جوان آنلاین: ایران در اولین پاسخ به عملیات تروریستی کرمان، با ۲۴ موشک مقر تروریستها و موساد را در اربیل عراق و ادلب سوریه هدف قرار داد؛ حملاتی که بلافاصله با واکنش امریکا روبهرو شد و سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا گفت که در حمله موشکی به شمال عراق هیچ پایگاه یا نیروی امریکایی هدف قرار نگرفته است. یک منبع عراقی به تایم گفته که ۱۰ موشک در نزدیکی کنسولگری امریکا فرود آمده است.
امریکا در اولین واکنش به حمله موشکی ایران به مقر موساد در اربیل عراق و پایگاه تروریستها در ادلب سوریه، صرفاً به گفتن این بسنده کرد که در حال بررسی آن است و تأکید کرد: «هیچ تلفات یا خسارتی گزارش نشده و هیچ پرسنل یا تأسیسات امریکایی هدف قرار نگرفته است.» آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا، برای عملیات ایران از تعبیر «بیپروا و بیدقت» استفاده کرد و گفت که ایالات متحده در حال بررسی این حمله است. هرچند این واکنش اولیه با بیانیه تندتر متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا تکمیل شد که در آن گفته شده «ما حملات ایران در اربیل را شدیداً محکوم میکنیم و به خانوادههای قربانیان تسلیت میگوییم. ما با حملات موشکی بیمورد ایران مخالفیم و از تلاشهای دولت عراق و دولت اقلیم کردستان برای برآورده کردن خواستههای مردم عراق حمایت میکنیم» ولی واکنش اولیه شورای امنیت ملی امریکا نشانه نگرانی در شرایطی است که نیروهای عراقی به طور روزانه پایگاههای امریکا در عراق را مورد حمله قرار میدهند و یمنیها نیز در حال ورود به یک فاز رویارویی جدی با واشینگتن هستند. تایم عصر دیروز از قول یک منبع عراق نقل کرد: «۱۰ موشک در نزدیکی کنسولگری امریکا فروده آمده است.»
ایبیسینیوز هم گزارش کرده که، نیروهای ائتلاف سه هواپیمای بدون سرنشین را در نزدیکی فرودگاه اربیل سرنگون کردند که تازهترین تحول در افزایش حملات هواپیماهای بدون سرنشین در منطقهای است که نیروهای امریکا و سایر نیروهای بینالمللی مستقر هستند. مقامهای اقلیم کردستان واکنش تندی به عملیات ضدتروریستی که ایران آن را در واکنش به حمله تروریستی در کرمان انجام داده، نشان دادهاند. مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان از تعبیر «اقدام بزدلانه» برای توصیف این حمله استفاده کرده و گفته که آنچه ما را شگفتزده میکند این است که چرا ایران به ما حمله میکند، در حالی که ما بخشی از چالشها و پیچیدگیهای منطقه نیستیم. مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق گفته که صبر ما اندازهای دارد و دولت عراق هم ضمن بیپایه و اساس خواندن موضع ایران درباره «هدف گرفتن مقر موساد در اربیل»، سفیر خود را برای مشورت از تهران فرا خوانده و ابوالفضل عزیزی، کاردار ایران در بغداد را نیز احضار کرده است.
در ورای این واکنشها، به نظر میرسد ایران علاوه بر هدف قرار دادن مقر موساد در اربیل، هشداری هم به دولت جو بایدن درباره خطرات رویارویی مستقیم با ایران صادر میکند که در صورت افزایش تنشها در منطقه، تهران خود را کنار نخواهد کشید، به خصوص که حمله موشکی ایران تقریباً همزمان با حمله به پایگاه امریکا در نزدیکی فرودگاه اربیل اتفاق افتاده است. اسکاینیوز گزارش کرده که کنسولگری ایالات متحده در اربیل مورد حمله «موشکهای دوربرد با ظرفیت تخریب زیاد» قرار گرفت، هرچند اسکاینیوز همچنین گزارش کرده که چندین موشک قبل از رسیدن به پایگاه امریکایی در فرودگاه اربیل رهگیری شدند.
همزمان، هدفگیری ادلب با پرتاب موشکی ۱۳۰۰ کیلومتری که دوربردترین حمله موشکی ایران به حساب میآید، هشداری هم برای تلآویو است. کامران پالانی، مدرس دانشگاه صلاحالدین اربیل و نویسنده کتاب دولت کردستان به thenationalnews. com میگوید هدف از حمله مرگبار به اقلیم کردستان نشان دادن قدرت نظامی ایران بوده است. او میگوید: «این واقعیت که آنها تأسیسات امریکایی را هدف قرار ندادهاند، نشان میدهد که هدف اصلی این است که نمایشی بسازند و پیام دهند که آنها در سراسر جبههها فعال هستند.»