شناسهٔ خبر: 64403001 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

نماینده مهاباد:

حذف گوشت قرمز از سفره 35 درصد از خانواده ها؛لزوم رسیدگی وزارت جهاد کشاورزی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: به دلیل افزایش قیمت برخی از خانواده ها قدرت مالی تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ را ندارند و می‌توانیم بگوییم گوشت قرمز از سفره ۳۵ درصد از خانواده ها حذف شده است.

صاحب‌خبر -

جلال محمودزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در باره دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ، گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت سفید قیمت تمام شده است، مدت زمان زیادی میزان ذخایر استراتژیک نهاده های دامی پایین بود و قیمت کنجاله سویا افزایش چندین برابری داشت و مرغداران برای تداوم تولید؛ سویا را با قیمت هر کیلوگرم 34 هزار تومان خریداری می‌کردند و از سوی دیگر قیمت جوجه یک روزه شدیدا افزایش پیدا کرده بود و همین مسائل باعث شده تا بسیاری از مرغداران به دلیل عدم توان مالی اقدام به جوجه ریزی نکنند و این کاهش جوجه‌ریزی باعث کاهش تولید و نهایتا افزایش قیمت گوشت مرغ شد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت نتوانست با استفاده از واردات گوشت مرغ بازار را کنترل کند و همین موضوع منجر به افزایش قیمت گوشت مرغ شد، عنوان کرد: در زمینه افزایش قیمت گوشت قرمز نیز نهاده های دامی و علوفه افزایش قیمت داشته و از سوی دیگر مدتی نیز شاهد صادرات دام زنده بودیم که این باعث شد تا دامداری های از دام مولد خالی شوند و درحال حاضر نیز بسیاری از واحدهای دامداری گاو شیری و پرواری خالی از دام هستند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به افزایش شدید قیمت نهاده های دامی بسیاری از دامداری های اقدام به پرواربندی گوسفند نمی‌کنند، ادامه داد: در وزارت جهاد کشاورزی همانند سال های گذشته تسهیلات و نهاده ارزان قیمت در اختیار دامداران قرار نمی‌گیرد و دامداران نهاده های مورد نیاز را به صورت آزاد تهیه می‌کنند و این مسائل قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوسفند زنده به 245 هزار تومان رسیده و30 تا 45 درصد نیز ضایعات دارد که باید به این مسائل وجود واسطه ها را نیز اضافه کرد ، تصریح کرد: به دلیل افزایش قیمت برخی از خانواده ها قدرت مالی تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ را ندارند و می‌توانیم بگوییم گوشت قرمز از سفره 35 درصد از خانواده ها حذف شده است./

پایان پیام