شناسهٔ خبر: 6442742 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

ره‌پیک در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران خبر داد

آغاز بررسی قوانین قبل از انقلاب به لحاظ شرعی/ شورای نگهبان متضمن اسلامیت و جمهوریت نظام است

مسئول اجرایی شورای نگهبان از آغاز بررسی وضعیت قوانین قبل از انقلاب از لحاظ شرعی در این شورا خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیامک ره‌پیک مسئول اجرایی شورای نگهبان در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران از آغاز بررسی وضعیت قوانین قبل از انقلاب از لحاظ شرعی خبر داد و گفت: برای وضعیت قوانین قبل از انقلاب، اولویت‌بندی‌هایی در دستورکار قرار گرفته است تا اگر قوانینی مغایرت شرعی داشته مشخص و طبق راهکار متعارف نسبت به اصلاح آن اقدام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درمورد وظیفه شورای نگهبان مبنی بر نظارت بر انتخابات اظهار داشت: براساس اصول قانون اساسی، شورای نگهبان علی‌رغم وظیفه سنگین نظارت بر تقنین، بر امر انتخابات نیز نظارت داشته و این وظیفه را در ۳۶ انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، خبرگان و ۳۲ انتخابات میان‌دوره‌ای انجام داده است.

مسئول اجرایی شورای نگهبان «نظارت بر صلاحیت‌ها» و «نظارت بر انتخابات» را 2 وظیفه نظارتی انتخاباتی این شورا عنوان و تصریح کرد: ما در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۵ هزار و ۶۰۰ پرونده صلاحیت نامزدها را بررسی کردیم.

به گفته وی نوع ترکیب نظارتی شورای نگهبان (هیأت مرکزی هیأت‌های نظارت استانی، شهرستانی، عوامل نظارتی کوچکترین واحد انتخاباتی یعنی شعبه اخذ رأی) اجازه تخلف و تقلب سازمان‌یافته و گسترده در جمهوری اسلامی را نمی‌دهد.

ره‌پیک تأکید کرد: البته تخلف در هر جایی وجود دارد، ولی اینکه کسی فکر کند تخلف گسترده و سازمان‌یافته در امر انتخابات با چنین تشکیلاتی نظارتی وجود دارد از اساس اشتباه کرده است.

عضو شورای نگهبان به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری که قرار است در ۷ اسفندماه سال جاری برگزار شود، ‌اشاره کرد و گفت: امیدواریم که با دعا و همت همه مسئولان، این ۲ انتخابات نیز با رعایت اصل قانون‌گرایی و بی‌طرفی آن گونه که مَرضی خداوند است، برگزار شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، شورای نگهبان را حافظ احکام مقدس اسلام و قانون اساسی از نگاه امام راحل دانست و اظهار کرد: شورای نگهبان با توجه به وظایفش در قانون اساسی تضمین‌کننده مبنای «اسلامیت و جمهوریت» است.

به اعتقاد ره‌پیک دو وظیفه اساسی و اصلی شورای نگهبان نظارت بر تقنین و نظارت بر امر انتخابات است که هر دو این موضوع، حفاظت از مواضع اسلامی یعنی همان اسلامیت و صیانت و حفاظت از جمهوریت را مورد توجه قرار داده است.

مسئول اجرایی شورای نگهبان به امر نظارت بر قوانین که یکی از وظایف شورای نگهبان است پرداخت و تصریح کرد: براساس اصول متعدد قانون اساسی امر قانون‌گذاری برعهده مجلس شورای اسلامی است و براساس همین اصل، مجلس بدون وجود شورای نگهبان بی‌اعتبار است.

وی در توضیح سخنان خود گفت: اعتبار مجلس به‌وجود شورای نگهبان است و این قانون‌گذاری به نهادی موکول شده که دو مبنای جمهوریت و اسلامیت را مدنظر دارد.

ره‌پیک نظارت بر قوانین عادی که توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد را مهم‌ترین وظیفه شورای نگهبان برشمرد و اظهار کرد: شورای نگهبان تاکنون ۳ هزار و ۴۰ مصوبه مجلس را مورد بررسی قرار داده است.

عضو شورای نگهبان ادامه داد: در هر یک از این ۳ هزار مصوبه مجلس مصوباتی وجود دارد که دارای ۷۰۰ ماده است و ما طبق وظیفه، همه این مواد و تبصره‌ها را یک به یک در صحن شورا قرائت و توسط فقهای شورای نگهبان و دیگر اعضاء مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی اضافه کرد: طبق اصول قانون اساسی، اساسنامه‌ شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی نیز باید از نظر شرع و قانون در شورای نگهبان بررسی شود و ما تاکنون حدود ۴۰۰ اساسنامه را بررسی کرده‌ایم.

ره‌پیک بررسی شکایات و دعاوی مردم نسبت به مصوبات دولتی را نیز از دیگر وظایف شورای نگهبان دانست و گفت: مرجع رسیدگی به این شکایات یعنی دیوان عالی اداری در صورت شکایت شخصی به یکی از مصوبات دولتی این موارد را به شورای نگهبان ارسال و فقها راجع‌به این پرونده‌ها نظر می‌دهند.

مسئول اجرایی شورای نگهبان تفسیر قانون اساسی را یکی دیگر از وظایف مهم این شورا برشمرد و خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۲۰ تفسیر از قانون اساسی داشته‌ایم و اعتبار تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی به اندازه خود قانون اساسی است.

انتهای پیام/

نظر شما