شناسهٔ خبر: 64578769 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

نتایج جالب یک پژوهش؛ عشق چگونه عقل را کنار می‌زند؟

در مورد این که چه چیزی باعث تغییر رفتاری می‌شود، دکتر کاوانا انگشت اتهام را به سمت هجوم هورمون‌ها نشانه می‌رود. او توضیح داد: ما نقشی را که اکسی‌توسین (Oxytocin) در عشق رمانتیک ایفا می‌کند، می‌دانیم، زیرا هنگامی که با عزیزانمان تعامل می‌کنیم، این هورمون در سراسر سیستم عصبی و جریان خون ما در گردش است.

صاحب‌خبر -

نتیجه محققان تایید کرد که بسیاری از انسان‌ها وقتی عاشق می‌شوند با عملکرد متفاوت مغزشان مواجه می‌شوند، عملکردی که منجر به تمرکز موقتِ افکار و اعمال بر روی معشوق جدید می‌شود.

تیمی به رهبری دکتر فیل کاوانا، از دانشگاه کانبرا و دانشگاه استرالیای جنوبی، نظرسنجی از ۱۵۵۶ جوان که خود را «عاشق» می‌دانستند انجام داد. هدف این پرسشنامه ارزیابی احساسات و رفتار پاسخ دهندگان نسبت به شریک زندگی‌شان بود.


به گزارش یورونیوز، هدف این تیم از محققان پاسخ به این پرسش بود که آیا سیستم فعال‌سازی رفتاری (BAS) یا همان مکانیسم فعال در ذهن و بدن که رفتار‌هایی را ترویج می‌کند که ممکن است منجر به پاداش شود، در شکل‌گیری عشق رمانتیک نقش دارد یا خیر؟

نتیجه بررسی آن‌ها تایید کرد که بسیاری از انسان‌ها وقتی عاشق می‌شوند با عملکرد متفاوت مغزشان مواجه می‌شوند، عملکردی که منجر به تمرکز موقتِ افکار و اعمال بر روی معشوق جدید می‌شود.


در مورد این که چه چیزی باعث این تغییر رفتاری می‌شود، دکتر کاوانا انگشت اتهام را به سمت هجوم هورمون‌ها نشانه می‌رود. او توضیح داد: ما نقشی را که اکسی‌توسین (Oxytocin) در عشق رمانتیک ایفا می‌کند، می‌دانیم، زیرا هنگامی که با عزیزانمان تعامل می‌کنیم، این هورمون در سراسر سیستم عصبی و جریان خون ما در گردش است. با این حال، عزیزان زمانی برای ما اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند که پای ترکیب اکسی‌توسین با دوپامین به میان می‌آید، ترکیبی شیمیایی که مغز ما در طول دوران عاشقی آزاد می‌کند.