به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که رژیم اشغالگر همچنان اصرار به ادامه جنگ فرسایشی خود علیه غزه دارد و پیامدهای آن در جبهه جنوب لبنان نیز دیده میشود و حزبالله بر پاسخ به تجاوزات دشمن صهیونیستی و همچنین ادامه عملیاتهای خود ضد مواضع اسرائیل تا زمان توقف تجاوزات این رژیم علیه غزه تاکید دارد، آمریکا به عنوان مسئول مستقیم و اصلی جنایات در نوار غزه، درحال فرستادن نمایندگان خود به لبنان برای رسیدن به چندین هدف است.
اهداف سفر فرستاده جنجالی آمریکا به لبنان
آمریکاییها به خوبی میدانند که حزبالله هرگز مواضع خود را تغییر نخواهد داد و تا زمانی که تجاوزات اسرائیل ضد غزه ادامه داشته باشد، مقاومت لبنان نیز به حمله به اهداف صهیونیستی ادامه میدهد. در حال حاضر نیز در شرایطی که نمیتوان هیچ چشماندازی برای پایان جنگ غزه ترسیم کرد، وضعیت جنوب لبنان نیز به همین منوال باقی خواهد ماند و احتمالاتی نیز درباره گستردهتر شدن جنگ وجود دارد.
در این میان صهیونیستها در یک وضعیت سردرگم قرار گرفتهاند؛ به طوری که هم تحمل پیامدهای جنگ فراگیر را ندارند و هم نمیتوانند جنگ ضد غزه را متوقف کنند؛ زیرا توقف جنگ در شرایطی که اسرائیل حتی یک دستاورد نظامی هم نداشته شکستی بزرگ برای این رژیم است.
منابع سیاسی آگاه در این زمینه گزارش میدهند که معضل اساسی اسرائیل اکنون مربوط به پیامدهای عملیات طوفان الاقصی است؛ پیامدهایی که این رژیم تاکنون نتوانسته هضم کند، زیرا حجم ضربهای که تلآویو در 7 اکتبر دریافت کرد بسیار بزرگ بود. از طرف دیگر اسرائیل قادر به تحقق هیچ یک از اهداف اعلام شده خود نبوده است و در عین حال نمیتواند از این اهداف عقبنشینی کند.
منابع مذکور در ادامه اعلام کردند، در این میان نباید اهمیت اختلافات داخلی اسرائیلیها را در مورد چگونگی برخورد با بحران جنگ غزه دست کم گرفت؛ اختلافاتی که قطعا به مرحله بعد از جنگ نیز کشیده خواهد شد. مقامات و مسئولان صهیونیست حتی درباره اهداف اعلام شده این رژیم نیز اتفاق نظر ندارند و برخی معتقدند که باید تا پایان برای تحقق این اهداف جنگ را ادامه دهند و برخی نیز تاکید دارند که رسیدن به اهداف مذکور ممکن نیست و نباید این جنگ فرسایشی را ادامه داد.
همین منابع گزارش دادند، اسرائیل علیرغم تشدید تجاوزات خود هیچ چشمانداز روشنی برای ادامه جنگ و اقداماتی که برای مدیریت آن میتواند انجام دهد ندارد. همزمان با آن آمریکا به دنبال جلوگیری از آغاز یک جنگ منطقهای بزرگ علیه اسرائیل است اما در عین حال تجاوزات این رژیم علیه غزه را متوقف نمیکند.
همین وضعیت درباره جبهه جنوب لبنان نیز صدق میکند؛ زیرا آمریکا ظاهرا تمایلی به گسترش جنگ در این جبهه ندارد و «عاموس هوکشتاین» مشاور ارشد کاخ سفید را به لبنان فرستاده تا توافقاتی برای روزِ بعد از جنگ با این کشور به دست بیاورد.
بر اساس این گزارش، اما با همه این وجود فرستاده آمریکا هیچ طرح و چشمانداز روشنی در لبنان ندارد و صحبتهایی که با مقامات لبنانی انجام داد متمرکز بر این بود که شهرکنشینان صهیونیست در منطقه شمالی فلسطین اشغالی بتوانند به خانههای خود برگردند و حزبالله حملات ضد مواضع اسرائیلی را متوقف کند. اما حزبالله مجددا بر موضع خود در حمایت از غزه تاکید و اعلام کرده تا زمانی که تجاوزات علیه غزه متوقف نگردد هیچ بحثی درباره آرام شدن جبهه جنوبی لبنان ضد اسرائیل وجود ندارد.
اهداف اسرائیل در جنگ غزه دست نیافتنی است
از طرف دیگر محافل و کارشناسان صهیونیست بر این باورند که تا این مرحله هم جنگ اسرائیل در غزه بیهوده بوده و اهدافی که برای جنگ تعیین کرده، دستنیافتنی بوده و باید از آنها عقبنشینی کند.
«ناحوم بارنیا» روزنامهنگار و تحلیلگر صهیونیست با انتشار مقالهای در این زمینه تحت عنوان «همزیستی با شکست» اعلام کرد، اخبار و گزارشهایی که درباره پیشنهادات جدید برای آزادی اسرای اسرائیلی با میانجیگری قطر یا مصر و آمریکا منتشر میشود، نشان میدهد که طرف اسرائیلی شروع به پذیرش نتایج محدود جنگ غزه کرده است. البته هنوز هیچ توافقی به این منظور حاصل نشده اما امیدواریم این اتفاق بیفتد.
وی افزود، با گذشت حدود 100 روز از شکست و ویرانی، مجبوریم صحنه کنونی را به همین شکل که هست بپذیریم و من معتقدم که مقامات نظامی و سیاسی اسرائیل به خوبی از این وضعیت آگاهند و سوال ما این است که بنیامین نتانیاهو و وزرای وی چگونه میخواهند مسئولیت اوضاع وخیمی که ایجاد کردهاند را بپذیرند. از 3 ماه قبل تاکنون بحثهای زیادی درباره آتشبس وجود داشته و این بحثها شامل آزادی همه اسرا اعم از مرده و زنده در چند مرحله بوده و در مقابل، طرف فلسطینی خواستار آزادی همه اسرای خود از زندانهای اسرائیل و چند شرط دیگر بوده است.
در ادامه این مقاله که در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شده، آمده است که طرف اسرائیلی خواستار خروج سران حماس از غزه به ویژه «یحیی السنوار» رئیس حماس در غزه و «محمد الضیف» فرمانده گردانهای القسام (شاخه نظامی حماس) و تبعید آنها به قطر یا کشورهای دیگر است؛ همانطور که یاسر عرفات و اطرافیانش به بیروت رفتند. اما واقعیتی که باید در نظر بگیریم این است که نه غزه بیروت است و نه السنوار، عرفات. یحیی السنوار اکنون به دنبال پناهگاه نیست بلکه خودش را برای گرفتن جشن پیروزی در غزه آماده میکند.
این نویسنده صهیونیست در ادامه تاکید کرد، شرایط ممکن است در جریان مذاکرات تغییر کند یا اصلا مذاکراتی آغاز نشود، اما سوال دشوار همچنان باقی است: اینکه آیا نجات زندگی 136 اسیر اسرائیلی توجیه مناسبی برای پرداخت این همه هزینه و بها در جنگ است؟ من میگویم بله؛ زیرا این اسرا افرادی هستند که به دلیل اشتباه کابینه و ارتش اسرائیل گرفتار شدند و به اسارت حماس درآمدند. اما برخی مسئولان سیاسی و نظامی اسرائیلی هستند که ترجیح میدهد به کلی مسئله اسرا را از جدول برنامههای جنگی خود حذف کنند؛ زیرا معتقدند این اسرا مایه دردسر بوده و سرگرم شدن به این موضوع، نیروهای ارتش اسرائیل در میدان جنگ را تضعیف و حماس را قویتر خواهد کرد.
بدترین سناریو برای اسرائیل در روز بعد از جنگ
بر اساس این مقاله، شمار زیادی از مسئولان نظامی و سیاسی اسرائیلی معتقدند که باید سرنوشت اسرای اسرائیلی را به همان شکلی که هست پذیرفت. البته راستافراطیهای حریدی چنین عقیدهای دارند. آنها حوادث 7 اکتبر را فرصتی برای اشغال غزه و شهرکسازی در این منطقه میدانند و میگویند اگر جبهه جدیدی از کرانه باختری علیه اسرائیل نیز آغاز شود، باید کرانه باختری را هم به طور کامل اشغال و ساکنان آن را بیرون کرد. کابینه کنونی اسرائیل از هم پاشیده و نمیتواند جنگ را اداره کند. باید قبول کنیم که حماس هم در این جنگ نابود نخواهد شد و همچنان در غزه میماند و هیچجا نمیرود.
ناحوم بارنیا در ادامه به اظهارات یکی از صهیونیستهایی که اعضای خانواده آن در جنگ کشته شدهاند اشاره کرد که خطاب به وزیر جنگ رژیم اشغالگر گفته بود : « گروگان ها از غزه بازگردانده میشوند و ارتش سرگرم جبهه شمالی خواهد شد و شاید بعضی اسرائیلیها به بازسازی خانههای خود مشغول شوند و این بهترین سناریوی ممکن است».
این نویسنده صهیونیست ادامه داد، اما در بدترین سناریو، هیچ شهرکسازی وجود نخواهد داشت و ارتش اسرائیل در غزه گیر میکند؛ بدون اینکه برنامهای داشته باشد. از سوی دیگر اسرائیلیها نمیتوانند به خانههای خود برگردند و اسرائیل گرفتار در یک بحران اقتصادی و بودجه غیرمنطقی و نظامی سیاسیِ ناپایدار خواهد ماند.
از سوی دیگر «عاموس هرئیل» تحلیلگر صهیونیست در روزنامه عبری هاآرتص نیز اعلام کرد که جنگ به روز صدم خود نزدیک شده و همچنان روزهای زیادی مانده است. روحیه جنگندگی نیروهای حماس بسیار بالاست و ارتش اسرائیل همچنان از تحقق اهداف خود در جنگ بسیار فاصله دارد. مشکلات و چالشها از لحظهای که اسرائیل تصمیم به آغاز جنگ زمینی در نوار غزه گرفت، مشخص بود.
انتهای پیام/
∎