شناسهٔ خبر: 64866313 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

امروز در مجلس چه گذشت؟/ از رفع ایرادات شورای نگهبان به توسعه اشتغال در مناطق محروم تا کاهش میزان ماه های سربازی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به توسعه اشتغال مناطق محروم در لایحه برنامه هفتم توسعه را رفع کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، در نشست علنی امروز - یکشنبه ۸ بهمن ماه - مجلس شورای اسلامی رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با اصلاح ماده ۶ تا ۱۰ این لایحه موافقت کردند.

در ماده ۶ لایحه برنامه هفتم آمده است: به‌منظور توسعه اشتغال به‌ویژه اشتغال‌های حاصل از ایجاد کسب‌وکارهای خرد خانگی و کارگاه های خرد و کوچک با اولویت استقرار در مناطق محروم و روستایی از سال اول برنامه اقدامات زیر انجام می‌گیرد:

الف- سازمان موظف است نسبت به ‌تأیید صلاحیت مؤسسات، نهادها و ‌شرکت های ارائه‌دهنده خدمات توسعه کسب‌وکار که وظایفی نظیر طراحی الگو (مدل)های کسب‌وکار برای ایجاد و توسعه بنگاه ها، تسهیل فرایند تأمین مالی، کسب مجوزهای لازم، تضمین مالی یا بیمه‌ای برای کسب‌وکارها و تسهیل شکل‌گیری شبکه‌های تأمین، تولید، بازاریابی و فروش با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی دارند، اقدام کند.

ایراد شورای نگهبان به این ماده نیز بدین شرح است:

۱- شرایط و معیارهای تایید یا رد صلاحیت موسسات، نهادها و ‌شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ خدمات توسعه کسب‌وکار ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

۲- تکلیف «سازمان برنامه و بودجه»، به ‌تأیید صلاحیت مؤسسات، نهادها و ‌شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ خدمات توسعه کسب‌ و کار، مغایر بند (۱۰) اصل سوم (۳) قانون اساسی شناخته شد.

ایراد هیات عالی نظارت نیز بدین شرح است:

زمینه ساز بستر مجوززایی جدید و امضای طلایی برای سازمان برنامه و بودجه است و باعث ایجاد زمینه‌های فساد در نظام اداری می‌شود. علاوه بر این، صلاحیت‌های پیش‌بینی شده در این بند با وظایف قانونی سایر دستگاه‌ها خصوصاً هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی تداخل می‌کند. با توجه به این مراتب، این بند از مصوبه مغایر با بند (۲۵) سیاست‌های کلی برنامه هفتم است.

در نهایت این ماده در کمیسیون تلفیق مجلس بدین شرح اصلاح شد:

عبارت «با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط» بعد از عبارت «موظف است» و عبارت «قانونی» بعد از عبارت «اقدام» اضافه شد.

یک تبصره به شرح زیر اضافه شد:

تبصره - اقدامات موضوع این بند صرفاً توسط دستگاه‌هایی صورت می‌پذیرد که بر اساس وظایف قانونی صلاحیت دارند.

خدمت سربازی ۳ ماه کاهش می یابد 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به توافق ستاد کل نیروهای مسلح با رئیس مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق این توافق میانگین خدمت سربازی با احتساب دوره آموزشی به ۱۴ ماه خواهد رسید،یعنی حداقل ۳ ماه از خدمت تمامی سربازان کاهش پیدا می‌کند.

سید محسن دهنوی،عضو هیات رئیسه مجلس در توضیحاتی در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جمع خبرنگاران، گفت: طی چندین جلسه کارشناسی با حضور قالیباف و سردار باقری برای رفع ابهام از مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر اصلاح سربازی در برنامه هفتم توسعه تصمیماتی را گرفتیم.طبق این توافق میانگین خدمت سربازی با احتساب دوره آموزشی به ۱۴ ماه خواهد رسید؛ یعنی حداقل ۳ ماه از خدمت تمامی سربازان کاهش پیدا می‌کند.

نماینده تهران تصریح کرد: ستاد کل نیروهای مسلح با تامین اعتبار دولت، نسبت به جایگزینی سرباز با سایر عضویت‌ها در حد اعتبار تامین‌شده اقدام خواهد کرد. با این مصوبه، کاهش نیاز به سرباز، محقق شده و استفاده از سربازان در جایگاه‌های تخصصی افزایش می‌یابد.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان متذکر شد: دانشجویان خارج از کشور، امکان معافیت تحصیلی خواهند داشت که این موجب تسهیل بازگشت نخبگان به کشور می‌شود.

دهنوی توضیح داد: ستاد کل نیروهای مسلح، برنامه‌ای جهت تعیین تکلیف مشمولان غائب تدوین و به مجلس ارائه خواهد کرد.

وی تاکید کرد: مشمولان خدمت سربازی با ۳۵ سال سن و دارای دو فرزند و بیشتر معاف خواهند شد. این معافیت در جهت حمایت از مشمولان سربازی که تشکیل خانواده داده‌اند، وضع شده است.

دهنوی گفت : این تصمیمات در قالب حکم پیشنهادی برای رفع ابهام شورای نگهبان، امروز در سامانه قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی بارگزاری شد تا پس از تصویب در صحن مجلس و تایید شورای نگهبان، اجرایی شود.

وی در پایان با تشکر از پیگیری‌ها و همکاری‌های قالیباف و سردار باقری گفت: آقای قالیباف و سردار باقری موجب شکل‌گیری یک کار موفق مشترک بین مجلس شورای اسلامی و ستاد کل نیروهای مسلح، پس از سال‌ها شدند. و انشالله این مسیر همکاری ادامه خواهد داشت.

نظر شما