به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ اگر در بیشتر از دو بار اندازهگیری قند خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ باشد، احتمال پیش دیابت وجود دارد. پیش دیابت در صورت عدم درمان ممکن است به دیابت نوع دوم تبدیل شود.
علائم پیش دیابت چیست؟
به نقل از «healthline»، بیشتر افراد مبتلا به Prediabetes اغلب تا سالها علائم ندارند. معمولا هم این بیماری تا زمانی که به دیابت نوع ۲ تبدیل نشود بروز پیدا نمی کند. برخی از شایعترین علائم پره دیابت شامل این موارد میشوند:
- تیره شدن پوست زیر بغل یا پشت و کنارههای گردن که به آن آکانتوز نیگریکانس میگویند.
- ایجاد اسکین تگ (منگولههای پوستی)
- تغییرات چشمی که به رتینوپاتی وابسته به دیابت تبدیل میشوند.
در این بیماری معمولا در آرنج، زانوها، گردن، زیر بغل، و بند انگشتان شاهد تغییر رنگ هستیم. در صورت تشخیص ابتلا به Prediabetes اگر علائم زیر را هم دارید حتما باید به متخصص مراجعه کنید:
- تشنگی شدید
- تکرر ادرار به خصوص تکرر ادرار در شب
- خستگی
- تاری دید
- درد یا بریدگی که زخمها التیام پیدا نمیکنند.
اینها علائم و نشانههای دیابت نوع ۲ هستند و موید اینکه Prediabetes شما به دیابت نوع ۲ تبدیل شده است. پزشک برای تایید تشخیصش، آزمایشهای مختلفی را تجویز میکند.
ورزش برای پیش دیابت
داشتن تحرک و فعالیت جسمی از موارد لازم برای کنترل و درمان Prediabetes محسوب میشود. افراد مبتلا به این بیماری باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت ورزشی و جسمی سبک داشته باشند؛ مثل: پیادهروی، حرکات ورزشی هوازی، دوچرخهسواری، شنا، وزنهبرداری و حرکات کششی.
رژیم غذایی پیش دیابت
بسته به شدت پیشرفت بیماری، یکی از روشهای اصلی درمان Prediabetes، تغییر سبک و عادات زندگی فرد است. حتی فرد میتواند رژیم غذایی Prediabetes بگیرد. متخصص تغذیه بسته به نیازهای سلامتی بدن، رژیم غذایی مناسبی را تجویز میکند. پیش از انتخاب هر رژیم غذایی حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید تا براساس نیاز بدنتان، برنامه غذایی مناسب را در اختیارتان قرار دهد. اقدامات لازم برای تغذیه پیش دیابتیها شامل این موارد میشوند:
- پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده
- حذف نمک از تمام غذاها و ممنوعیت مصرف غذاهای شور
- حذف خوراکیهای کافئیندار
- کاهش مصرف پروتئین
- مصرف غذاهای آبکی
- حذف یا کاهش مصرف سبزیجات نشاستهای مثل کرفس، اسفناج و هویج
- پرهیز از نوشیدنیهای قندی
- کاهش مصرف قند و شکر.
نظر شما