شناسهٔ خبر: 64665631 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک حقوقدان مطرح کرد

هزینه‌های شکایت آفریقای جنوبی به لاهه برای رژیم صهیونیستی

یک حقوقدان گفت اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه، کار مثبتی است که حتما تبعات و هزینه‌های سیاسی زیادی را برای رژیم صهیونیستی به‌دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، آفریقای جنوبی با ارائه درخواست شکایتی از رژیم صهیونیستی به دادگاه لاهه تاکید کرد که «اقدامات و قصورهای اسرائیل دارای مشخصه نسل‌کشی هستند. آن‌ها دارای نیت مشخص لازم برای از بین‌بردن فلسطینی‌های ساکن غزه به عنوان بخشی از یک گروه قومی، نژادی و ملی فلسطینی هستند».

همچنین آفریقای جنوبی رژیم صهیونیستی را به «قصور در پیش‌گیری از نسل‌کشی» و «پیگیری یک تحریم مستقیم و علنی به نسل‌کشی» متهم کرده و خاطرنشان کرد: «اسرائیل در اقدامات مربوط به نسل‌کشی علیه مردم فلسطین در غزه دست داشته و دارد و نسبت به ادامه دست داشتن خود در این اقدامات نیز ریسک کرده است.»

آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی لاهه درخواست دارد تا «تدابیر موقتی را با هدف محافظت در برابر آسیب‌های شدید و غیرقابل جبران بیشتر به حقوق مردم فلسطین طبق کنوانسیون نسل‌کشی و تضمین پایبندی اسرائیل به وظایفش طبق این کنوانسیون برای دست نزدن به نسل‌کشی و جلوگیری از آن و مجازات آن تعیین کند».

«یوسف مولایی» حقوقدان و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از شکایت آفریقای جنوبی به لاهه علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی اظهار داشت: آفریقای جنوبی با این کار به یک نوآوری دست زد، طبق کنوانسیون نسل‌کشی هر عضوی می‌تواند علیه عضو دیگر شکایت کند و خواهان این باشد که دست از اقدامات جنایتکارانه بردارد و تعهدات کنوانسیون را رعایت کند.

در شکایت ۸۴ صفحه‌ای آفریقای جنوبی از تل‌آویو استدلال شده که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ناقض الزامات و تعهدات بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ است. این کنوانسیون نسل‌کشی را اقدامی با هدف تخریب به صورت کلی یا جزئی، در سطح ملی، نژادی، قومی یا مذهبی معنا کرده‌ است. آفریقای جنوبی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را نسل‌کشی می‌داند چون با هدف تخریب بخش قابل توجهی از جمعیت این باریکه است. در صورت محکومیت، رهبران نظامی و سیاسی  رژیم صهیونیستی در معرض حبس و پیگرد قرار می‌گیرند.

تبعات و هزینه‌های سیاسی برای رژیم صهیونیستی در پی شکایت آفریقای جنوبی به لاهه

این حقوقدان با طرح این پرسش که انگیزه آفریقای جنوبی از این کار چیست؟ گفت: آفریقای جنوبی کشوری است که در گذشته حقوق مردم این کشور و سیاه‌پوستان نقض شده و با آپارتاید مواجه بوده، با توجه به تحولات اخیر و جنگ غزه، آفریقای جنوبی از این فرصت استفاده کرد و چهره جدیدش را به دنیا نشان داد.

وی همچنین با انتقاد از این که چرا تاکنون کشورهای مسلمان و اتحادیه عرب چنین اقدامی نکرده بودند در حالی که برای‌شان مقدورتر بود، تصریح کرد: شاید نتیجه خیلی مهم نباشد زیرا پرونده‌ای که تشکیل شده سال‌ها در دیوان طول می‌کشد تا رأی و نتیجه اعلام شود و در واقع میانگین رسیدگی به پرونده سه سال است، از طرفی رأیی که صادر می‌شود ضمانت اجرا ندارد، به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع می شود و طبیعتا در آنجا با وتو آمریکا رو به رو شده و در کل اتفاق خاصی نمی‌افتد.

پس از ثبت شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی و اعلام آن، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در جریان گفت‌وگویی مطبوعاتی خاطرنشان کرد: «ما از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی به دلیل جنایت‌های مربوط به کشتارجمعی در نوار غزه و نقض کنوانسیون ۱۹۴۸ در مورد جلوگیری از جنایت نسل‌کشی کاملا حمایت می‌کنیم.»

دبیرکل اتحادیه عرب ضمن تشکر از آفریقای جنوبی و دولتش به دلیل اتخاذ این موضع اصولی که بر پایه اخلاق و ارزش‌های انسانی است، بر حمایت دبیرخانه اتحادیه عرب از تلاش‌های آفریقای جنوبی تاکید کرد.

در همین راستا، جمال رشدی، سخنگوی اتحادیه عرب تاکید کرد، ابوالغیط به مقامات دبیرخانه دستور داده است تا مسیر قانونی شکایت ارائه شده در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه را پیگیری کنند و در عین حال آماده ارائه حمایت‌های لازم از این پرونده باشند.

مولایی با بیان این‌که تشکیل این پرونده از جهت افکار عمومی فشار بیش‌تری را به اسرائیل وارد می‌کند، گفت: البته در روند رسیدگی به پرونده ممکن است حامیان رژیم صهیونیستی مشکل ایجاد کنند و طبیعتا قدرت‌های بزرگ نقش خود را ایفا خواهند کرد اما به طور کلی روند پیچیده‌ای در بررسی پرونده‌ها وجود دارد.

تبعات و هزینه‌های سیاسی برای رژیم صهیونیستی در پی شکایت آفریقای جنوبی به لاهه

وی خاطرنشان کرد: اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از اسرائیل یک کار مثبتی است که حتما تبعات و هزینه‌های سیاسی زیادی را برای رژیم صهیونیستی به دنبال دارد.

انتهای پیام