شناسهٔ خبر: 64456243 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در گفت و گو با جماران؛

کمالی، دبیر کل حزب اسلامی کار: گفت‌وگوی ما با رئیسی برای انتخابات نبود/ دولت باید حرف‌های مردم را بشنود/ جلسه فعالان سیاسی با رئیس‌جمهور خیلی دیر برگزار شد؛ در زمانی که دیدند رغبت مردم برای شرکت در انتخابات پایین است

حسین کمالی دبیر کل حزب اسلامی کار در خصوص نشست چهره های سیاسی با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری به جماران گفت: صحبت من این بود که وقتی مردم از یک جریان و شرایطی ناراضی هستند، باید در جهت رضایت مردم حرکت و اقداماتی شود و اگر رضایت مردم تأمین نشود، مردم اعتماد نکرده و در صحنه حاضر نشوند، سرمایه اجتماعی به حدأقل ممکن می‌رسد و به اصل مشروعیت نظام و اصل انقلاب آسیب وارد می‌شود.

صاحب‌خبر -

پایگاه خبری جماران: دبیر کل حزب اسلامی کار گفت: وقتی مردم از یک جریان و شرایطی ناراضی هستند، باید در جهت رضایت مردم حرکت و اقداماتی شود و اگر رضایت مردم تأمین نشود، مردم اعتماد نکرده و در صحنه حاضر نشوند، سرمایه اجتماعی به حدأقل ممکن می‌رسد و به اصل مشروعیت نظام و اصل انقلاب آسیب وارد می‌شود.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حسین کمالی که در خصوص جلسه اخیر فعالان سیاسی با رئیس جمهور انجام شد، در پی می آید:

با توجه به نشستی که همراه سران و شخصیت‌های احزاب و گروه‌ها با آقای رئیسی داشتید، می‌خواهیم گزارش و ارزیابی شما را از این جلسه بشنویم.

دولت از  سه جریان کشور، گروه‌ها، افراد ذی‌نفوذ اجتماعی و دبیران کل احزاب برای گفت‌وگو دعوت کرده بود. دبیران کل احزاب و گروه‌ها، نظرات خود را درباره وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور بیان کردند.

با توجه به فضای سرد عمومی که در کشور وجود دارد، شرکت‌کنندگان درباره انتخابات و شیوه‌هایی که می‌توان مشارکت را افزایش داد، صحبت کردند. دبیران کل احزاب درباره این موضوع‌ها، نظرات و پیشنهادات مختلفی ارائه کردند؛ برای نمونه، سازوکار انتخابات تغییر کند، رفتار شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها متفاوت از گذشته باشد یا شرائطی به وجود بیاید که هیئت‌های اجرایی که در مرحله ابتدایی، عدم احرازِ صلاحیت تعداد زیادی را اعلام کردند، تأیید شوند و در انتخابات شرکت کنند.

همچنین مطرح شد که از لحاظ سیاسی و فرهنگی، در جامعه نارضایتی وجود دارد و این نارضایتی باعث می‌شود که مردم رغبت چندانی برای شرکت در انتخابات نداشته باشند لذا اگر دولت می‌خواهد، مردم مشارکت بالایی در انتخابات داشته باشند، لازم است رفتارهای سیاسی خود را در داخل و خارج تغییر دهد و رفتار متفاوتی در پیش گیرد.

در عرصه مباحث اقتصادی، گرانی‌ها فشار زیادی بر مردم وارد می‌کند، قیمت بسیاری از اقلام غذایی با قیمت‌های همان اقلام در خارج از کشور بررسی می‌شود و با توجه به حقوق اندکی که بسیاری از دستمزد بگیران دریافت می‌کنند، احساس نارضایتی در جامعه وجود دارد، لذا لازم است این روند اصلاح شود. در این راستا حقوق‌ها به نوعی تنظیم شوند تا مردم بتوانند زندگی راحت و مناسبی داشته باشند، کالا و مایحتاج در اختیارشان قرار گیرد و از این حالتی که برای سفره‌ها اتفاق افتاده و خالی شده‌، خارج شوند.

از طرف دیگر، دولت نظرات و خواستۀ خود را مبنی بر مشارکت بیشتر مطرح کرد و شرکت‌کنندگان خواسته‌های خود را طرح کردند مبنی بر این که دولت، رفتار و سیاست‌های خود را در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تغییر دهد.

آیا احساس نمی‌کنید که این جلسه خیلی دیر برگزار شد؟

بله همین طور است؛ اصولا زمانی را برای برگزاری جلسه انتخاب کردند که دیدند رغبت مردم برای شرکت در انتخابات پایین است؛ به همین دلیل سعی کردند مشارکت را با گفت‌وگو افزایش دهند، اما احزاب و گروه‌ها اعلام کردند که برای افزایش مشارکت، سیاست‌ها باید تغییر کند.

حضرتعالی این جلسه را مفید می‌دانید یا نمایشی بود؟

امکان دارد هدف از این جلسه استفاده‌های تبلیغی هم باشد، ولی به نظرم هر گونه گفت‌وگویی مفید است. گفت‌وگو بهتر است از اینکه افراد با یکدیگر حرف نزنند و هر کس کار خودش را انجام دهد.

البته دولت باید حرف‌های مردم را بشنود و مردم حرف‌های دولت را بشنوند و یک نوع گفت و گو در جامعه جریان پیدا کند.

در جلسه درگیری‌های لفظی هم رخ داد؟

درباره انتخابات سال 88، نحوه برگزاری جلسه و شیوۀ وقت دادن به حضّار برای صحبت کردن، بگومگو شد و شرکت‌کنندگان مقداری اعتراضاتی داشتند اما در مجموع، جلسۀ خوبی بود.

یعنی در وقت دادن به اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان، بی‌عدالتی وجود داشت؟

ما که نمی دانیم بی‌عدالتی بود یا نه، ولی تعدادی از دوستان نتوانستند حرف بزنند لذا معترض بودند.

واکنش آقای رئیسی در این بگومگوها چه بود؟

واکنش خاصی نداشت.

مدیر جلسه چه کسی بود؟

معاون سیاسی وزیر کشور.

از مرحوم هاشمی و روسای جمهور گذشته هم یادی شد یا نه؟ و اینکه گله نشد که چرا روسای جمهور سابق دعوت نشدند؟

مقداری این مباحث باعث اختلاف شد چون نزدیک سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی هستیم و چند نفر از حضار از ایشان ذکر خیر کردند، از طرف دیگر نمایندگان برخی از گروه‌ها مثل جبهه پایداری، یاد آقای مصباح را گرامی داشتند و به دلیل نظراتی که بیان می‌شد، مقداری بین شرکت‌کنندگان بگومگو شد که البته برای جلسه‌ای که از طیف‌های مختلف سیاسی حضور داشتند و گسترده بود، طبیعی است.

درباره برخورد با مردم در مقوله حجاب هم صحبتی شد؟

درباره حجاب صحبت نشد، اما درباره برخورد با اساتید در دانشگاه‌ها گفت‌وگو شد. بنده هم درباره اعتراضات سال گذشته نکاتی بیان کردم.

به چه نکاتی اشاره کردید؟

صحبت من این بود که وقتی مردم از یک جریان و شرایطی ناراضی هستند، باید در جهت رضایت مردم حرکت و اقداماتی شود و اگر رضایت مردم تأمین نشود، مردم اعتماد نکرده و در صحنه حاضر نشوند، سرمایه اجتماعی به حدأقل ممکن می‌رسد و به اصل مشروعیت نظام و اصل انقلاب آسیب وارد می‌شود.

واکنش شرکت‌کنندگان چه بود؟

واکنش خاصی نداشتند و به نوعی سخنان من را تأیید می‌کردند. حالت تأیید، در حرکات‌شان مشاهده می‌شد و چیز خاصی هم نگفتند.

برگزاری این جلسه اثرگذاری خاصی خواهد داشت؟

در آینده می‌شود فهمید. البته به نظر رهبری در جلسه اشاره شد، ولی اینکه همه همراهی کنند و در جهت افزایش مشارکت حرکت کنند، بعداً معلوم می‌شود.

گفت‌وگوی ما برای بحث انتخابات نبود، چون بسیاری از اصلاح‌طلبان شاخص و دارای رأی، اساساً ثبت‌نام نکرده‌اند. بنابراین گفت‌وگوی ما برای این نبود که شرائط انتخابات را تغییر دهیم بلکه برای این بود که رابطۀ بین حکومت و مردم، به نوعی متحول شود و در این بخش تغییرات صورت گیرد.

اخبار مرتبط

انتهای پیام

نظر شما