شناسهٔ خبر: 64270971 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

پیش بینی بورس چهارشنبه ۶ دی ۱۴۰۲

افت نماگرهای بورسی در جریان معاملات چهارمین روز هفته، شتاب بیشتری به خود گرفت و نگرانی‌های تازه‌ای را در دل سرمایه‌گذاران این بازار ایجاد کرد. اما چه فاکتورهایی بورس تهران را از خطر سقوط نجات خواهند داد؟ آیا قطار نزولی بورس تهران متوقف می‌شود؟

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت 0.72 درصد، معادل 15 هزار و 747 واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و 178 هزار و 752 واحدی قرار گرفت.

کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با افت 0.71 درصدی (معادل پنج هزار و 370 واحد)، تا پله 755 هزار واحدی تنزل یافت. شاخص‌ کل فرابورس نیز با افت 0.59 درصدی معادل 155 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح 26 هزار و 309 واحدی قرار گرفت.

 تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، پنج هزار و 392 میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز 9 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. 

کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه تداوم صعود را هموارتر می‌کند.


همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز سه‌شنبه بورس، خبر از خروج 636 میلیارد و 600 میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

 بورس تهران در چهارمین روز از هفته اول زمستان 1402، شرایط جالبی نداشت. نمادهای شاخص‌ساز نیز در کنار سهام متوسط و کوچک بازار تحت فشار عرضه‌کنندگان قرار گرفتند. کوچ ادامه‌دار حقیقی‌ها از سهام و حق‌تقدم‌ها در کنار این نکته که روز چهارشنبه، آخرین روز معاملاتی هفته است، شانس توقف یا کاهش شتاب افت ارتفاع نماگرهای سهامی را کم‌ می‌کند.


قرارگیری تمامی کلاس دارایی‌ها در سایه رکود در کنار فاز تثبیتی اسکناس آمریکایی باعث شده است رشد بازار سهام پس از مدت کوتاهی با افزایش عرضه‌ها متوقف شود و حتی قسمتی از مسیر رفته را بازگردد. از سوی دیگر اما کارشناسان معتقدند نسبت P/E در سهام شاخص‌سازی چون فولاد، شپنا، وبملت و سهم‌های مشابه به زیر 5 واحد نفوذ کرده و در چنین شرایطی انتظار نمی‌روند شاخص کل دچار روند ریزشی شود.

اما با توجه به مومنتوم افزایشی عقبگرد نماگرهای سهامی و همچنین افزایش میزان خروج پول حقیقی‌ها در کنار ثابت ماندن ارزش معاملات در کانال پنج هزار میلیارد تومانی، بازگشت بازار در جریان معاملات آخرین روز معاملاتی هفته دور از انتظار است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه نگاه بازار به گزارش‌های عملکردی 9 ماهه خواهد بود، باید تا هفته آتی برای توقف روند کاهشی شاخص‌های بورسی صبر کرد. از این رو در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه می‌توان گفت بازار مسیر نزولی خود را ادامه دهد و کاهش چشمگیری در انتظار شاخص خروج پول حقیقی‌ها نباشد./تجارت نیوز

نظر شما