شناسهٔ خبر: 64784162 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سیتنا | لینک خبر

رئیس سازمان تنظیم مقررات: با اپراتورها توافق کرده‌ایم که بسته‌های فعلی اینترنت حذف نشوند

جانشین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه ارتباطات، گفت: با اپراتورها توافق کرده ایم که بسته های فعلی اینترنت حذف نشوند، قیمت ترافیک داخلی تغییر نیابد و قیمت ترافیک بین الملل حداکثر ۳۴ درصد افزایش پیدا کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر امیر لاجوردی در  نشست «بررسی و تبادل نظر پیرامون انجام تعهدات اپراتورها برای بهبود کیفیت اینترنت با توجه به تغییرات تعرفه‌ای» اظهار کرد: وزارت ارتباطات و رگولاتوری توسعه ارتباطات با کیفیت را از وظایف اصلی خود می دانند، یکی از موضوعات ما در دولت سیزدهم توسعه شبکه ارتباطی ثابت است که مبتنی بر پروژه فیبرنوری تعریف شده است تا انشالله بتوانیم تا پایان دولت ۲۰ میلیون پوشش را برای مردم فراهم کنیم.

وی، ادامه داد: ما با همکاری اپراتورها پروژه فیبرنوری را اجرا می کنیم و این قول را می دهیم که تا پایان سال جاری به هشت میلیون پوشش برسیم؛ اپراتورها روزانه و در لحظه فعالیت و نکات جدید را در سامانه ثبت می کنند البته توسعه شبکه سیار هم در دستور کار قرار دارد و محدود به شبکه ثابت نشدیم.

لاجوردی، افزود: فناوری نسل پنجم در دستور کار قرار گرفته است، همچنین مزایده فرکانس های ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ به زودی برگزار خواهد شد که این فرکانس ها مرتبط با فناوری نسل پنجم هستند.

رئیس رگولاتوری، تاکید کرد: به موازات توسعه شبکه ثابت، شبکه سیار هم باید توسعه یابد تا بار ترافیکی از شبکه سیار به شبکه ثابت منتقل شود تا شاهد افزایش کیفیت در هر دو شبکه باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: آمار سرمایه گذاری اپراتورها را در دست داریم و در سال ۱۳۹۶ مجموع سرمایه گذاری اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل بالغ بر ۱۳۰۰ میلیون دلار بوده است که در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵۸۰ میلیون دلار رسیده است و روند کاهش سرمایه گذاری کاملا مشهود است.

رئیس رگولاتوری، اشاره کرد: آخرین تعرفه گذاری در بخش ارتباطات در حوزه پیامک موبایل سال ۸۹، مکالمه همراه سال ۹۲، مکالمه ثابت سال ۹۵، داده همراه سال ۹۵ و داده ثابت نیز سال ۹۶ بوده است.

معاون وزیر ارتباطات، عنوان کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی و مراکز مرتبط، سهم بخش ارتباطات از تولید ناخالص داخلی مشخص است و روند آن نزولی بوده است.

وی، بیان کرد: وزارت ارتباطات معتقد است که افزایش کیفیت بدون سرمایه گذاری امکان پذیر نیست و تلاش کردیم که با کمک اپراتورها و مردم بتوانیم برنامه ای را پیش بینی کنیم که با افزایش تعرفه ۳۴ درصدی، شرایط تعرفه ای را برای اپراتورها شتاب دهیم تا شاهد سرمایه گذاری بیشتری باشند؛ بحث افزایش تعرفه اینترنت بحث دیروز و امروز نیست و از اول دولت سیزدهم پیگیر آن بوده ایم و در نهایت افزایش تعرفه منوط به سرمایه گذاری در شبکه است و در این خصوص با اپراتورها به توافق رسیده ایم.

لاجوردی، اضافه کرد: برخی از توافقات شامل افزایش ۱۰ درصدی تعداد سایت نسل پنجم تا پایان سال ۱۴۰۳، افزایش پوشش نسل چهار در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ و افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده می باشد.

وی، تشریح کرد: توزیع ترافیک موضوع مهمی است که برای اپراتورهای ثابت و سیار در نظر داریم؛ هسته بسیاری از اپراتورها علی الخصوص اپراتورهای ثابت متمرکز است که لازمه آن افزایش  سرمایه گذاری در این حوزه است.

رئیس رگولاتوری، اظهار کرد: با اپراتورها توافق کرده ایم که بسته های اینترنت فعلی حذف نشوند، قیمت ترافیک داخلی تغییر نیابد، قیمت ترافیک بین الملل حداکثر ۳۴ درصد افزایش پیدا کند، همچنین در فاز اول ۱۲ دی ماه ۱۰ گیگ اینترنت به مردم هدیه داده شد.

لاجوردی خاطرنشان کرد: در همین راستا اپراتورها بسته های خود را اعلام کرده اند و برای اطلاع رسانی به مردم در سایت خود ذکر کرده اند، ما نیز در وزارت ارتباطات به صورت لحظه ای میزان توسعه را رصد و گزارش های فصلی آنها را دریافت می کنیم و هم در سامانه نت سنج پلاس میزان پیشرفت در توسه شبکه و بهبود شاخص های ارتباطی و افزایش سرعت اینترنت قابل مشاهده است.

خبرنگار: فرزانه احمدی منش

نظر شما