نورنیوز-گروه فرهنگ وجامعه: روحانی پس از ردصلاحیت چه خواهد کرد؟
هممیهن نوشته است: طیفی از ناظران، ردصلاحیت روحانی را نشانهای از گسست کامل و قطعی او از ساختار سیاسی تلقی میکنند.
روحانی پایگاه جدی اجتماعی (همچون خاتمی) و یا پایگاه جدی سنتی (همچون ناطقنوری) و یا پایگاه جدی تاریخی (در حد هاشمیرفسنجانی) ندارد که او را در موقعیت سیاسی جدید، از ارتباط و پیوند با سطوح عالی ساختار سیاسی بینیاز کند و یکشبه، تصویر او بهعنوان مقامی حکومتی به چهرهای با مشی مدنی و انتقادی در جامعه سیاسی ایران تغییر کند.
انتظار میرود حسن روحانی درعینحال که مواضع انتقادی خود را در قبال جریان حاکم حفظ و تقویت میکند؛ درعینحال، بکوشد اتصال و ارتباط خود را با کلیت نظام و شخص رهبری احیا و تقویت کند.
تفاوت سیاست دولت سابق و کنونی در عرصه فضا
کیهان از پیشرفت ایران در عرصه فضا نوشته و سیاست ایران در دولت سابق و کنونی را مقایسه کرده است.
به نوشته این روزنامه از سال ۹۳ تا پایان دولت مدعی اعتدال، هیچگونه پرتاب موفق ماهوارهای صورت نگرفت.
در ۸ سال دولت مدعی تدبیر و امید، جلسات شورای عالی فضائی حتی یکبار هم برگزار نشد و این شورای عالی بعد از ۱۱ سال تعطیلی در آذرماه ۱۴۰۰ و درست چند ماه بعد از آغاز دوران ریاست جمهوری آقای رئیسی، به ریاست خود ایشان برگزار شد.
حضور بیشتر مردم در انتخابات پس از رد صلاحیت روحانی
علی مطهری به شرق گفته است: به باور من ردصلاحیت حسن روحانی توسط شورای نگهبان کار نادرستی بود بااینحال این کار شبیه به ردصلاحیت مرحوم هاشمیرفسنجانی در سال ۹۲ بود که باعث شور انتخاباتی شد.
میتوان این انتظار را داشت که مردم در پاسخ به ردصلاحیت حسن روحانی به نامزدهای طیف معتدل، میانهرو و مستقل رأی بدهند تا آنها با پایگاه رأی مردمی بیشتر بتوانند منشأ اثر مثبتی در مجلس آتی باشند.
پروژه بیرمق روحانی
صبح نو در گزارشی نوشته است: پروژه انتخاباتی حسن روحانی برای یازدهم اسفند با عدم تایید صلاحیت او شکل و شمایل تازه ای گرفت و از رای برای تاثیرگذاری در صحن مجلس خبرگان به رای اعتراضی و شاید به تعبیری زمینه سازی برای رای سفید تبدیل شد.
حسن روحانی از حدود دو ماه قبل در قامت مرحوم هاشمی رفسنجانی رفت و نامزد انتخابات مجلس خبرگان شد تا بتواند بر فضای سیاسی کشور تاثیر بگذارد.
او بعد از اینکه نتوانست وارد جمع نامزدهای رسمی انتخابات شود با حمله به نهادهای نظارتی مانند آنچه مرحوم هاشمی در سال ۹۲ انجام داد اعلام کرد که در انتخابات به نحوی دیگر مشارکت می کند تا فاصله ای خیلی کوچک با جبهه اصلاحات که از وارد نشدن در رقابت اسفند سخن گفته بود گذاشته باشد هر چند مشخص نیست که او چنین اکتی را با توجه به کدام بدنه اجتماعی انجام می دهد؛ چرا که وضعیت حسن روحانی در افکارعمومی چندان مساعد نیست.
روحانی باید در انتخابات شکست میخورد
فرهیختگان در یادداشتی به قلم سردبیر پرسشهایی درباره ردصلاحیت روحانی مطرح کرده و نوشته است: باز هم این سوال تکراری مطرح میشود که چطور فردی که همین الان عضو یک مجلس است به یکباره بیصلاحیت میشود؟ احتمالا دوستان شورا یا مشاورانشان از همین امروز در حال تلاشند استدلالهایی بتراشند.
نکته بعدی به خود روحانی برمیگردد. روحانی خشم و عصبانیتش را در بیانیهای که نوشته بروز داده اما خوشحالیاش احتمالا به این بخش برمیگردد که شورای نگهبان اجازه اینکه او روی باسکول رای برود را نداد. طبق آخرین نظرسنجیها با اینکه وضعیت دولت سیزدهم از لحاظ اجتماعی ممتاز نیست اما همین حالا رئیس دولت سیزدهم چهار برابر روحانی مقبولیت دارد.
رقبای سیاسی روحانی اگر مقداری تدبیر داشتند اجازه میدادند او به میدان رقابت بیایید. روحانی باید در انتخابات شکست میخورد، نه پیش از انتخابات که حالا برایش یک پیروزی تلقی شود.
نورنیوز
نظر شما