شناسهٔ خبر: 6484940 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فرانس پرس/ اتحاديه اروپا : اميدواريم ايران در ثبات خاورميانه نقش سازنده داشته باشد

صاحب‌خبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 1394/04/29
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشستی برای بررسی چشم اندازهایی که توافق هسته ای ایران می گشاید، ابراز امیدواری کردند شاهد آن باشند ایران برای برقراری ثبات در خاورمیانه نقش « سازنده ای » داشته باشد.
فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس در این نشست گفت : « ما امیدواریم ایران به عنوان قدرت سازنده تری در منطقه عمل کند و ما ایرانی را ببینیم که نقش منفی کمتری داشته باشد. »
وزیر امور خارجه انگلیس گفت : «‌ هم اکنون اتحادیه اروپا می تواند نقش بسیار مهمی را بازی کند. در اسطوره شناسی ایران، روابط با آمریکا بسیار دشوار است. به همین دلیل ما احتمالا این فرصت را داریم تا ایران را تشویق کنیم دیدگاه میانه روتری را در منطقه مدنظر قرار دهد. »
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا امیدوارند این توافق بتواند آغاز یک پویایی باشد که به حل درگیری های دیگر در منطقه کمک کند.
فرانک-والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان خاطرنشان کرد « هرچند ما از دستیابی به راه حل برای درگیری سوریه دور هستیم، امیدوارم توافق با ایران انگیزه ای برای دستیابی به رویکردهای مشابه باشد تا درگیری سوریه حل شود. »
انگلیس، فرانسه، روسیه، آمریکا و چین- اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد- و همچنین آلمان، 14 ژوئیه پس از سالها مذاکره با ایران، توافق کردند. هدف از این توافق جلوگیری تهران از دستیابی به سلاح هسته ای است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز دوشنبه قطعنامه ای را تصویب کند تا راه برای لغو تحریم های بین المللی علیه ایران باز شود. شرط آنکه تحریم ها علیه ایران لغو شود این است که این کشور به تعهدات پیش بینی شده براساس توافق وین عمل کند.
در نشست روز دوشنبه شورای وزرای امور خارجه اروپا، بررسی پرونده تونس، اوضاع لیبی پس از توافق آشتی ملی صخیرات و بن بست روند مذاکرات صلح اسرائیل-فلسطین در دستور کار قرار دارند. در این نشست حبیب صید نخست وزیر تونس و طیب بکوش وزیر امور خارجه این کشور نیز حضور دارند.
173/136