شناسهٔ خبر: 64428953 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه‌ آسیا‌نیوز | لینک خبر

توسط دانشمندان ژاپنی

راز جوانی کشف شد

دانشمندان ژاپنی پروتئینی که نقش مهمی بر پیشگیری از پیری و کهولت دارد را کشف کردند.

صاحب‌خبر -



به گزارش آسیانیوز؛ پیری و کهولت سن برای بسیاری از مردم ترسناک است و هرگز تمایل ندارند تا آن را تجربه کنند، موضوعی که باعث شده تا همواره به دنبال پیشگیری از تحقق این رخداد طبیعی باشند.

این خواسته گسترده عاملی شده است تا نه تنها بازار محصولات مربوط به این حوزه حسابی داغ شود، بلکه دانشمندان هم در تحقیقات خود به سراغ آزمایشاتی برای جلوگیری یا به تاخیر انداختن پیری رفته اند.

در تازه ترین نمونه هم دانشمندان ژاپنی توانستند پروتئینی را کشف کنند که نقش مهمی بر پیشگیری از پیری و کهولت سن ایفا می کند. براساس تحقیقات انجام شده که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، دانشمندان دانشگاه اوزاکا در ژاپن پروتئینی به نام hkdc۱ پیدا کرده‌اند که به مراقبت از این دو اندامک مهم یعنی میتوکندری و لیزوزوم کمک می‌کند. براساس گزارش ایسنا، این پروتئین نقشی کلیدی در جلوگیری از پیری سلول دارد. میتوکندری‌ها به عنوان منابع انرژی سلول عمل می‌کنند و لیزوزوم‌ها به تمیز نگه داشتن سلول‌ها کمک می‌کنند. وقتی این اندامک‌ها آسیب می‌بینند، مشکلاتی مانند پیری، بیماری‌ها یا اختلال در عملکرد طبیعی سلولی ایجاد می‌کنند.

شوهی ناکامورا نویسنده ارشد این مطالعه توضیح می‌دهد که این برای فرآیند ترمیم لیزوزوم نیز حیاتی است. وقتی hkdc۱ را در سلول کاهش می‌دهیم، فرآیند پاکسازی درون لیزوزوم‌ها را مختل می‌کند. این شبیه از بین بردن قدرت ترمیم آنهاست و باعث می‌شود که لیزوزوم‌ها در صورت آسیب با چالش‌هایی در خودترمیمی روبرو شوند.

زردچوبه که با نام علمی Curcuma longa L شناخته می‌شود؛ گیاهی علفی به ارتفاع یک تا یک و نیم متر است که کاربرد تایید شده آن برای رفع مشکلات سوء هاضمه و از دست دادن اشتها است؛ اما به شکل غیر رسمی در درمان برخی بیماری‌های دیگر هم استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه عملکرد نادرست در این اندامک‌ها با فرآیندهای پیری و شروع بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مرتبط است، افشای نقش‌های محوری hkdc1 چشم‌انداز جدیدی را برای مداخلات درمانی با هدف قرار دادن این شرایط ارائه می‌دهد.

موضوعی که البته باید به شکل کامل و گسترده مورد آزمایشات نهایی قرار گرفته و نتایج آن با بررسی دقیق متخصصان همراه باشد تا ببینیم این آرزوی دیرینه بشریت برای جوان ماندن سرانجام رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت.

برچسب‌ها: