شناسهٔ خبر: 64388223 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

برنامه‌های ترامپ پس از بازگشت به قدرت

او می‌گوید، تمام مخالفان را ریشه‌کن خواهد کرد، دست به اخراج گسترده مهاجران خواهد زد و هزاران مقام دولتی را برکنار می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران، طبق نظرسنجی‌ها، دونالد ترامپ شانس خوبی برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دارد. او می‌گوید، تمام مخالفان را ریشه‌کن خواهد کرد، دست به اخراج گسترده مهاجران خواهد زد و هزاران مقام دولتی را برکنار می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه اخیر خود با شبکه فاکس‌نیوز می‌گوید، او دیکتاتور نخواهد بود، به جز در روز اول حضورش در کاخ سفید. بعد مرزها را خواهد بست و مثل دیوانه‌ها برای یافتن نفت شروع به حفاری خواهد کرد.

پس از این اظهارات، بسیاری از رسانه‌های آمریکایی در مورد خطر "دیکتاتوری ترامپ" دست به گمانه‌زنی زدند. این کاندیدای ریاست جمهوری در گردهمایی‌های تبلیغاتی خود به صراحت اذعان می‌کند چه طرح‌هایی در سر می‌پروراند.

کارزار علیه مهاجران

دونالد ترامپ ۷۷ ساله در یک کارزار علیه مهاجران در ایالت نوادا اعلام کرد که می‌خواهد "تهاجم مهاجران" در مرزهای جنوبی را متوقف کند. او همچنین می‌خواهد بزرگترین عملیات اخراج مهاجران در تاریخ ایالات متحده را آغاز کند و ساخت دیوار مرزی را به پایان برساند.

همچنین ممنوعیت ورود برخی از مسلمانان نیز باید دوباره اعمال شود تا آن‌گونه که می‌گوید، "تروریست‌های افراطی" را از خاک آمریکا دور نگه دارد.

نکته‌ در واقع جدید در برنامه‌های ترامپ این است که او قصد ایجاد یک به اصطلاح "دولت عمیق" دارد. حامیان این نظریه معتقدند "دولت عمیق" (deep state) شبکه مخفی موجود سازمان‌های اطلاعاتی و مقامات دولتی است که پروژه‌های او را دنبال کنند.

تغییر در سطوح مقام‌های دولتی

دونالد ترامپ این واقعیت را پنهان نمی‌کند که در صورت پیروزی در انتخابات، از قدرت خود برای اقدام علیه مخالفان سیاسی خود استفاده خواهد کرد. به گفته نیویورک تایمز، او قصد دارد در بسیاری نهادهای دولتی، به ویژه در وزارت دادگستری، هزاران نفر را برکنار کند و افراد وفادار به خود را جایگزین آنها سازد.

در کاخ سفید نیز باید تنها افرادی استخدام شوند که مخالف سیاست‌های رادیکال او نباشند. ترامپ همچنین می‌خواهد در اولین روز ریاست جمهوری خود با استفاده از قانون موسوم به "قانون شورش" وضعیت فوق‌العاده اعلام کند. با کمک این "قانون قیام" بیش از ۲۰۰ ساله، او می‌تواند اعتراضات احتمالی علیه خود را سرکوب کند و در صورت لزوم ارتش را علیه شهروندان به میدان بفرستد.

تهدید علیه مخالفان

دونالد ترامپ به طور فزاینده‌ای از لفاظی‌هایی به سبک نازی‌ها استفاده می‌کند. او اخیراً از مهاجرانی صحبت کرد که "خون مردم ما را مسموم می‌کنند"؛ و مخالفان خود را تهدید کرد که آنها را ریشه‌کن خواهد کرد.

او در ماه اکتبر در یک گردهمایی تبلیغاتی در ایالت آیووا به هوادارانش گفت: «ما کمونیست‌ها، مارکسیست‌ها، فاشیست‌ها و تبهکاران چپ رادیکال را که مانند حیوانات موذی در کشور ما زندگی می‌کنند و در انتخابات دروغ می‌گویند، دزدی می‌کنند و تقلب می‌کنند، ریشه‌کن خواهیم کرد.»

ترامپ پیش از این اشاراتی کرده بود که اگر در انتخابات پیروز شود، یک دگرگونی اساسی در مسائل سیاست داخلی را آغاز خواهد کرد. به عنوان مثال، او قصد دارد حقوق سقط جنین را تشدید کند و در صورت امکان، پوشش عمومی بیمه درمانی موسوم به "اوباما کِر" را لغو کند.

او همچنین می‌خواهد بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و خودروهای برقی را متوقف کند. برای مثال، او می‌تواند با استفاده از دستورات قوه اجرایی برای تعلیق مشوق‌های مالیاتی در خرید خودروهای برقی و متوقف کردن احداث نیروگاه‌های بادی فراساحلی استفاده کند.

"اول آمریکا" به منزله معیار همه چیز

سبک خودکامانه حکومتی دونالد ترامپ تأثیر زیادی نیز بر حوزه تجارت و سیاست خارجی وی خواهد داشت. آنچه واضح است، دولت او تعرفه‌های گمرکی تنبیهی را با روح "اول آمریکا" (America First) وضع خواهد کرد که بالغ بر دست‌کم ده درصد عوارض بر تمام کالاهای وارداتی به ایالات متحده خواهد بود. عضویت آمریکا در پیمان ناتو و کمک‌های نظامی به اوکراین نیز مورد بازبینی قرار خواهند گرفت.

در افکار عمومی آمریکا در حال حاضر هر روز انبوهی از هشدارها در مورد احتمال دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ در ایالات متحده مشاهده می‌شود. این نگرانی حتی در صفوف حزب جمهوری‌خواهان نیز مشهود است.

لیز چنی، منتقد ترامپ، آشکارا در مورد فروپاشی دموکراسی هشدار می‌دهد. این جمهوری‌خواه اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است: «در صورتی که او دوباره انتخاب شود، سپر افرادی که دفعه قبل جلوی او را گرفتند، دیگر وجود نخواهند است. این بدان معناست که ترامپ تصمیمات دادگاه را اجرا نخواهد کرد و نظام حکومتی مبتنی بر قانون اساسی ما فروخواهد پاشید.»

ترامپ پوپولیست و راست‌گرا هنوز از سوی حزب جمهوری‌خواه به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی نشده است. اما از هم‌اکنون مشخص است: در روز تحلیف ریاست‌جمهوری در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، ترامپ می‌تواند دوباره به کاخ سفید راه یابد. این امر نه تنها ساختار ایالات متحده آمریکا، بلکه کل جهان را به طور ناگهانی دگرگون خواهد ساخت.

این در حالی است که دو ایالت آمریکایی با نامزدی ترامپ برای انتخابات مقدماتی مخالفت کردند.

شینا بلوز، وزیر امور داخلی ایالت مین از حزب دموکرات می‌گوید که ترامپ با طرح ادعا‌های نادرست در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ زمینه را برای شورش هوادارانش آماده کرد و سپس از هوادارانش خواست تا به سمت کنگره راهپیمایی کنند.

مجموعه اتفاقاتی که باعث شد شورش بزرگ ۶ ژانویه رقم بخورد و طرفداران افراطی دونالد ترامپ به کنگره آمریکا حمله کنند.

خانم بلوز در حکمی ۳۴ صفحه‌ای همچنین اضافه کرده که قانون اساسی ایالات متحده حمله به پایه‌های دولت را تحمل نمی‌کند.

این تصمیم البته با مخالفت نمایندگان این ایالات در مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده است.

جرارد گلدن، نماینده دموکرات ضمن مخالفت با این تصمیم تاکید کرد تا زمانی که آقای ترامپ به جرم شورش در دادگاه محکوم نشده باید بتواند در انتخابات شرکت کند.

همچنین سوزان کالینز، سناتور جمهوری‌خواه هم در بیانیه‌ای تاکید کرد که رای‌دهندگان در این ایالت خود باید تصمیم بگیرند که به چه کسی رای دهند نه یک مقامی که توسط مجلس قانونگذاری ایالتی منصوب شده به جای آن‌ها انتخاب کند.

ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ بلافاصه به این تصمیم اعتراض و اعلام کرد شکایتی در این زمینه به دادگاه تجدید نظر این ایالت ارائه می‌کند. این تصمیم می‌تواند در دادگاه عالی ایالتی مورد تجدید نظر واقع شود.

وکلای ترامپ دست داشتن او در شورش ۶ ژانویه را رد و استدلال کرده‌اند که اظهارات او به حامیانش در روز شورش ۲۰۲۱ بر اساس حق آزادی بیان مطرح شده‌اند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گروهی از قانونگذاران سابق ایالت مین گفتند که ترامپ بر اساس ماده‌ای از قانون اساسی که افرادی که پس از ادای سوگند به ایالات متحده در شورش شرکت می‌کنند اجازه شرکت در انتخابات را ندارند، باید از حضور در رقابت‌های انتخاباتی سال آینده میلادی منع شود.

هرچند این حکم فقط برای انتخابات مقدماتی درون حزبی در این ایالت اعمال می‌شود، اما می‌تواند بر وضعیت ترامپ برای انتخابات سراسری در نوامبر ۲۰۲۴ هم تاثیر بگذارد. این حکم احتمالا به فشار بر دیوان عالی ایالات متحده برای حل و فصل پرسش‌ها مربوط به صلاحیت دونالد ترامپ در سراسر کشور خواهد افزود.

از ۹ قاضی حاضر در دیوان عالی ایالات متحده، سه نفر آن‌ها توسط ترامپ منصوب شده‌اند و در مجموع هم ۶ قاضی محافظه‌کار هستند و توسط روسای جمهوری جمهوری‌خواه در این سمت قرار داده شده‌اند.

ترامپ هم در یک پرونده فدرال و هم در ایالت جورجیا به دلیل نقشش در تلاش‌های ضد ساختار و براندازی در انتخابات ۲۰۲۰ متهم شده است. با تمام این‌ها او در رقابت برای نامزدی جمهوری‌خواهان در نظرسنجی‌ها با اختلاف زیاد پیشتاز است.

دادگاه عالی کلرادو نیز روز ۱۹ دسامبر ترامپ را از رای گیری اولیه محروم و او را به اولین نامزدی در تاریخ ایالات متحده تبدیل کرد که به دلیل مشارکت در شورش واجد شرایط برای ریاست جمهوری نیست.

ترامپ با حمله به حکم این ایالت درخواست تجدیدنظر خود را به دیوان عالی آمریکا ارائه کرد. او همچنین دموکرات‌ها و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرده که در حال نابودی دموکراسی آمریکا هستند.

تلاش‌های مشابه برای رد صلاحیت ترامپ تاکنون در سایر ایالت‌ها ناموفق بوده است. دادگاه عالی میشیگان که یکی از ایالت‌های محوری برای تعیین رئیس جمهوری آمریکا به شمار می‌رود درخواست برای رد صلاحیت ترامپ را در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان را رد کرد.

این در حالیست که کلرادو و مین هر دو از ایالت‌هایی هستند که عموما رای آن‌ها به نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری بوده است. البته ایالت مین به دلیل ساختار متفاوت آرای الکترال آن که می‌تواند آن‌ها را بین نامزد‌ها تقسیم کند در هر دو انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ یک رای الکترال به ترامپ داده است.

در نهایت فردی که بتواند دست‌کم ۲۷۰ رای الکترال کالج در انتخابات برنده شود به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا معرفی خواهد شد.

 

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

نظر شما