ۸ میلیارد دلار به کشور وارد کرد که این رقم در سال ۲۰۰۹ به حدود ۱۰ میلیارد دلار رسید.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به روند ساماندهی و نظارت بر مدیریت پسماندها در کشور گفت: طبق ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند ، کارگروه ملی مدیریت پسماندها با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاونین وزار برای هماهنگی بین دستگاه ها باید تشکیل شود، ضمانت اجرای مصوبات این کارگروه و دستور مقامات عالی قضایی برای اجرایی مصوبات آن مورد درخواست است.
منبع: قدس آنلاین
نظر شما