به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ بعد از ۱۲ سال گفتگوی هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام به نتیجه رسید طرفین برای عمل به تعهدات خود راهی کشورهایشان شدند.
در اولین اقدام، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا پیشنویس قطعنامه مربوط به توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5 را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد، واشنگتن پس از پایان مذاکرات هستهای کشورمان و دستیابی به توافق در این مذاکرات، پیشنویس قطعنامه مربوط به این توافقها را که شامل لغو تحریمها میشود، به شورای امنیت ارائه کرده است.
این منابع از احتمال رأیگیری شورای امنیت درباره این توافقنامه طی هفته آینده در روز دوشنبه یا سهشنبه خبر دادهاند.
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد نیز ضمن تایید خبر ارائه پیشنویس قطعنامه ایران به شورای امنیت، این پیشنویس را سندی پیچیده و کمنظیر قلمداد کرد.
اما علاوه براین، وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه از تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به موضوع راکتور آب سنگین به استناد توافق هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 خبر داد.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در گفت و گویی که پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه چین متن آن را منتشر کرد، گفت: ریاست این کارگروه که کشورهای آلمان، فرانسه، چین، آمریکا، روسیه و انگلیس عضو آن هستند، با چین و آمریکا خواهد بود.
وی گفت: پکن در حال رایزنی با تهران در این زمینه است.
وزیر امور خارجه چین گفت: موضوع راکتور آب سنگین اراک یکی از مباحث مهم در جریان مذاکرات هسته ای بود و چین در زمینه حل اختلافات مربوط به این راکتور نقشی محوری ایفا کرد.
«وانگ» گفت: کشورهای عضو گروه 1+5 بر لزوم بهره گیری ایران از ظرفیت ها و تجربیات چین در حوزه راکتور آب سنگین تاکید دارند.
پایان پیام/
∎