به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران توانا، محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: برای خودکفایی در تولید پنبه باید از کشاورزان در تولید این محصول به گونه ای حمایت شود که کشت این محصول برای آن ها مقرون به صرفه باشد.
ابراهیم هزارجریبی مجری طرح تولید پنبه وزارت جهاد کشاورزی نیز به شبکه خبر گفت: خودکفایی در تولید پنبه به 30 درصد رسیده بود. دربرنامه ششم، تولید را در کشوردو برابر کرده و از 150 تن به 300 تن رسیده ایم. اما در صنایع کشور به ویژه صنعت نساجی هنوز کمبود وجود دارد.
وی در ادامه گفت: مشکلات کشاورزان در کشت پنبه شامل؛ قیمت پنبه، مدیریت نابجایی که در واردات صورت گرفته است، ارز ارزان قیمت به وارد کنندگان و صرفه اقتصادی کم پنبه است.
ابراهیم هزارجریبی گفت: در حال حاضر پنبه درهکتار، 3هزار کیلوگرم افزایش پیدا کرده است، آبیاری میکرو، استفاده از کشت مستقیم، دادن یارانه به بذر، تسهیلات 4 درصدی برای کمپاین پنبه از جمله اقداماتی است که برای خودکفایی در تولید پنبه انجام شده است. اما با تمامی این کارهایی که انجام شده، هنوز نیازمند حمایت های دولتی در این صنعت هستیم.
اصغرکاردان پورعضو انجمن صنایع ریسندگی ایران گفت: خیلی از مشکلاتی که باعث شد تا بسیاری از کشاورزان از صنعت پنبه خارج شوند، سود ده نبودن این صنعت بوده است.
در گذشته کشور ما در تولید پنبه خودکفا بوده است. در حال حاضر ایران با تولید 80 هزار تن پنبه رتبه 27 در دنیا را دارد. براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی تولید پنبه در کشور در سال های اخیر 60 تا 70 درصد کاهش داشته است. سالانه 200 میلیون دلار ارز برای واردات پنبه از کشور خارج می شود.
هرچند خودکفایی و تامین نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز از کشور، مهمترین راهبرد دولت در تولید پنبه است اما کشاورزان پنبه کارمی گویند؛ خرید تضمینی و تهیه ماشین آلات مورد نیاز می تواند انگیزه آن ها برای کشت این محصول را دو چندان کند.
انتهای پیام/
نظر شما